Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-09-03 08:17

Nytt börsrekord i USA på torsdagen - svagare dollar och sjunkande räntor

Husse S&P-500 noterade nytt börsrekord under torsdagen på fallande räntor och även svagare dollar. I de asiatiska tidszonerna är det uppåt som gäller på börserna.
Alla vill träffa Bullen på Vallgatan
OMXS30 stängde på +0.83% och OMXSPI +0.99%, vilket dock inte gav några börsrekord, men var en av de större positiva rörelserna på Stockholmsbörsen på länge.

Rekord blev det dock i USA för husse S&P-500 efter +0.28% på index. Nasse föll tillbaka något med -0.05% och noterade således inte rekord igen.

Detta skedde på fallande räntor och svagare dollar. Den amerikanska tioåringen hittas nu på 1.29% och USDSEK på 8:57 och den svagaste dollarn mot svenska kronan sedan i juli. Detta drar i sin tur ner guldpriset som nu hittas på 499:- SEK per gram.

I Asien är det mestadels positivt förutom i Hong-Kong där Hang Seng går -0.62% och i Singapore där Straits Times noteras på -0.26%. Men ASX 200 +0.52%, KOSPIO +0.69% och Nikkei drämmer till med +2.02% så det positiva får väl sägas överväga.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

 1. Grrr! Det damp ner ett tjockt kuvert i brevlådan, fullt med kreditupplysningar på mig. Det ringde visserligen en ung grabb, kanske sommarjobbare, för någon vecka sedan, och tjatade på mig att ta lån. Men jag har just fått ett arv och kommer att få ett ännu större arv lite senare. Dessutom har jag har gott om jobb just nu, så jag behöver verkligen inget lån. Jag har inga andra krediter än bostadslånet, och fastigheten har en låg belåningsgrad.

  Jag sa det ett antal gånger under telefonsamtalet, men han tog ändå ut en kreditupplysning på mig och skickade sedan vidare uppgifterna till deras samarbetspartners.

  Han tog också ett lån på 30.000 kr i mitt namn "på prov", visserligen utan att bevilja lånet; det var för att kolla om jag hade betalningsanmärkningar hos kronofogden, som jag inte har och har aldrig haft. Grrr, det blir en hög mobilräkning, arbetstid går till spillo, UC-score sjunker och kreditrisken ökar.

  Så jag har suttit med mobilen i örat halva dagen och det är långa telefonköer, allt pga att en svinpäls inte förstår ett flerdubbelt nej; han kanske hade ett bonus som hägrade. Är sånt här vanligt förekommande? En vänlig själ på ett annat kreditföretag sa att jag måste ringa till de alla, suck! Likvidum hette firman, som tog sig friheten att sprida ut mina kredituppgifter till kreti och pleti utan att jag ville ta något lån.

  Jag sa att möjligen om taket skulle börja läcka någon gång i framtiden, men just nu finns inget behov alls för ett lån. Man brukar väl få en högre risknivå och sämre score, när det tas kreditupplysningar. Det verkade inte bekymra dem! Jag försöker undvika kreditupplysningar, om det går.

  SvaraRadera