Aktuellt

Kapten stoppade order om amerikanskt kärnvapenanfall under Kubakrisen 1962

Under Kubakrisen 1962 mottog en kärnvapenbas på Okinawa order om att avfyra sina kärnvapen. Ordern bekräftades, men ansvarigt befäl kapten W...

2021-09-12 12:57

Korvfesten: Så mycket killar är bloggens läsare - är kvinnorna mer killar än männen?

Enkäten från fredagsmyset med den 14-gradiga Gregorio-skalans mätning av hur mycket kille bloggens läsare är har nu stängts. Resultatet visar på att det inte är särskilt mycket killighet, men hur står det till med fördelningen utifrån juridisk person man respektive kvinna? Är bloggens kvinnliga läsare mer killar än männen? Svar nedan.
Korvfest
Killigheten blev totalt sett endast 5.27 i medel och 5.0 i median på Gregorio-skalans 1-14. Snubbarna, pojkarna, männen och gubbarna på bloggen är helt enkelt inte särskilt mycket killar.

För de enskilda resultaten så var korv det som sammanlänkade flest av killarnas intressen med hela 65% som gillade korv. Minst var det att klappa varandra lagom våldsamt på axeln, vilket endast 19% gillade. Korvfest och inte klappfest alltså. Även funktionsplagg och att förklara saker ingående, följt av Biltema och att kolla på byggen låg högt, medan dyra cyklar och The Wire hittades i bottenskiktet. Tillsammans med ... snus.

Resultat per kategori
1. Korv 65%
2. Funktionsplagg 58%
3. Förklara saker ingående 54%
4. Biltema 49%
5. Kolla på byggen 47%
6. Löpning 39%
7. Köksknivar från Japan 37%
8. Armbandsur 33%
9. Chili (ju starkare desto bättre) 29%
10. Sopranos 27%
11. Snus 26%
12. The Wire 24%
13. Dyra cyklar 21%
14. Klappa varandra lagom våldsamt på axeln 19%

Men var då juridiska kvinnor bland läsarna mer killar än de juridiska männen. Svaret är nej, och det bekräftar därmed Gregorio-skalans validitet, givet hypotesen att juridiska män oftare är killar än juridiska kvinnor.

Fördelningen av svaren. Män i rosa, för män är trygga i sin manlighet och blir inte kränkta av ett färgval, och kvinnor i blått. Dessutom är laxrosa skjortor trendigt på män. Till och med bloggaren har en sådan, vilket framhäver hans bleka hy.

Medelkilltalet för enbart gruppen juridiska män var 5.31. Gruppen juridiska kvinnor, som var 3% av respondenterna på denna av förklarliga skäl mansdominerade blogg, hade ett medelkilltal på 3.93. 
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

12 kommentarer:

 1. Det jag uppskattar mest är ändå etiketten "trams"!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, trams var det... kategoriseringen säger mer om fördomarna hos den som ursprungligen hävdade hur killighet benämns-varför är det viktigt? Men alla får ju sysselsätta sig om dagarna som de vill.

   Radera
 2. Man kan väl notera att resultatet är normerande för övriga världen, något för den att sträva mot.

  SvaraRadera
 3. Jag hade 10/14. Uppenbarligen drar sällskapet på den här bloggen ner min manlighet, eftersom medlet ligger runt hälften av min.

  Hm. Men jag gillar ju bloggen. Vad göra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att vara manligast på bloggen måste ju ändå vara en fjäder hatten tänker jag, men det gäller att aldrig luta sig tillbaka och ta saken för givet. Själv är jag nöjd med att iaf vara något grabbigare än snittet.

   Radera
 4. Jag tycker det var ett värdefullt inlägg som fick mig att för mig själv tänka det självkara: kille är inte synonymt med man precis som tjej och kvinna inte är synonymer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det finns kärringar av båda könen. Eller "alla könen" är det väl bäst man skriver, så ingen tar illa åt sig. Eller att "en skriver" i stället för "man skriver". Svårt det här!

   Radera
  2. +1 för att du försöker, Ola! Det är en djungel.

   Radera
 5. Hehe, de fyra sakerna jag kryssade i kom på plats 1, 2, 3 och 5. :)

  SvaraRadera
 6. Rosa år en manlig färg.
  Den manligaste egenskapen är uthållighet.

  SvaraRadera
 7. Jag måste ha missat när du gjorde undersökningen, men bekräftar att jag stämmer in på den blåa kurvan, "Förklara saker ingående" aka Besserwisser stämmer bra överens, Biltema, byggen och chili lika så. Inte snus och armbandsur dock.

  SvaraRadera