Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2021-08-24 15:56

Drönarhjärta nu #10 på Storytels topplista

Min nya roman Drönarhjärta är nu uppe på #10 på Storytels topplista. Betygen ska vara 4/5 i snitt vilket får sägas vara helt okej. Med riktigt bra författare som Annika Estassy, Leffe Grimwalker, Mikael Ressem, Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt samt förstås helt oslagbara Anna Jansson på bättre placeringar så kanske inte Drönarhjärta kommer mycket längre än så här. Men kul att kommit in på topp 10 för åtminstone en dag.
Storytels topplista

Storytel är kanske Sveriges viktigaste topplista. 75% av min försäljning var elektronisk förra året, varav 64 procentenheter var ljudbok. Storytel har kanske runt 80% av marknaden, vilket innebär att över 50% av min försäljning beror på Storytels ljudböcker. Till detta kommer e-böckerna på Storytel, där jag dock har sämre koll på marknadsandelen.  Detta sätter lite proportioner på hur viktig denna plattform är för svenska populärkulturella författare idag. 

Fördelningen varierar förstås med typ av bok och författare, och som förra årets nya bok stod ljudböckerna bara för 60% av försäljningen av Redovisningsavdelning Marviken, mot snittet 64%.

Jag kan inte dra mig till minnes att någon av mina romaner förr nått top 10 hos Storytel, så det här är förstås lite kul.

Ljudbok och e-bok tränger framför allt ut pocketförsäljningen, åtminstone var det så 2019 - 2020. Det är inte säkert att det ser ut så i år, utan det kan varit en pandemieffekt när spontanköpen av pocketböcker i bra lägen hos t ex Pocketshop slogs ut av pandemins hemmasittande.

Författarna Bente Pederson och Guillame Musso känner jag inte till och jag vet därmed inte om de är oslagbara likt de ovan nämnda namnen.

Storytel äger mitt förlag Norstedts. Inlägget är förstås publicerat 1 5:56.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Engdahls röst har blivit lite väl knarrig. Har gillat honom förr. Kanske börjar inläsandet ta ut sin rätt. Har väldigt svårt för Henke Larsson röster. Värt att förbise detta!

    SvaraRadera