Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-08-19 07:51

Röda börser över alla index på torsdagsmorgonen

Samtliga börsindex i bloggens bevakningslista skriker rött under torsdagsmorgonen - både avsluten från onsdagen och handeln i de asiatiska tidszonerna under morgontimmarna. Även guldet och dollarn faller, liksom obligationerna.
Mjau
Det ser ut som en samordnad negativ rörelse över alla tillgångar och tillgångsslag.

Stockholmsbörsen stängde visserligen blott på -0.13% för OMXSPI, men det var stabilt negativt i Europa. Dax -0.17%, CAC 40 -0.32%, FTSE 100 -0.27% och Euronext 100 -0.10%.

I USA gick S&P-500 -0.56%, DJIA -0.79%, Nasdaq 100 -0.91% och Russel 3000 -0.76%.

Dollarn föll marginellt till 8:76 USDSEK, guldpriset hängde på och hittas nu på 501:- SEK och de amerikanska marknadsräntorna steg en punkt, vilket alltså kan översättas till fallande priser på obligationer.

Allt föll och faller.

I de asiatiska tidszonerna går ASX 200 -0.47%, Hang Seng -1.51%, KOSPI -1.54%, Nikkei -0.67% och Straits Times -0.87%.

Enda som saknas är väl att svenska bostadspriser skulle falla så är dagen perfekt, men någon sådan statistik ska väl inte presenteras idag? Sedan kan man väl ärligt talat säga att undantaget Asien är det ju inte enorma nedgångar direkt, men när det är så brett och samordnat så väcks onekligen en del funderingar.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

6 kommentarer:

 1. Vore skönt med lite nedgång, finns mycket luft här och där (de svenska investmentbolagen handlades nästan samtliga till premie i början på veckan, men fick sig ett välförtjänt nedställ efter en DI-artikel -- dock inte tillräckligt).

  Triggern var väl detaljhandelsförsäljning USA under förväntan -> uppgången är kanske inte så stark ändå -> osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår dock inte, men t.ex Bure och Kinnevik som har ett P/e på ca 4.8 och 2.3
   Hur anses de vara dyra?

   Radera
  2. Investmentbolag värderas efter värdet på sina innehav normalt sett. Nu har många nybörjare kommit in och budat upp investmentbolaget långt över substansvärde. Historiskt är det tvärtom, de värderas till rabatt.

   Se: https://ibindex.se/ibi/#/index.

   Radera
  3. ... dvs "vinster" för fastighetsbolag och investmentbolag är oftast ointressant. Det är substansvärdet som är viktigt.

   Radera
  4. Och många handlas ju till galna premier nu. Ser ändå en del värde i exv Investor som ju har 71% substans i noterade bolag. Havsfrun med premie på 105% har 76% i likvida medel - att köpa 0,76 kr för 1,56 kr känns som en dålig deal.

   Radera
  5. Greater fool theory, månskensbonde.

   Radera