Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-09-06 08:00

Efter positiv börsvecka inleds nya veckan blandat i Asien - dollarn ner

Efter en generellt positiv vecka börjar den nya veckan blandat i de asiatiska tidszonerna. Dollarn fortsätter nedåt.
Försvagas
Börsveckan som gick innebar uppgångar på +0.30% för Stockholmsbörsens OMXSPI. I USA gick husse S&P-500 +0.58% och teknikbolagens Nasdaq 100 var förstås bättre och gick +1.42%.

Dollarn fortsätter falla och ligger nu på 8:56 USDSEK, medan guldpriset håller emot och hittas på 503:- SEK per gram. De amerikanska marknadsräntorna steg i fredags. Sommarens starka dollar verkar vara ett minne blott och vi ska kanske ner till 8:20 igen?

De asiatiska tidszonerna ger inga ledtrådar om hur veckans ska gå, utan är istället spretiga, även om stora uppgångar i Hong Kong och Tokyo kanske gör att det positiva överväger?

ASX 200 -0.40%, Hang Seng +0.90%, KOSPI -0.14%, Nikkei +1.82% och Straits Times +0.15%.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar