Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-08-27 19:29

Fredagsmys: "Många har fått större skjortstorlek under pandemin"

Dags för lite härligt fredagsmys för alla pandemihemarbetande män och deras partners. Vid en visit till Sisjöholmens herr (Holmens Herr i Sisjön efter att de fått lägga ner på Holmen pga Västlänken) framgick det att många män har fått större skjortstorlek under pandemin.
Arkivbild från Sisjöholmens herr anno duzmal 2019 så modellerna kan vara inaktuella
Jag hade råkat riva sönder den svarta Etonskjorta som jag köpte när jag gick från M till L nu under pandemin, så i väntan på att servicen av Teslan skulle bli klar dök jag in på Holmens Herr i Sisjön. Höstkollektionen var inte inne än, så det var väl mestadels standardfärger som fanns i sortimentet, vilket dög gått.

Eftersom det erbjuds suverän personlig service lärde jag mig bland annat att Eton har tre olika storlekar på rondören Slim - Contemporary - Classic, där Classic har störst pondus och Slim var vad jag hade innan jag började gymma.

Tydligen var det vanligt att hemarbetande tjänstemän gått upp i skjortstorlek nu under pandemin och upptäckt det när det blivit dags att återvända till ordinarie arbetsplatsen. Holmens personals tips var att det går att sprätta upp sömmarna på ryggen, så ökar storleken (inte på Classic). Fast vid en kontrollfråga så går de sömmarna bara upp till revbenen, så om man ökat storleken över bröstkorgen hjälper det inte, så det var ingen tröst och räddning för alla mina undanhängda Slim-skjortor. 

Fast för de flesta som jobbat hemma skulle det tydligen vara ett utmärkt tips för att förlänga livslängden på skjortorna.

Fick även tips om en skräddare som kunde rädda min rivna skjorta.

Sedan är förstås frågan om män i Holmens Herr-ålder generellt på de snart två år som gått under pandemin ökar en storlek och det spektakulära är mest att de inte köpt några nya skjortor eller knappt haft skjorta på sig på snart två år och först märker av det nu. Annars har pandemins isolering alltså fått folkhälsokonsekvenser.

Med det önskar jag alla damer och herrar i publiken ett fortsatt riktigt gott fredagsmys.

Apropå Teslan, så var det inget fel på bromsarna utan var någon skärm över drivenheten fram som kommit snett och låg an, så istället för offererade ca 20 000:- gick det på 1800:- inklusive moms. Huruvida det fixade problemet återstår att se, då de utan mig bakom ratten inte lyckades replikera missljudet varken före eller efter ingreppet. Bromsarna såg iaf alldeles utmärkta ut trots elbil och 12 000 mil.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

26 kommentarer:

 1. Jag är nyfiken på mitt ansikte, Folkhälsomyndighetens tydliga råd är rör inte ansiktet med dina händer, så längtar en aning till slutet på pandemin.

  SvaraRadera
 2. Själv har jag blivit mindre och drunknar lite i mina "gamla" (pre-pandemi) kläder. Men går man inte ut och äter dagens maffiga lunch med salladsbuffe och dryck varje dag så...

  MVH

  Späd ingenjör

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi andra har nog ätit alldeles för många mackor. Tom hört folk teoretisera kring "mack-grafer".

   Radera
  2. Inga spinkiga killar för mig - https://youtu.be/4wNGsQgEPiE

   Radera
 3. Exakt inom halvkilosintervallet upp och ner sedan flera år tillbaka, inget fluff, bara fit for fight.

  SvaraRadera
 4. Jag gick snabbt ner från large till medium på T-shirts under det året jag arbetade i USA. Märkligt då jag aldrig tidigare i vuxen ålder körde bil så mycket och promenerat så lite. Slutsatsen är att köra mycket bil och promenera lite är ett effektivt sätt att gå ner i vikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brutala storlekar i USA, har L när jag köper kläder i Sverige men köper mycket artist-merch från USA och L därifrån är som ett jävla tält på mig. Då är jag 190 och väger strax över 90 kg.

   Radera
 5. Jag har gått ner en hel del då det blivit mycket mer löpning och träningspass i trädgården vid hemmaarbete, blir en utmaning att upprätthålla detta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag simmade i poolen halva dagarna under 7 veckors tid, helt underbart! Det var som mest 36 C i vattnet, då stannar nämligen poolvärme-pumpen. Ibland behöver man komma upp ur vattnet och käka, dricka, "kaffra" och "mugga".

   Bästa semestern någonsin, dels pga covid och därför en mindre mängd industri-beställningar, dels pga färre besökare.

