Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-08-10 08:49

Dollarn fortsätter stärkas - uppåt på börserna i Asien under tisdagsmorgonen

Dollarn fortsätt stärkas mot den svenska kronan och i Asien är det generellt uppåt på börserna under tisdagsmorgonen.
Stärks - eller är det kronan som tappar?
Sockholmsbörsen föll vidare under måndagen och OMXSPI stängde på -0.15%. Storbolagen på OMXS30 gick dock framåt och index slutade på +0.18%. Fler och ler experter i media varnar nu för börsen, men det är generellt som vanligt - man hittar vad man letar efter och experterna får fortsätta vara experter oavsett om de har rätt eller fel, så länge folk läser. Se bara på den här bloggen som alltid har fel.

I USA stängde husse S&P-500 på -0.09% och Nasse 100 på +0.16%.

Dollarn fortsätter stärkas och kostar nu 8:71 USDSEK. De amerikanska marknadsräntorna fortsatte uppåt och federala USA vill satsa 3500 miljarder USD på infrastruktur för att rädda ekonomin. Man spenderar redan typ 2 USD per 1 USD i statliga skatteintäkter, men det hindrar ju ingen.

Guldpriset följer inte med dollarn upp utan hittas nere på 485:- SEK per gram.

I Asien är det återigen mestadels positivt på börserna, undantaget Sydkorea och KOSPI som går -0.61%. ASX 200 går +0.32%, Hang Seng +0.87%, Nikkei 225 +0.24% och Straits Times +0.59%.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar