Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-08-23 11:04

Tre gånger vanligare med impotens bland män som haft Covid-19

En italiensk vetenskaplig studie visar att det är tre gånger vanligare med impotens bland män som haft Covid-19 än motsvarande kontrollgrupp som inte haft sjukdomen. Beskedet blir alltså att antivaxxers oftare har svårt att få upp den och få till det, och den man som är mån om sin sexuella hälsa och funktion ser till att ta sitt vaccin.
Blommor, förvisso utan bin, men en verkar inte tagit sitt vaccin
Bloggens läsare är till 95% män, så det här är förstås relevant för målgruppen, likt hur man bäst undviker prostatacancer.

Covid-19 ökar risken för impotens kraftigt och det även som långtidsbiverkan av sjukdomen. Den vetenskapliga studien har den käcka titeln "Mask up to keep it up" (Sansone, Mollaioli, Jannini et al) och är en italiensk studie med mestadels kvinnliga författare.

De italienska män som haft Covid-19 drabbas 3x så ofta av impotens (eng ED - erectile dysfunction) som de i motsvarande kontrollgrupp som inte hade fått Covid-19. Detta resultat är också rensat för andra samvariationer med impotens som psykisk hälsa, ålder och BMI, så det är starka vetenskapliga rön.

Beskedet är alltså att manliga antivaxxers 3x så ofta kommer drabbas av impotens, och därmed ytterligare kommer rensas ut från genpoolen, och om du vill bevara din sexuella hälsa så ser du till att vaccinera dig mot Covid-19 och viruset SARS-CoV-2, samt förstås håller avstånd och hygien när det inte gäller sexuellt umgänge.

Till bloggens fåtal kvinnliga läsare är alltså beskedet att undvika att gå på dejt med antivaxxers, inte bara pga smittorisken, utan också för att om ömsesidigt samförstånd uppnås trots antivaxxers begåvningspotential, så kan den manliga prestationen lämna en del att önska.

Huruvida Pfizers blå piller hjälper om du inte vill ta Pfizers spruta framgår ej.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

39 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Desinformation utan vetenskapliga referenser. En till och du åker ut från vitlistan till ingen nytta för dig.

   Radera
 2. Känd biverkan från alla syresättningssjukdomar så vitt jag vet, kan alltså visa sig vara övergående på sikt när lungorna läkt ut, vilket man inte vet ännu om det kommer att göra för alla.

  Sedan är ju två tänkbara delfelkällor att de som svarade "ja" förväntade sig extra hjälp med billiga piller från staten (som man kunde använda själv eller sälja på svarta marknaden) samt att omständigheterna att berätta om problemet var socialt acceptabla mer än i normala fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller en effekt av långtidscovid som så här långt uppvisar mycket stora likheter med ME/CFS, om det nu inte är samma sak.

   Radera
 3. Detta är ju observationsdata och kan alltså inte säga något om orsak och verkan. Kan ju lika gärna vara så att folk med impotens har ökad risk att utveckla symptomatisk covid, eller att folk med ökad risk att bli impotenta, t.ex. på grund av hjärtkärlsjukdom, också har ökad risk att utveckla symptomatisk covid. Detta sista alternative ter sig mest sannolikt med tanke på att hjärt-kärlsjukdom är en stor riskfaktor både när det gäller covid och impotens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har uppfattat det som att risken med hjärtkärlsjukdom är att det är större risk att dö vid smitta inte att det är lättare att smittas.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  2. Ja, jag läste bara sammanfattningen, men det gick ju båda vägarna så att Covid ger högre risk för ED och ED högre risk för Covid. Mot bakgrund av att masker inte hjälper mot spridning av Covid (enligt FHM) men däremot är svårt avtändande (subjektivt såklart) kanske titeln på studien borde justeras?

   Radera
  3. Tror också mer på detta samband. Det är ju samma relativt inaktiva population som drabbas.

   Den oseriösa titeln som hintar om ansiktsmaskens förträfflighet drar ju ett löjets skimmer över hela arbetet.

   Radera
 4. Intressant hur så många litar på övriga EMA/FDA godkända läkemedel, men inte på vaccinet som samma myndigheter godkänt. Det är sjukt mkt folk inblandade i t ex EMA processerna, flera instanser osv innan något blir godkänt, efter godkännande så fortsätter dom kräva in data för att säkerställa att dom inte missat nåt.

  Lika intressant är det att "Pfizerskeptiker" samtidigt kan förespråka Sputnik som inte är godkänt av EMA.

  Suck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har vaccinet verkligen blivit godkänt? Trodde det var ett nödgodkännande som kontinuerligt måste förnyas...

   Radera
  2. Pfizer har ansökt om fullt FDA godkännande och det bör komma närsom, kanske idag?

   Radera
  3. @ Deleted

   Absolut. Men det verkar finnas en insikt nu i USA att de allt högre kraven med tiden gjort att riskaversion blivit för hög.

   Nyligen godkändes fö ett alzheimerpreparat av FDA på rätt lösa boliner..

   Radera
  4. FDA har nu gett Pfizer-Biontech fullt godkännade.

   Radera
  5. Och för övrigt. Är nödgodkänt godkänt eller inte? Låter som ordet godkänt finns där iaf.

   Radera
  6. Ja, nöd*användnings*godkännande kanske vore en bättre översättning av Emergency Use Authorization?

   Radera
 5. Avlistat alla antivaxxers.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kvarvarande kommentarer kan därför verka lite ur sitt sammanhang.

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. "Beskedet är alltså att manliga antivaxxers 3x så ofta kommer drabbas av impotens"

  Om jag inte har fel för mig så skyddar inte vaccinet mot att du smittas utan endast konsekvenserna nr du väl blir smittad. Det skulle innebära att det spelar ingen roll om du är vaccinerad eller inte då du ändå kan drabbas av covid i lika stor utsträckning. Då blir ovanstående slutsats fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, du får ju inte den allvarliga påverkande Covid-19 som orsakar impotensen, så slutsatsen håller.

   Radera
  2. I övrigt är det följande som gäller:

   1. Du KAN bli smittad av Covid-19 om du blivit vaccinerad.
   2. Du KAN sprida smittan vidare om du blivit vaccinerad
   3. Men det är MYCKET OSANNOLIKT att du blir smittad av Covid-19 om du blivit vaccinerad
   4. Det är MYCKET OSANNOLIKT att du sprider smittan vidare om du blivit vaccinerad

   En del verkar tro att vaccinet inte skyddar alls, vilket är helt fel. Om du t ex inte märker att du blivit smittad så hostar du ju inte ens och därmed smittar du mycket mindre. Även antalet virus i kroppen är enormt mycket lägre om du är vaccinerad eftersom viruset omgående slås ihjäl av antikropparna. Därmed smittar du mycket mindre som vaccinerad, OM du alls smittar. Men visst, att stoppa tungan i munnen på en annan person kanske fortfarande överför smitta.

   Läs på.

   Radera
  3. I övrigt är det ju dokumenterat i studierna att t ex Pfizers vaccin ger i storleksordningen 90% skydd, dvs 10% kommer inte få skydd trots vaccinering. Så det är helt okontroversiellt att en del kan bli sjuka trots vaccinering. Det har aldrig påståtts att vaccinet tar 100%.

   Radera
  4. Även att som Vaccinerad är det väldigt lite risk att man hamnar i sjukhus säng eller att man dör.

   Radera
  5. KAN och MYCKET OSANNOLIKT är ju en tolkningsfråga beroende på hur många procent man tycker det är. Jag har läst på, men tydligen inte samma artiklar som dig.

