Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2021-08-03 08:40

Svaga börser i Asien under tisdagsmorgonen efter negativt USA - dollarn försvagas - börsrekord i Stockholm

Börserna i de asiatiska tidszonerna går svagt under tisdagsmorgonen eter att USA backat något på måndagen, medan Stockholmsbörsen stängde nytt börsrekord. Dollarn försvagas och drar med sig guldet.
Dagschart OMXSPI
Stockholmsbörsen stängde på nytt börsrekord efter att OMXSPI gått +0.77%. Storbolagens OMXS30 steg +0.50% men nådde inte rekordnivån.

I USA backade dock husse S&P-500 med -0.18%, medan teknikbolagens Nasdaq 100 gick +0.02%.

Dollarn har försvagats till 8:57 USDSEK vilket drar ner guldet till 500:- SEK per gram efter att de amerikanska marknadsräntorna noterats på sin lägsta nivå på över två veckor. Lite lägre och det blir tillbaka mot början av året för räntorna. Guldpriset borde egentligen stiga på detta, men icke.

I Asien är det negativt med svaga börser. ASX 200 -0.23, Hang Seng -0.41%, KOSPI +0.33%, Nikkei 225 -0+.50% och Straits Times -0.61%. Att indexen inte föll hårdare i Hong Kong är en gåta, då t ex Tencent stängde på -6.27% efter att Beijings statskontrollerade media nu efter edtechbolagen ger sig på onlinespel.

Idag ska regeringen träffa riksdagen angående cementkrisen, och utifrån om det kommer ut svart eller vit rök ur riksdagshuset så blir det säkert blogginlägg om detta.
Utifrån detta har jag bildbankat mig med bilder på cement- och betongsäckar.


Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Intressant kring tillväxt från Gaya Herringtons uppdatering på den gamla slagdängan från MIT (Club of Rome) - Limits to Growth...

    SvaraRadera