Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-08-17 07:46

Nytt börsrekord i USA - men blodrött i Asien under tisdagsmorgonen

I USA var det börsrekord under gårdagen, kanske sporrat av Bidens tal och säkerhetspolitiska besked att Pax Americana är över, men i de asiatiska tidszonerna är det blodrött på börserna under tisdagsmorgonen sedan Kina skärper lagar och regler för IT-bolagen ytterligare.
Bullen finns på Vallgatan, men ingen annanstans
Bloggen återkommer till Bidens tal och dess konsekvenser för bland annat svensk säkerhetspolitik och Nato-länderna i ett separat inlägg.

Medan OMXSPI stängde på -1.39% så slog husse S&P-500 i USA börsrekord på en blygsam uppgång om +0.11%. Nasdaq 100 var oförändrad på +0.03% och slog inte rekord.

Dollarn är stabil och USDSEK hittas på 8:66 medan guldpriset stiger till 499:- SEK per gram. Marknadsräntorna fortsatte ned i USA och 10-åringen hittas nu på 1.26% i ränta.

Diktaturen Kina meddelade ytterligare skärpningar för dess IT-bolag, vilket sägs vara anledningen till fallen på börserna i åtminstone Hong Kong, men hela Asien backar på morgonen.

ASX 200 -0.90%, Hang Seng -1.39%, KOSPI -0.74%, Nikkei 225 -0.08% och Straits Times -0.64%.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar