Aktuellt

Urbaniseringen avgörande för överdödligheten 2020 - men på olika sätt i Väst- och Östeuropa

Urbaniseringsgraden i EU/EES-länderna visar sig vara avgörande för överdödligheten 2020. Men sambandet är tvärt emot varandra i den forna up...

2021-09-30 07:59

Dollarn stärkas - blandade börser i Asien på torsdagsmorgonen

Dollarn fortsätter stärkas på börsturbulensen medan börsnedgången tog en paus under gårdagen. Utvecklingen är blandad i Asien under torsdagsmorgonen.
Stärks
Stockholmsbörsen tog en paus i nedgången och stängde oförändrat med OMXSPI på -0.04% och OMXS30 på +0.07%. I USA såg det likartat ut med S&P-500 på +0.16% och Nasdaq 100 på -0.12%.

Pausen i nedgången kan nog härledas till det stödområde jag bloggade om igår.

Dollarn har stärkts vidare och USDSEK hittas nu över 8:80 och den högsta nivån sedan början av november förra året, marginellt högre än tidigare spik i augusti. De amerikanska marknadsräntorna fortsatte uppåt, om än bara en punkt. Guldpriset har börjat röra på sig med den starkare dollarn och kostar i skrivande stund 490:- SEK per gram.

Att kronan försvagas när det blir oroligt är rätt normalt, vilket visar på vikten av diversifiering bort från kronan.

I Asien är ASX 200 upp med +1.59% vilket bådar gott för dagen, men i övrigt är det spridda skurar. Hang Seng -0.62%, KOSPI +0.43%, Nikkei 225 -0.19% och Straits Times +0.56%.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar