Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-08-13 08:58

Fortsatt ointressanta börser på torsdagen och fredagsmorgonen

Veckor som denna får mig att överväga att sluta blogga om börsen och bara posta kattbilder istället, eller kanske foton på torkande färg. Absolut inget intressant går att säga om torsdagens och morgonens börs.
Redaktionsmedlem håller med
Inget intressant hände igår. OMXSPI gick +0.04% och OMXS30 +0.17%. Bloggen bryr sig inte ens om att kolla om det skulle vara något börsrekord.

I USA gick S&P-500 +0.41% och Nasdaq 100 +0.41%. Russel 3000 gick +0.26% och Dow Jones +0.04%. Dollarn har knappt rört sig och hittas på 8:69 USDSEK och guldpriset har knappt rört sig och hittas på 491:- SEK per gram. De amerikanska marknadsräntorna har knappt rört sig och 10-åringen steg 0.01 procentenheter utan att ligga på någon anmärkningsvärd nivå.

Börserna i de asiatiska tidszonerna är totalt ointressanta men faller åtminstone undantaget Australien.

ASX 200 +0.54%, Hang Seng -0.81%, KOSPI -1.17%, Nikkei 225 -0.14% och Straits Times -0.75%

Idag är det fredag och inget intressant alls förväntas hända på börsen. Brukar augusti vara totalt ointressant? Tydligen är det semester i en del länder så här års.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

11 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja det kan inte vara sunt att börsen går som en räntefond en hel vecka. Systemkalopsen är snart här!

   Radera
 2. Ja huka er svenska folket, domedagen är nära, klimat, corona och nu börsen.

  SvaraRadera
 3. Vilka enorma tassar och lurvig svansspets hos redaktionsmedlemmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katter är coola djur som tar allt med en klospark.

   Radera
  2. Min 6 kg tunga halv Maine Coon-katt sparkade alltid ner prylarna som låg på bordet. Det enda som hon misslyckades med att sparka ner var Bernina-symaskinen som väger 16 kg. Hur mycket har den aktuella, lurviga redaktionsmedlemmen lyckats sparka ner från författarens skrivbord och alla andra bord i huset?

   Radera
 4. Fredag 13:e, säger ju ałlt (;

  SvaraRadera
 5. Det är väl kanon med stabil börs

  SvaraRadera
 6. Tycker tvärt om att sidledes rörelser är trevligare än snabba kast, och dom säger mer om vart vi är påväg än snabba upp eller ner. Sidled betyder att folk är relativt lugna och trygga.

  SvaraRadera
 7. Du skulle kunna skriva om dagsformen för några fler världsvalutor som BTC, ETH och EUR. Plus valfri bubblare som ADA eller kanske NANO 🙂

  SvaraRadera