Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-09-07 08:44

Positiva börser under måndagen och i Asien på tisdagsmorgonen när Husse har stängt

Marknaderna i USA hade stängt igår, och i brist på koppel från Husse så bjöd måndagen på positiva börser. Uppgångarna fortsätter i de asiatiska tidszonerna under tisdagsmorgonen.
Stängt pga Labor Day

Stockholmsöbörsen stängde alltså på plus med OMXSPI +0.64% och OMXS30 +1.04%. Även i Europa var det positiva tongågnar med CAC 40 +0.80%, FTSE 100 +0.68%, DAX +0.96% och Euronext 100 +0.96%.

Dollarn är således oförändrad på 8:56 och det finns med stängda amerikanska marknader inget att säga om ränteutvecklingen på amerikanska statsobligationer. Guldet har dock fallit tillbaka till 500:- SEK per gram.

I Asien är det mestadels positivt, undantaget Sydkorea där KOSPI går -0.60%.

Annars är ASX 200 oförändrad på +0.02%, Hang Seng +1.08%, Nikkei +0.86% och Straits Times oförändrat på +0.00% om det nu inte beror på stängd börs.

Anledningen till att USA höll stängt igår var Labor Day, vilket traditionellt signalerar att de amerikanska börserna ska ta fart enligt ramsan "sell in May, don't come back untill Labor Day". Huruvida ramsan mumera är trams låter jag vara osagt. Med centralbankspolitiken och tillgångshyperinflationen är det väl köp alla dagar som gäller?
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar