Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2021-09-08 11:22

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften via denna länk.

Finanskursen är en distansutbildning på tolv veckor som tagits fram av hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding. Kursen består av åtta moduler där Syding i tur och ordning går igenom de processer och metoder för värdebaserade investeringar, teknisk analys och makroanalys som han arbetat fram under 30 år som professionell analytiker, förvaltare och privat riskkapitalist.

Finanskursen

Finanskursen inkluderar: 

✓ 12 veckors kursmaterial

✓ Distansbaserad inlärning

✓ 6 av Sydings unika investeringsramverk

✓ Medlemskap i privat Facebookgrupp 

✓ Diplom efter slutexamination

Finanskursen är praktiskt inriktad på att utan onödiga omvägar uppskatta ett noterat eller onoterat företags fundamentala värde för dig som investerare; genom att svara på frågan när, hur och av vem du kommer få tillbaka dina investerade pengar inklusive kompensation för din tid och risk. Kursen avslutas med en skriftlig examinering och kursintygsutdelning.

Executive summary

Varje modul i Finanskursen föregås av en kortare video där Syding förklarar vad modulen innehåller. Alla centrala insikter och lärdomar återfinns emellertid endast i respektive moduls detaljerade text- och bildmaterial. Pedagogiken är anpassad för att passa även nybörjare inom ekonomi och finans, men materialet är samtidigt relativt koncentrerat med ett minimum av upprepningar eller onödigt målande beskrivningar. Det gäller således att lägga nya begrepp på minnet direkt vid första gången de dyker upp.

Finanskursen går bland annat igenom begreppen “värdering”, “säkerhetsmarginal”, “kunduthållighet”, “intervall- och multipelanalys”, samt beskriver hur man läser ett företags årsredovisning och analyserar dess resultat- och balansräkning och bygger prognos- och värderingsmodeller utifrån dessa. Den fundamentala bolagsanalysen kompletteras även med genomgångar av teknisk analys och grundläggande analys av det ekonomiska läget utifrån ett antal makrovariabler.

Finanskursen är först och främst en distansutbildning som normalt tar några timmar självstudier i veckan i anspråk, men det ingår även några webinarietillfällen samt minst en IRL-träff hos Erik Penser Bank. Alla deltagare får tillgång till den slutna Facebookgruppen för investeringsfrågor, där tidigare deltagare också är medlemmar.

Årskull 4 av Finanskursen börjar 3e oktober.

*Pris: Strax under 15 000 kr (inklusive moms). 

*Förtur ges till Tidiga Ansökare mellan söndag 19-26 september

*Sedan öppnar hemsidan för betalning till mellan 27:e sep - 2:e oktober.

För att säkra en plats och få 5% rabatt på Finanskursen, gör en Tidig Ansökan här: https://finanskursen.se/cornucopia/

Karl-Mikael Syding tillbringade bland annat femton år, 2000 - 2014, på hedgefonden Futuris Asset Management inom Brummer & Partners. År 2010 fick Karl-Mikael för fondens räkning, i egenskap av dess VD, partner och portföljförvaltare, ta emot utmärkelsen European Hedge Fund of the Decade, då den ansedda organisationen HFR utsåg Futuris till den hedgefond av flera tusen verksamma i Europa, som under hela det gångna decenniet hade presterat högst totalavkastning i förhållande till variabiliteten i avkastningen samt maximal realiserad nedsiderisk. Innan Futuris arbetade Syding som högt rankad finansanalytiker inom bland annat mjukvara och investmentbolag. Efter tiden på Futuris har Syding främst investerat i onoterade nystartade företag inom en mängd olika branscher. 

För att säkra en plats och få 5% rabatt på Finanskursen, gör en Tidig Ansökan här: https://finanskursen.se/cornucopia/

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

 1. Kan verkligen rekommenderas, hörde talas om kursen 2019 men beslutade att gå kursen när jag såg min flickväns portfölj som hade utvecklats mycket bättre Stockholmsbörsen. Utnyttjade självklart den lilla rabatt och fick diplomet förra veckan.

  Min bakgrund är en civilingenjörsexamen i kemi med master i teknisk fysik så när Karl-Mikael skriver att man bör lägga runt 5h/veckan så stämmer det bra.

  Innan kursen bestod min portfölj av hälften "kul" bolag och hälften vinstdrivande med en kursutveckling därefter som lämnade mycket att önska. Efter kursen har jag värderat några intressanta bolag som går bra hittills.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för engagemanget och omdömet! Jag hoppas förstås också att Examensbeviset ska växa i värde även i ett CV för den som vill jobba i finansbranschen.

   Radera