Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-08-09 08:27

Börserna inleder veckan positivt i Asien - dollarn fortsätter stärkas - ras för guldet

Börserna inleder veckan positivt i de asiatiska tidszonerna medan dollarn fortsätter stärkas mot den svenska kronan.
Stärks
USDSEK är i skrivande stund uppe på 8:67, att jämföra med 8:55 för en dryg vecka sedan. De amerikanska marknadsräntorna tog också ett bra kliv uppåt i fredags.

Guldpriset dras dock inte med utan rasar tvärt om till 486:- SEK per gram, vilket är den lägsta nivån sedan i maj. I dollar hittas priset på 1745:- USD per troy ounce, vilket är den lägsta nivån sedan början av maj. Raset för guldpriset har gått fort sedan i torsdags.

I de asiatiska tidszonerna är dock börserna positiva i veckans första handel. ASX 200 +0.08%, Hang Seng +0.72%, KOSPI ett undantag på -0.10%, Nikkei 225 +0.33% och Straits Times +0.07%.

Veckan som gick innebar +0.45% för Stockholmsbörsens OMXSPI och +0.94% för S&P-500, medan NAsdaq 100 föll och gick -0.48%. Med dollarförstärkningen är dock även Nasdaq upp för oss svenskar.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar