Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-08-11 08:48

Blandade börser i Asien under onsdagsmorgonen

Tämligen ointressanta marknader nu på morgonen, som inte säger något speciellt alls. Dollarn fortsätter vara stark och guldpriset är oförändrat, medan börser i såväl USA som Asien pekar åt lite olika håll och Stockholmsbörsen inte noterat något börsrekord.
Flagga på Vallgatan i Nya York
Stockholmsbörsens OMXSPI stängde på +0.42% och OMXS30 på +0.38%, men efter nedrekylerna var det inga börsrekord.

USDSEK hittas fortfarande på 8:73 och guldpriset på 485:- SEK per gram. Amerikansk marknadsränta fortsatte att stärkas.

I USA gick S&P-500 +0.10% medan teknikbörsens Nasdaq 100 stängde på -0.53%.

I de asiatiska tidszonerna är det en blandad kompott. ASX 200 +0.29%, Hang Seng -0.04%, KOSPI -0.71%, Nikkei 225 +0.65% och Straits Times -0.78%. Kanske något dominant på nedsidan om man så vill.

Några ledtrådar om hur marknaderna ska gå idag ges väl inte direkt. Volvo Cars stoppar produktionen i fabriken i Torslanda pga halvledarbrist, men är inte börsnoterade, fast oron över detta kanske spiller över på börsen.

I eftermiddag ska det komma nya inflationssiffror för USA, som om någon fortarande bryr sig om konsumentprisindexinflation i tillgångsinflationens tidevarv.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

 1. Försvarsmakten yttrar sig ang tolkarna:

  https://blogg.forsvarsmakten.se/kommentar/2021/08/10/forsvarsmakten-och-de-afghanska-tolkarna/

  Det handlar alltså om personal som varit anställda av Bundeswehr och som "lånats ut" till svenskarna efter 2014. Alltså:

  -Personal fram till 2014 som behövde det fick skydd. Åtminstone enligt Tobias Billström.
  -De som därefter arbetat för Sverige är främst Tysklands angelägenhet, eller? Jag menar, vI kAn vÄl iNtE vArA hElA vÄrLdEnS sAmVeTe eller?

  https://blogg.forsvarsmakten.se/kommentar/2021/08/10/forsvarsmakten-och-de-afghanska-tolkarna/

  SvaraRadera
 2. Alla kanske väntar på CPI kl 1430

  SvaraRadera