Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2021-08-05 07:12

Nya börsrekord i Stockholm under onsdagen - dollarn stärks

Onsdagen bjöd på nya börsrekord på Stockholmsbörsen. Dollarn stärks något och börserna i de asiatiska tidszonerna stiger mestadels, även om husse föll i USA. Så vi får se vad som händer idag.
Bloggaren dammar väl av Bullen igen
Både OMXS30 och OMXSPI slog börsrekord igår, efter en uppgång för OMXS30 med +0.54% och +0.89% för OMXSPI. 

I USA föll dock husse S&P-500 med -0.46% även om Nasdaq 100 gick +0.15%. Ibland verkar det mer vara Nasse som är Husse numera, så kanske får vi se nya börsrekord igen idag?

Dollarn har stärkts och USDSEK hittas på 8:61 vilket drar upp guldet marginellt till drygt 501:- SEK per gram. Räntan har stabiliserats och ligger kvar på 1.19% för den amerikanska tioåringen och fallet har för tillfället pausats.

I de asiatiska tidszonerna är det mestadels positivt på börserna, på gränsen till blandat.

ASX 200 +0.18%, Hang Seng -0.20%, KOSPI +0.06%, Nikkei 225 +0.43% och Straits Times -0.20%.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Nasse som begrepp känns lite obehagligt. Men mina svenska aktier verkar något styrda av ”Nasse”. Vad som hänt på svenska börsen ska jag strax kolla för morgonen har ägnats åt trallvirke hämtning.

    Vänliga hälsningar

    Nanotec

    SvaraRadera