   Resten av tiden jobbade jag i trädgården med diverse planteringar med kompisen Jar-Jar-Binks. Först blev det en 5-pack ungerska syrener, på bar rot, köpta hos Bygghemma, som krukades in i den kampanj-billiga planteringsjorden från Byggmax i juni. De ska planteras ut nästa år längs tomtgränsen mot den ilskna grannen, som krävde ett helt plank som vi skulle bekosta för deras skull. Lyckligtvis gav kommunen inte bygglov till planket, men den nya grannen sa "chansa ändå"! Vilka typer!

   Sedan planterade vi ner ett tiotal tidigare uppgrävda och inkrukade bondsyrener, som krukades nu ut längs den södra tomtgränsen. Till sist planterade vi 5 st. stora Rhododendron, som hade fått vänta på sin tur, för att komma ner i jorden, under 10-20 års tid (visserligen i stora krukor) pga att vi inte hade tid förut eller inte kunde komma överens om placeringen eller inte visste om jordmånen var djup nog.

   Fortfarande finns det mycket behov av städning i trädgården, jag knipsade t ex av allt gullris, pga att den är en väldigt invasiv växtjävel. Jag stoppade blomdelarna i en sopsäck, som ska till återvinningen, i containern för brännbart. Det verkar som Kanadensisk gullris finns i väldigt många trädgårdar på mitt område och de flesta är helt ovetande om den. Blomställningarna var lätta att knipsa av och slänga i sopsäcken, men hur får man bort rotjäveln som också ska bort och brännas upp, några förslag, någon?

   Radera
  2. Igen vägning och inga riktiga kläder på, heller. Gått omkring i en gammal T-shirt hela sommaren. Plus vinterstövlar.

   Radera
 6. Jag och frun mötte hennes studiekamrat och hennes man och det första han sa var "gud vad skönt att du också lagt på dig!". Han hade ju rätt i sak, men behövde inte sagt det inför frugorna.

  SvaraRadera
 7. Tragiskt att en pandemi leder till ännu sämre folkhälsa. Man tycker ju att folk borde skrämmas till bättring så dom slipper dö av en influensa.

  SvaraRadera
 8. Började styrketräna regelbundet för första gången i mitt liv förra sommaren. Har precis som bloggaren ökat över bröst och axlar men även runt låren. Totalt 7-8 kilo upp (inte enbart muskler). Har fått slänga allt i garderoben.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dumt att slänga. Din vikt kanske "normaliseras" så småningom och du kan fortsätta använda dem, om du inte vill sluta pga modeskäl.

   Radera
 9. Skjortor? Är det de där russinen som hänger längst in i garderoben? Då jag inte varit in på kontoret sedan februari-20, är det t-shirt som gäller, efter den första digitala aw´n då en piké letades fram är det slut på fjäsket.

  Intressant är att diverse utlänningar, jag jobbar i ett internationellt bolag, samtliga är lika uppklädda som innan pandemin. Vi i sverige kör rätt så casual.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. Var inne i en klädaffär igår. Provade en rock som var både snygg och satt bra men tänkte "när fan ska jag använda den här?" så det blev inget köp.

   Radera

 10. Första sex månaderna av pandemin satt jag i hilton resort i kuwait i total lockdown.

  Fodoora var öppet med alla amerikanska restauranger och 5 stjärnigt på hotellet.

  Samt 50 grader utomhus…

  Gick nog upp 20kg som jag nu lyckats få bort.

  Viltigt att barnens skola och tröning inte stängs, där har dom tänkt rätt

  SvaraRadera
 11. Började med endagsfasta ungefär en gång i veckan när pandemin bröt ut, och gick ner 10 kg på sex månader. Har stannat på den nya vikten sedan dess.

  SvaraRadera
 12. Tydligen slits bromsarna på elbilar väldigt lite jämfört med bensin- / diselfordon eftersom motorn i mångt och mycket absorberar bromsningen och omvandlar energin till el som laddar. Så om vanliga bilar får glödande bromsar gäller det i väldigt mycket mindre utsträckning elfordon. #sparadkrona

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njä. De rostar/kärvar igen istället.
   Känt fenomen på de som slaviskt tillämpar Eco drivning.

   Radera
  2. Ja men däcken slits mycket mer med elbil så om man gillar plast i naturen så ska man köra elbil

   Radera
 13. Skjortor köper man från UK, det är sen gammalt. Tveklöst bäst snitt på skjortor där. Skjortor i Sverige är för korta och åker ur byxorna, med ett slafsigt resultat.

  Två mått gäller, krage och ärmlängd, samt en uppsjö med passformer.

  TM Lewin och Charles Tyrwhitt är tips på märken. Vad gäller tyg så gäller non-iron.

  SvaraRadera
 14. Rätt så. Är lite tveksam till kvaliten på TM Lewin, men till de priser de tar är det helt OK. Svenska herraffärer (inkl Holmens) är sorgliga i urval av storlekar på skjortor. Amerikanska är omöjligt oversized och italienska är inte avpassade för min kroppsform. I London kan man få precis vilka parametrar som helst och numer online också.

  SvaraRadera