Aktuellt

Kapten stoppade order om amerikanskt kärnvapenanfall under Kubakrisen 1962

Under Kubakrisen 1962 mottog en kärnvapenbas på Okinawa order om att avfyra sina kärnvapen. Ordern bekräftades, men ansvarigt befäl kapten W...

2021-09-12 15:56

Söndagsenkät: Är du vaccinerad mot Covid-19?

Dags att upprepa enkäten om bloggläsarnas vaccinationsgrad. Är du vaccinerad mot Covid-19? Svara nedan.
Vaccination

Svara nedan. Som vanligt finns det inget sätt för mig att se vem du är eller vad du sitter och endast svaren sparas, samt en tidsstämpel. Inte ens IP-nummer sparas och går inte att se från första början. Bloggen loggar för övrigt pga GDPR inga IP-nummer alls i några sammanhang och kan aldrig se dessa inte ens om myndigheter efterfrågar det hela. All e-post till bloggen raderas också regelbundet av samma anledningar.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

51 kommentarer:

 1. Svaret: Har antikroppar, saknas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det är ju inget svar på frågan. Möjligen en förklaring varför och det skulle iofs vara intressant att få reda på varför man avstår

   Radera
  2. Nä, och alla jag känner personligen som haft Covid och antikroppar har vaccinerat sig ändå. Antikropparna varar inte för evigt.

   Radera
  3. Jag har haft covid-19 men har vaccinerat mig ändå, men hade inte särskilt bråttom av just den anledningen, så visst skulle det vara instressant att ha få med info om huruvida genomgången covid-19 påverkar vaccinationsviljan.

   Radera
  4. https://www.ds.se/jobba-hos-oss/mot-oss/bred-immunitet-efter-nio-manader/

   Antikroppar efter covid ett tag iaf, ev. längre än 9mån... Enl. studien... Även något oklart och ej utrett varaktighet på de olika vaccinet...

   Men svaret får vi väl om några år...

   Radera
  5. Gjorde det samma, vaccinerade mig men ställde mig inte först i kön. Stora skillnaden var nog att jag kände av första dosen i stället för andra, var beredd på samma efter andra men då blev det inga kännbara effekter.

   Radera
  6. Antikroppar är inte direkt det enda försvaret.....

   Radera
  7. Förresten, en dum fråga? Bryr sig viruset om ens politiska hemvist? Galenpannor finns väl i alla läger? Hur var det med den där lokalpolitikern som åkte till Stockholm för att slicka på en rulltrappa, i hopp om att bli smittad - var han inte Centerpartist? På sätt och vis var han kanske en föregångare, med tanke på trenden bland studenter att ordna coronaparties.

   Radera
  8. Dan. Jag hade illamående och ledvärk under 11 dygn efter den första sprutan, symptomen började 1 dygn + 6 timmar efter vaccinationen och jag kunde bara sitta stilla utan att göra någonting. Men bara lite illamående efter andra sprutan. Jag brukar inte reagera på t ex influensa-sprutan.

   Radera
  9. @Cornucopia - SD i alla ära men vi får väl vara tydliga med vilket SD det handlar om så faktan är korrekt? I detta fallet gissar jag att ni refererar till Urban Persson (Storforsdemokraterna) som förvisso kan förkortas SD men som inte är Sverigedemokraterna. Eller så har Sverigedemokraterna lanserat sin egen kandidat för att slicka på rulltrappor i Stockholm och jag har helt missat det eventet.

   Kul fakta, Urban är väl annars mest känd för att i en insändare ha ifrågasatt månlandningen!

   För övrigt vill jag minnas att Urban också hade sällskap av en läkare på sin Coronautflykt som delade hans ambition att bli smittad av viruset så dom idéerna verkar finnas lite överallt.

   Radera
  10. Han var invald i fullmäktige åt SD tidigare.

   Radera
  11. Då får vi väl kalla det 1 - 1. Han var SD1 tidigare men under sin Coronaslickande utflykt representerade han SD2.

   Då återstår väl bara att konstatera att det är väl möjligen värre att en läkare åtföljde honom med samma ambition, oklart dock om läkaren också slickade på rullstrappor.

   Radera
  12. Så när eget immunförsvar redan visat på utmärkt NORMAL funktion hos er som varit infekterade av Covid19 och haft ett helt normalt tillfrisknande-förlopp; då vill vaccin-teknokratin ändå få injicera och manipulera den funktionen!

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Nej ingen vaccination, men har erhållit den bättre naturliga immuniteten, känner mig rent av aningen privilegierad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tjena. Läs lite enkel forskning ifall du tror det. Vaccinerad * 2 slår kortsiktig immunitet efter sjukdom. Det är allmän kunskap numera i Kamratposten.

   Radera
  2. Enligt stor Israelisk studie.

   This study demonstrated that natural immunity confers longer lasting and stronger protection against infection, symptomatic disease and hospitalization caused by the Delta variant of SARS-CoV-2, compared to the BNT162b2 two-dose vaccine-induced immunity.

   Vi ska vara tacksamma att naturen har försett oss med ett robust immunförsvar.

   https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.24.21262415v1.full.pdf

   Radera
  3. Wow, smart. För att skydda sig mot sjukdomen ska man bli sjuk. Tjena, är det en metod du förespråkar alltså, t ex för alla 70+?

   Radera
  4. Blev sjuk innan vaccinet fanns, fanns gott om forskare som argumenterade för vaccin för äldre och sjuka och naturlig immunitet för övriga, kan vara den riktiga strategin för att lämna pandemin bakom oss.

   Radera
  5. @cornucopia: det handlar inte om att ingen skall vaccinera sig, utan om att den som haft covid-19 redan har ett tillräckligt bra (tom bättre än de som ”bara” är dubbelvaccinerade) skydd.

   För de som inte har haft covid-19 så är det ju självklart att vaccinet är det bästa skyddet!

   Radera
  6. Det är ju samma immunförsvar som skyddar efter vaccinering som efter sjukdomen. Det finns inget motsatsförhållande. En dos extra stärker kroppens försvar ytterligare och förlänger skyddet som tyvärr oavsett avtar med tiden.

   Radera
  7. Läs då på om mRNA. Inte samma, varav vaccinet tar vissa mutationer.

   Radera
  8. Personer som haft Covid och inte blev speciellt sjuka kan jag förstå kan tycka att de har litet personligt incitament att vaccinera sig. Om det inte blev värre än en vanlig förkylning så är det kanske endast av omtanke för andra som man tänker att man skall vaccinera sig. Men det är inte "endast" eftersom andra, kanske personer som man bryr sig om, kan dö om vi inte får så bra motstånd som möjligt på nationell nivå. Även om man inte längre själv blir sjuk kan man fortfarande smitta. Med genomgången sjukdom + vaccinering minimerar man risken så gott man kan.

   Personligen lutar jag (kanske naivt) åt att jag var immun redan innan, men tog i alla fall vaccinet för säkerhets skull. En annan bra anledning är att man får Covid-pass så slipper man krångla och testa sig i tid och otid när man är ute och reser.

   Radera
  9. Med samma menar jag vårt egna naturliga immunförsvar. Apropå kommentarna "den bättre naturliga immuniteten" och "Vi ska vara tacksamma att naturen har försett oss med ett robust immunförsvar.". Vaccinet är en blueprint åt vårt egna naturliga försvar så det ska veta hur man skyddar sig mot det viruset.

   Radera
  10. @Stor Ek: Som jag har förstått det så fungerar åtminstone en del av de RNA-vaccin som ges mot Covid-19 genom att man för in en mRNA-sekvens i cellen som instruerar cellen att tillverka det Spike-protein som Corona-viruset använder för att ta sig in i cellen, övriga delar av viruset presenteras inte för immunförsvaret. Det är alltså mer som händer i kroppen/cellen/immunförsvaret vid en Covid-19-infektion än vid vaccination med ovan beskrivda typ av vaccin. Det är nog därför som den israeliska studien visar att genomgången Covid-19 ger ett bättre skydd mot Delta-varianten än dubbeldos vaccin hos någon som inte varit smittad av Covid-19.

   Radera
  11. Enligt undersökningar i USA så är det "BÄSTA" skyddet genomgången sjukdom PLUS vaccinering.

   2-3 gånger högre chans att bli sjuk igen om man bara varit sjuk.

   https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7032e1.htm

   Radera
 5. Svar
  1. Samma här, närapå osårbar. Sist jag hade lätt feber var 5-7 år sedan. Men även så kommer det att inträffa igen att man blir sjuk. Speciellt om det är nya virus är risken större.

   Radera
 6. Lyckades tillslut få en första spruta, efter månaders letande efter tid. Konstigt nog så kallar de till andra sprutan automatiskt. Kanske hade varit bra om de gjort det även till den första, så man sluppit hamna efter alla tonåringar i kön.
  Är inte speciellt imponerad över hur vaccineringen skötts. En ort kan ha hundratals lediga tider, en annan konstant fullbokad. Istället för att flytta en vaccinatör, ska alla som vill ha sprutan åka dit. Ineffektivt så det duger.
  Jo, jag kunde ha åkte drygt tio mil i somras för att få första dosen tidigare, men livet kom emellan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo man kunde nog hanterat logistiken bättre. Gissar att det fungerat sämre eller kanske framförallt mer varierat på mindre orter. I Göteborg så tror jag egentligen ingen som varit i rätt ålders grupp behövt mer än kolla nästa dagar efter tid och ev ta sig till någon annan del av stan. Själv så löstes det på "jobbet" som hyr ut lokaler till vaccinering. Men har väl hört en och annan som haft bråttom och åkt en bit för att få vaccinera sig. Då handlade det om att bli klar i tid för att hälsa på släkt i Brasilien.

   Radera
  2. Jag försökte flertal gånger i tidigt skede söka upp nånstans där jag kunde boka en tid (klicka runt på diverse vaccin länkar hos myndigheterna), med tanke på att jag på ett sätt var högrisk (ej fetma) och kunde få det trots att jag är under 40, men måste säga att myndigheter är helt katastrofala på att implementera it system för att saker och ting ska gå smidigt, lyckades inte boka en tid när vaccineringen startade. Nu har jag dock till slut fått mina 2 sprutor. Helt utan biverkningar (ont i axelmuskeln räknas inte...)

   Radera
 7. Nöjd med hur vaccineringen erbjöds för mig. Bokade i annat län än där jag är skriven och det var inga problem.

  SvaraRadera
 8. Blir nog ett förutsägbart utfall. SD, lågutbildade anti-vaxxers troligen i hög grad ovaccinerade. Låt oss se.

  Bästa immuniten/skydd är vaccinering

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket härlig klassförakt. Men vi får som sagt se.

   Radera
  2. Jag måste ha missat de alternativ som definier mig som lågutbildad anti-vaxxer i enkäten.

   Radera
  3. Mig veterligen, delar vi inte in folk efter begåvning. Alla ska med numera. Så ser skolan ut. Vad menar du med klassfrågan?

   Radera
  4. Fascinerande att det finns folk som fortfarande tror att vaccin skulle ge bättre skydd än de vad de som haft infektionen har. Är problemet låg utbildning, ignorans eller vad tror ni andra?

   Radera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vårdas väl fler på sjukhus i USA nu för att de tagit ivermectin än för Covid. Då ska vi inte nämna att män som tar ivermectin verkar bli sterila, men därmed får ju Darwin Awards verka och sortera bort dessa ur genpoolen.

   Ivermectin är avmasknings- och parasitmotmedel för stora djur. Jag har en dunk här hemma. Dunk.

   Sluta med tramset att man ska ge detta mot covid. Visst, folk dör av att deras tarmar fräter sönder istället, så det blir väl bra i statistiken.

   Radera
  2. När man doserar detta till djur ska man ha skyddskläder, skyddshandskar och ansiktsskydd. Det är extremt giftigt och tas upp genom huden på människor.

   Radera
  3. Att du öht nämner Ivermectin gör att jag raderar din kommentar. En till och du åker från vitlistan, så välj vilken kulle du vill dö på.

   Radera
  4. Notera också att om du postar igen så kommer även den kommentaren raderas, så du kommer uppnå exakt noll på att driva den linjen.

   Radera
  5. Nu är iofs ivermectin godkänt även för människor under korrekta doser, problemet blir väl alla nötter som tror dom kan dosera det som är till för djur. Dessutom så är det minst sagt bristfälliga studier som gjort på ivermectin för människor mot covid. Att påstå att ivermectin i sig är så "giftigt", trots att det använts så länge, är också fel, att genomföra studier där man avsiktligt överdoserar är ren idioti. Antagligen fungerar inte skiten, men hanteringen av studierna har varit under all kritik.

   Radera
  6. Nobelpriset i medicin 2015 gick till upptäckten av Avermectin, ett antibiotikum som senare utvecklades till Ivermectin. Har botat väldigt många människor från svåra parasitiska sjukdomar.

   Radera
  7. Det har administrerats fyra miljarder doser till människor sedan det upptäcktes för fyrtio år sedan. I vissa områden behandlar man hela befolkningar preventivt mot t.ex. flodblindhet och i många länder säljs det över disk. WHO har klassat det som en extremt säker medicin med få och milda biverkningar. Såvitt jag kan se så har inte fertiliteten påverkats i de områden där användningen är utbredd. Vill man bilda sig en uppfattning om det fungerar bra mot covid föreslår jag att man läser de studier som finns. På ivmmeta.com har finns en lista på de 50+ studier som genomförts hittills.

   Radera
  8. Ja du... även en högutbildad kan ju säga att vatten är giftigt, får du i dig för mkt så dör du. Även syre kan va livsfarligt i för höga doser.

   Radera
 10. Kan du lägga till "Vem är John Galt i" som alternativ i "vem röstade du på förra valet" så vi som är lagda i åt det hållet kan får representation?

  SvaraRadera
 11. Nej, bor utomlands och har betalat för Moderna men måste vänta till oktober-december. Alternativet är att ta lokalt producerat vaccin vilket jag gärna undviker.

  SvaraRadera
 12. Vi är fullvaccinerade i vårt hushåll sedan en månad tillbaka, Pfizer till mig och Moderna till sambon. Hör till Västra Götaland och har vaccinerat oss hos två olika vårdgivare. Tycker vaccineringen gått utomordentligt bra. Oerhört välorganiserat och smidigt.

  SvaraRadera