Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-07-31 15:42

Undvik Biltema - en skitbutik!

Bloggen vill passa på att varna för Biltema. Undvik. Man går in för att köpa en specifik sak för trehundra kronor och kommer ut med grejer för 3000:-. Vilket kanske förklarar deras onlinestrategi.
Skitbutik
Biltema är Bra Att Ha (TM)-svaret på IKEA. I princip bara egna produkter numera, iaf enligt varumärket om det så sedan är sourcat från något annat varumärke, men annars tillverkat av barnarbetskraft med 100 timmars arbetsvecka i ej utskrivna länder. Ingen Made in China alltså, utan det enda som står är Biltema Helsingborg, och man har garanterat inte tillverkat något annat än prissättningen och PDF-filerna till eventuell dokumentation och förpackning i Helsingborg. Om inte det också är outsourcat till icke omnämnbara länder.

Detta till trots är jag faktiskt nöjd med kvaliteten på Biltemas grejer. Ska man som privatperson eller företagare bara använda något högst tillfälligt eller enstaka gånger behövs inga proffsgrejer som ska tåla dagligt slit år ut och år in. Samtidigt är design och användbarhet alldeles utmärkt. Antagligen har jag mer grejer från Biltema än från IKEA, men så är Biltema också just prylarnas svar på IKEA.

Butikskedjan gick mot strömmen och lade ner sin onlinehandel 2003. Kvar finns dock hela deras förrädiska sortiment sökbart och googlingsbart online. Så varför inte bara hoppa förbi och köpa den där Bra Grejen (TM)?

Jo, därför att man likt IKEA är suveräna på att placera sina produkter i gångarna, så kallade plånboksöppnare. Väl medveten om detta går man in i butiken, noggrannt studerande de egna skorna för att undvika de första fällorna. Men förr eller senare måste man titta upp för att orientera sig, och då är det kört.

Idag skulle jag köpa en grej för 300:- SEK. Kom ut med grejer för 3000:-. En bra påminnelse varför jag generellt köper dyrare grejer från byns lokala bygg-, järn- och maskinhandel (tillika logistikombud och Systembolagsunderleverantör). En skruvmejsel för 149:- lokalt är billigare (och snabbare) än en för 49:- på Biltema, eftersom riktlinjen är att det kommer kosta 10x planerad utgift att gå in på Biltema.

Så Biltema är en jävla skitbutik. Jag kommer således åka dit igen.

Wuhan-pesten har gett en viss respit i och med att man numera kan handla online och få sakerna levererade till bilen. Fast det förstås. Vissa saker går inte att leverera till bilen, generellt allt som är för stort eller tungt. Så då måste man in i butiken likväl.

Min killgissning är att Biltemas strategi ligger fast. Ingen onlinebutik med hemleverans. Man har billiga lokaler i köpladugårdarna utanför dyra statskärnor, och strategin är att visa upp hela sortimentet online och sedan lura in folk till butikerna där man kan sälja på dem prylar för 10x pengarna. Och vi kunder går nöjda därifrån.

För jävligt helt enkelt.

Gå för övrigt ALDRIG in på Biltema med preppingglasögonen på. ALLT du behöver för din karriär som prepper finns i princip där, utom mat.

Annars är det nog ingen slump att Biltema huserar med sitt huvudkontor i Helsingborg, såväl som att IKEA har omfattande kontor där. Det danska arvet rinner i det skånska blodet, trots den etniska rensningen och massmorden på skånska män som Karl XI genomförde i Skåne. Det räckte tydligen med generna de inte massmördade skånska kvinnorna hade för att föra vidare det danska blodet. Och man vet att i en affär mellan en dansk och en svensk förlorar alltid svensken. Lex Barsebäck, Lex Öresundsbron, Lex Skatteavtalet osv. Vi må kastat ut dansken ur Skåne, men vi får än idag betala.

