Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-08-26 07:17

Börserna öppnar torsdagen negativt i Asien - guldpriset ner - nya amerikanska börsrekord

Börerna i de asiatiska tidszonerna går negativt under torsdagsmorgonen efter nya börsrekord i USA. Guldpriset faller tillbaka. Jag är i liveintervju i Sveriges Radio P4 Gotland klockan 07:45 angående Drönarhjärta och den svenska skarpa beredskapsanpassningen på bland annat Gotland. Antagligen kan ni lyssna  här.
Faller i pris
Stockholmsbörsen stängde gårdagen på plus med +0.38% för OMXS30 och +0.14% för OMXSPI.

I USA noterades återigen börsrekord efter uppgångar för S&P-500 på +0.22% och Nasdaq 100 på +0.07% efter att ha backat mot stängning drivet av att marknadsräntorna steg ordentligt. Den amerikanska 10-åringens ränta ligger nu på 1.35%. Teknikaktierna med sina uppblåsta värderingar är väldigt räntekänsliga, och man får idag bättre avkastning på 10-åriga statsobligationers ränta än bolag med p/e 74 eller högre, givet att dessa inte längre visar någon tillväxt och man inte tror på greater fool som kommer köpa skiten av dig.

Dollarn är oförändrad på USDSEK 8:70 men guldpriset har fallit och ligger nu på 499:- SEK per gram.

I Asien faller börserna. ASX 200 -0.66%, Hang Seng -1.44%, KOSPI -059%, Nikkei 225 -0.01% och Straits Times -0.05%.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Ang. beslutet om mellanlagring/slutförvar av kärnavfall som regeringen behöver fatta beslut om senast idag, om beslut ska fattats innan 1 sept., återfinns den frågan vad jag kan se inte på dagens ärendelista. Om regeringen skulle fatta beslutet nästa torsdag skulle det i princip vara inom den tidsram kärnkraftsindustrin sagts krävts, men ändå. https://www.regeringen.se/arendeforteckningar/2021/08/regeringens-arendeforteckningar-vecka-34-2021/

    SvaraRadera