Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-08-04 11:56

En vända runt Pater Noster

Vi tog en liten vända runt Pater Noster förra veckan. Tydligen också ett av Sveriges kanske allra dyraste hotell numera.
Pater Noster från Marstrandsfjorden
Pater Noster är en av Västkustens många klassiska fyrar, men jag själv har faktiskt förr aldrig varit i närheten av fyren. Så vi tog en runda i riktigt fint seglingsväder förra veckan, om än inte fint sommarväder. Vinden låg i alla fall perfekt både ut och tillbaka.
Pater Noster lite närmare

Tydligen är man numera inte bara ett byggnadsminnesmärke, utan också ett hotell. 

Sveriges kanske dyraste dito. Ett rum kostar 5000:- SEK för en natt. Per person i dubbelrum. Och då ingår inte transport till hotellet, utan får bokas och betalas som antingen helikopter eller RIB. Om man nu inte har egen båt.

I ärlighetens namn ingår dock skaldjursmiddag i priset, samt en guidad visning. Dock ingår inte alkohol till maten.

Pater Noster ersattes som aktiv fyr av automatfyren Hätteberget 1977, som väl är angörningsfyr för farleden in till Stenungsund med sin petrokemiska industri och för Uddevalla, där man förr hade ett av Sveriges största varv innan varvskrisen.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

5 kommentarer:

 1. Treehotel Harads kostade 13 000 kr/natten (blir billigare om man är fler än 2 såklart) senast jag kollade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns ju dock billigare på Treehotel, the cabin. 5000kr för två personer med frukost. 8000 kr med prosseco, bastu och trerätters.

   Radera
  2. Är det en stuga uppe i träden eller bara nån grej vid sidan om?

   Radera
  3. Är nog billigare att köpa ett hus i Harads.

   Radera