Biltema Sweden AB hade 2020 en omsättning på 6 788 MSEK och gjorde ett resultat på 405 MSEK. Tillgångarna ligger på 2 259 MSEK, varav 1 136 MSEK var varulagret per den sista december. Man hade hela 880 MSEK på banken och inga långfristiga skulder. De kortfristiga skulderna är mestadels kopplade till obetalda leverantörsfakturor vid årsskiftet, samt ser det ut som momsskulden till staten, ,ännu ej betalda arbetsgivaravgifter etc samt skatteskulden på vinsten. Det är helt normalt i förhållande till omsättningen, men pengar som redan betalats in på skattekontot tar inte bort kortfristiga skulder till staten förrän de faktiskt dras. 

Trots Wuhan-pesten och frånvaron av onlinehandel ökade man omsättningen med 19% under 2020. Rätt imponerande givet omständigheterna.

Vi snackar om ett extremt välskött bolag med stenhård koll på finanserna.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

71 kommentarer:

 1. Österqvist, Broberg och Systembolaget för mig. Klarar mig i prylbutiker.

  Den där tillfälliga sortiment-hyllan strategiskt placerad mitt i butiken.

  SvaraRadera
 2. Vad är det byns lokala bygg-, järn- och maskinhandel levererar till Systembolaget? Eller är de ombud?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är ombud. Gött att kunna köpa ett helrör och en kniv samtidigt.

   Radera
  2. Slåss med knivar? En kniv = "finsk ljuddämpare", skriker en gång men inte mer!

   Radera
 3. Anledningen till att bolagets huvudkontor ligger i Helsingborg var att ägaren Lindholm bestämde det. Det grundades ju i Linköping en gång i tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han vart sur när Linköpings kommun inte ordnade en tillräckligt bra och billig tomt för det nya huvudlagret och flyttade firmans huvudlager och kontor.

   Radera
  2. Jahaja. Ja, huvudlagret hamnade i Halmstad och huvudkontoret i HBG. Men det är ju bra väg mellan de båda orterna.

   Radera
 4. Både jag och Jar-Jar Binks handlar mycket på Biltema (Värmdö Marknad, nästa köpcentrum-område mot stan efter Mölnvik med Värmdö Köpcentrum från oss sett). Cafeteria där jag köper en Pucko (det enda som min matallergi tillåter av deras produkter). Rymliga, välstädade, bra toaletter efter kassorna, om man törs mugga någon annanstans än hemma under pandemin.

  Klor till poolen, staketstolpar, båtgrejer, silvertejp, batterier, polyuretanskum, surrningsöglor, plexiglas, skruvar och muttrar m m. köps där. Bra prepp-dunkar på 20 L med stor öppning, så att man kan stoppa in hela handen och kommer åt att torka bort slemmet, som sätter sig på de invändiga ytorna i vattendunken efter en tids förvaring av vatten.

  Jar-Jar och jag är väldigt sugna på verkstadsmöbler där: bredvid cafeterian har de satt upp dessa möbler för att väcka aptit för ordning och reda med fina metall-skåp, -lådor och arbetsytor, där man kan gömma mycket verktyg.

  Biltema på Värmdö är väldigt nära Byggmax, så först åker man förstås dit och kollar om grejerna är ännu billigare där.

  Vi har även JULA i Värmdö Köpcentrum och de har bättre lågpris-penslar, som jag "mördar" på löpande band, lat och bekväm som jag är. Clas:an går vi inte till så ofta, pga att de har mest hushållsgrejer och inte hempulargrejer numera. Sedan har vi lågprisaffären Brisak, RUSTA (också bra priser på pool-klor) och den dyra Bygg-Ole/XL-bygg/Beijer, där man kan köpa verktyg, dyr målarfärg, laminatgolv, gucka på tub och murarhinkar, även i fjoll-färger som rosa. Mycket pryttlar i fjoll-färger (=pasteller) överhuvudtaget för att locka kvinnor att handla där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett stort plus i corona-pandemi-tider är Biltemas stora, högeffektiva Camfil-filter i ventilationssystemet ovanför ingången. Dessutom är luftvolymen stor, rören i taket väldimensionerade och luften känns fräsch att andas. Med tanke på deltavarianten känns det tryggt att handla där, förutsatt att avstånden respekteras. Delta sprids lika effektivt som vattkoppor och effektivare än förkylningsviruset, enl. CDC. Även dubbelvaccinerade sprider delta (!), men får ofta en mild sjukdom.

