Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2021-08-04 08:58

Nytt börsrekord i Stockholm under tisdagen - positiv börsonsdag i Asien

Stockholmsbörsen slog återigen nytt börsrekord på tisdagen. I de asiatiska tidszonerna steg börserna idag och tillsammans med positiva börser i USA lär Stockholmsbörsen stiga idag.
Måndagschart OMXSPI
Efter +0.15% uppgång för OMXSPI stängde återigen Stockholmbörsen på börsrekord. Storbolagen fortsatte att gå segt och OMXS30 backade dock till -0.06%.

I USA stängde S&P-500 på +0.82% och Nasdaq 100 på +0.65%.

Dollarn ligger oförändrat på 8:59 USDSEK och guldpriset hittas på 501:- SEK. De amerikanska räntorna föll och 10-åringen hittas nu på 1.19%, vilket är den nivå där räntorna vände upp för tre veckor sedan, och annars såg man senast så låga räntor i februari. Den svenska tioåringen fortsätter falla rejält och hittas nu på 0.072%, mot de cirka 0.40% som gällde mars - juni. Intressant att titta vidare på.

I Asien stiger börserna med AX200 +0.38%, Hang Seng +1.23%, KOSPI +1.34% och Straits Times +1.12%. Undantaget är Nikkei 225 som hittas på -0.21%.

Stockholmsbörsen har endast backat en av de senaste sexton månaderna, som man ser ovan. Det är en kanske oöverträffad uppgång sedan åtminstone första IT-bubblan (orkar inte skaka fram äldre data för att verifiera) och säger en del om hur uppblåst marknaden är. Tidigare perioder av de permanenta krisräntorna sedan skuldkrisen är inte i närheten av så orubbliga uppgångar. 

Inte konstigt att alla är börsexperter numera.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. ”Det är annorlunda nu” fast hur länge hålls räntan ner?

    Vänliga hälsningar

    Nanotec

    SvaraRadera