Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2021-09-16 15:58

Jämför elpriser med Compricer - bundet från 64 öre i SE3 till 89 öre i SE3 på tre år

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Compricer.

Compricers sammanställning över aktuella elavtal från de olika elhandelsbolagen visar att man nu kan binda elpriset från 88:92 öre per kWh i elhandelsområde SE4 Södra Sverige (Skåne - Blekinge) på tre år, och från 89:27 på fem år. I SE3 Södra Mellansverige (Göteborg - Stockholm) hittas priserna från 64:42 öre på tre år och 68:02 öre på fem år. 
Elmätare

Det ser kort sagt ut som att de höga elpriserna är här för att stanna, utifrån de bolag som i någon mån terminssäkrar sina kunders elpris på långa intervaller.

Compricers tjänst nedan.


Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

18 kommentarer:

 1. Glad att jag säkrade i alla fall 1 år för 32 öre före sommaren.

  SvaraRadera
 2. Jag skulle aldrig fylla i ett sånt där formulär. Vem vet vilken trevlig telefonlista man blir uppskriven på då, med efterföljande telefonterror därefter. Nej tack till bettlare och försäljare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är en fin människa som inte skriver 01234567890 som nr, utan endast besitter förmågan att skriva ditt eget nr.

   Radera
  2. Man undrar ju då vad r563761 är för nummer :D

   Radera
  3. Vilken tur att du inte behöver fylla i formuläret då!

   Radera
  4. Ärlighet varar längst trots allt, eller?...

   Radera
 3. Vad händer när det börjar blåsa igen, negativa priser igen som för 8 månader sedan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror nog på var. Hade vi haft mer vindkraftverk i söder så kanske mer överallt lägre priser just då? Men mu är det ju problem med transmissionskapaciteten nord-syd-syd.

   Radera
 4. Det som är positivt med stigande elpriser är att Riksbanken äntligen kan skryta med att de når inflationsmålet om 2% per år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fler börjar tänka på hur de ska kunna minska sin elanvändning. Några gör något. De flesta bara suckar, beklagar sin otur eller letar någon att anklaga för sakernas tillstånd.

   Helt nya innovationer får också lättare.

   Själv funderar jag på om det behövs någon ändring i aktierna.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  2. Nåt är sjukt med inflationen. Jobbar på ett medelstort bolag som sysslar med bostadsutveckling. Bostadsbyggandet har ökat 43% på ett år, priserna på byggmaterial har ökat enormt, våra beräkningar visar 7-11% på ett helt projekt i kostnadsökningar. Bla. träreglar upp 114% sen aug 2020.
   Ändå knappt nån inflation enl SCB.

   Radera
  3. Har man jämfört hur mycket el och så förbrukad och hur mycket kan sparas inom en rimlig mängd? För det handlar ju i sin extrem om huruvida livet skall ställas helt om för elens skull eller om el finns för samhällets skull.
   Hur många förbrukar onödig el egentligen i stora mängder?
   Och vad är det man jämför med?

   Radera
 5. Ett bra sätt att säkra lågt elpris är att själv producera elen t.ex. i ett vindkraftkooperativ.
  Sök på evigel.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad hände egentligen med hela den iden? Den dog över en natt...

   Radera
 6. På grund av allt snack om el-priser på denna blogg så kollade jag faktist upp mitt avtal. Tecknade idag ett 3-årigt avtal på 43 öre/kwh
  Men då bor jag i Norra Västerbotten. Dock betalade jag innan 64 öre(rörligt) så det blev billigare att binda. Får väl tacka herr bloggare som gjorde att jag själv uppmärksammat något som jag i mina 30 år i eget boende inte ägnat en tanke på.

  SvaraRadera
 7. Hur mycket man kan spara beror ju också på förbrukningen. För de som inte förbrukar så mycket blir det att den fasta delen är den största delen av elräkningen också.

  SvaraRadera
 8. I början på veckan så låg de lägsta priserna på 36 månader 10 öre lägre när jag kollade på en jämförelse sajt.

  SvaraRadera