   Radera
 8. Även om vaccinen ofta skyddar mot alvarlig sjukdom och död samt även ger ett visst skydd mot att få sjukdomen så verkar den allmänna ståndpunkten bland immunolog o.likn. vara att alla så småningom kommer att få infektionen. Tanken att det skulle få att utrota viruset gör att många beslut hamnar fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet med respiratoriska sjukdomar är att de typiskt sett inte är begränsade till en art, utan kan smitta i princip alla djur, vilket vi sett flera exempel på med covid.

   Dvs, utan en världsomspännande vaccinationskampanj för alla människor och djur, som dessutom måste genomföras på mycket kort tid innan mutationer uppstår, kommer det aldrig kunna utrotas.

   Radera
 9. Frågan är om bloggaren får betala direkt av Pfizer eller om han gör det för att inte bli attackerad för sin anti Mp retorik.

  Tror personligen på det sistnämnda

  SvaraRadera
 10. "The present study has several limitations, including its retrospective nature, the recall bias associated with the use of online questionnaires, and the inclusion of diagnosis of COVID-19 based on the response to the survey, rather than on nasopharyngeal swabs. Additionally, as the survey did not investigate the potential comorbidities (such as diabetes, endocrine disorders, and hypertension 13, 50, 54, 71-73 ), treatments (such as anti-depressants 54, 71 ), and lifestyles (such as smoking 14, 54, 74 ) affecting sexual health, these findings only provide preliminary evidence of the association between COVID-19 and erectile dysfunction." - Du kan ta bort mig från vitlistan!

  SvaraRadera
 11. Darwins naturliga urval, helt enkelt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, sätter om inget fart på Flynn-effekten ;)

   Radera
 12. Med nästa mutation försvinner mänsklighetens fortplantningsförmåga helt... Tråkigt att det skulle sluta så snöpligt.

  SvaraRadera
 13. Ner ner, ner ner, vi går dit kuken pekar.

  SvaraRadera
 14. Säger inget om vad som stämmer eller inte men sån här data kan ofta vara missvisande.

  Hur många var impotenta? Var det en grupp på tusen bland vilka 1 kontra 3 personer hade impotens kan man ju i princip bortse från resultatet. Sedan kan man ju tolka det som att män med högre risk för impotens (ohälsosam livsstil) löper större risk att drabbas av covid. Sedan undrar man ju hur många av de som inte fått covid som var vaccinerade?

  Nej vaccinen ska man i de flesta fall ta för att skydda andra. Är man en frisk relativt ung person verkar vaccinet fortfarande vara en större risk (liten men större) än sjukdommen är mitt intryck. Tycker därför hänvisningar till studier som dessa blir lite menlösa.

  SvaraRadera
 15. Det är då själve f-n att inte vuxna människor kan ta ansvar för sig själva och sin omgivning, nu (en timma sedan) går "mitt" sjukhus (SÄS) upp i stabsläge med fulla platser på covid-avdelningarna som tar resurser och personal från annan vård. Samtliga patienter ovaccinerade... Källa BT via Omni.

  Vi har alla möjlighet till uppdaterad information om utvecklingen kring det här dagligen och mänskligheten har fått till en av de största medicinska innovationerna någonsin i form av mRNA-vaccinet men likt förbaskat rör sig folk antingen ovaccinerat och/eller utan att hålla sig till restriktionerna och åter igen blir vår gemensamma vård hårt ansatt helt i onödan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. "På Säs har man framför allt sett att de inlagda patienterna är personer som inte är vaccinerade och att flera av dem blivit sjuka efter utlandsvistelser."

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/antalet-smittade-okar-sjukhus-upp-i-stabslage

   Det verkar som en rimlig förklaring. Dessutom så är det troligtvis relativt få som följer de råd/rekommendationer från FHM efter hemkomsten. De flesta lever nog "som vanligt", förmodar jag.

   Radera
 16. Är inlägg dom detta som gör att jag läser bloggen. Bloggaren är den otrevligaste skribenten jag läst, man baxnar.

  SvaraRadera