   Radera
  2. Alltså, bästa Marjatta. Det där bara en s k "ridåluftvärmare" som vispar runt luften lite och håller kylan ute på vintern. Den är inte kanalansluten. Skulle snarare säga att den stjälper genom att vispa runt luft och partiklar om man nu är rädd för smitta.

   https://www.luftridaer.com/teknologi/hur-fungerar-en-luftrida

   Radera
  3. Kan ju tillägga att Camfils filter är populära inom kärnteknisk verksamhet:

   https://www.camfil.com/sv-se/insights/tillverkning-och-maskiner/luftfiltreringslosningar-for-epr-karnkraftverk

   Radera
  4. På mitt tidigare jobb användes Camfil i stor omfattning och de valdes ut bland många andra glasfiber-filter just pga deras effektivitet att fånga upp även de allra minsta partiklarna. Jag gick genom ingången en gång, när de höll på att byta filter i de stora kassetterna och det stod "Camfil" på dem.

   Radera
  5. Camfil har sedan 1963 i Trosa tillverkat vid det här laget globalt välrenommerade luftfilter till sjukhus, vårdbyggnader och livsmedels – och dryckesindustri.

   Radera
  6. Bästa Ben, nästa gång jag är på Biltema, ska jag titta efter om de stora kassetterna som jag såg förut är kanalanslutna i taket ovanför ingången. Biltema har två våningar, så luftvolymen i hela anläggningen är enorm. Just luftrenare rekommenderas just nu till alla möjliga utrymmen inomhus där människor vistas, för att förebygga covid-smitta.

   Om camfil-filter och covid:
   https://www.camfil.com/sv-se/insights/life-science-och-sjukvard/ett-bra-ventilationssystem-kan-skydda-mot-luftburna-virus

   Radera
  7. FOI använder Camfil-filter för att fånga upp radioaktiva partiklar från bl a kärnvapenprov och kärnreaktor-utsläpp. De vanliga luftfilterstationerna som FOI driver i Sverige samlar in 1 000 m3 luft per timme och Grindsjön 5 500 m3/h (Camfil type CS. 5.0).

   Radera
  8. Hur många har dött i delta i Sverige då?

   Radera
  9. Delta-vågen har ökat i Sverige på sistone och den kommer att "peaka" ungefär i oktober. Det kan ta ett par veckor för den ovaccinerade från insjuknandet tills man eventuellt hamnar på sjukhus och sedan i värsta fall på intensiven och dör. Den risken är liten för unga individer, så det är främst de äldre, som inte har kunnat eller velat vaccinera sig av någon anledning, som riskerar att dö pga infektionen. Det är främst "de ovaccinerades pandemi". Samtidigt har man blivit mycket bättre på att behandla de covid-sjuka medicinskt och få dör i infektionen på sjukhus numera. Jag har inte sett data på dödsfall i delta i Sverige, men delta ökar brant i många länder just nu. Delta är 60% mer smittsam, jämfört med de tidigare varianterna. I Finland har nästan alla ovaccinerade deltagare på vissa konfirmations- och idrotts-läger blivit infekterade med delta-varianten. Ursprungs-covid smittade vidare två människor, medan delta-varianten kan smitta vidare 8-9 människor.

   Vaccinationstakten har avtagit på sistone i många länder och det finns gott om lediga vaccinationstider just nu. Jag fick en tid för min andra spruta inom en vecka. Jag har inte velat köa i sommarvärmen, när det var en timmes kö utomhus nyligen i min närmaste vaccinationsmottagning i Nacka strand i gassande hetta, med fem sjuksköterskor sjukskrivna (dock inte pga covid). Larmrapporten om en tredubbling av risken för hjärtinfarkt och stroke två veckor efter covid, och dubblering av risken under vecka tre och fyra, fick mig att påskynda min egen vaccination, plus väderomslaget (publicerad i Lancet). Jag fick biverkningar efter den första sprutan, med illamående och ledvärk under 11 dagar, och biverkningarna är ofta värre efter den andra sprutan och jag ville inte förstöra simträningen.

   Radera
 5. Vill man komma riktigt billigt undan med verktygen, så rekommenderar jag att besöka en loppis (ifall pesten tillåter). Själv verktygen på Tools, lite dyrare än Bauhaus/Hornbach, men personalen och kunderna är betydligt kunnigare. Nästan hantverkare som handlar där. Så smidigt att få kompententa råd för en skrivbordnisse som jag. Angående Biltema så Jula rekommenderat av expertisen (en massa anekdoter förvisso)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jula säljer kamasa som är mycket bättre än Biltemas.

   Radera
 6. Finanserna är gravt felvisande, de kör avancerade skatteupplägg med kanalöar, Holland och gud vet vad så det du ser är antagligen inte ens halva vinstmarginalen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle tro det är 10% som syns.

   Radera
  2. Vad bra, den politiska sektorn ska svältas.

   Radera
 7. Inte ens Lex krone for krone gäller längre som gällde på 80/90-talet. 6:e Juni brukar de tillämpa den på vissa ställen, t ex Bakken.

  SvaraRadera
 8. "extremt välskött bolag" är väl fortfarande även ett extremt skatteplanerande bolag där bara en liten del av vinsten tas ut och beskattas i de nationella bolagen. Likt IKEA. Hur ser bloggaren på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1 aldrig varit fan av Biltema - speciellt inte efter Uppdrag Gransknings program. Går hellre på JULA som i alla fall erbjuder ”riktiga” alternativ till de flesta egna produkterna.

   Radera
  2. Vi har ingen IKEA på Värmdö, vill man köpa möbler här så finns Mio, Jysk, Rusta och Brisak (Bröderna Isakssons korgar) här. Skulle IKEA komma hit, så kollapsar hela trafiksituation härute, vilket inträffar redan, när "08:orna" eller "badjävlarna" invaderar öarna under sommarmånaderna. Väljer man fel fil i rondellen, så kommer en ilsken medtrafikant och försöker hugga en i huvudet med en yxa (har verkligen hänt här). Sönderstressade människor dessa "Tokholmare".

   Radera
  3. +1 Månskensbonden. Jag undviker helt biltema, blir JULA ifall nöden faller på.

   Radera
  4. Jag säger grattis till framgången och glädjer mig att de har möjligheten att förvalta DERAS pengar på ett optimalt sätt. Jag är mycket tacksam att jag har ett val och handla där eller inte.

   Radera
  5. JULA har inget café och en enda, avgiftsbelagd toalett, men man muggar gratis i byggvaruaffären bredvid. Biltema har de största, avgiftsfria, välstädade och bästa toaletterna på Värmdö.

   Radera
 9. Jag har forskat lite på interwebz kring Biltemas motoroljor, innan jag bulkade upp ett eget lager.
  De tilverkas på samma linje som en av de andra stora och inte skall ha släppt någon dålig batch än, till skillnad från en av de andra stora aktörerna.

  Så jag har kört på Biltemas motorolja i min pickis i ca. 5 år och är mycket nöjd. Det fordonet får gå exraordinärt tungt, så betyget är mycket bra.
  På tal om det...har bara 10L kvar i garaget sedan oljebytet igår... biltema stänger om 20min

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har kört Biltemas olja i alla mina fordon i snart 10 år. Alla ska servas minst varje år eller max 1500 mil. Så det finns ingen ekonomisk vinning i någon annan olja som jag hittat. Biltemas olja har uppfyllt alla specar som motortillverkaren krävt.

   Gäller bensinmotorer. Turbo eller inte. Både lågvarviga och högvarviga motorer.   Radera
  2. Ja, som långvarig fritidsmekare och bilforumläsare på nätet ser man fortfarande många trådar om Biltemas s.k "skit". En massa historier/skrönor om sand i botten på oljedunkarna eller att oljan allmänt är skit, dåliga filter, avgassystem som inte passar, hjullager som skär osv osv.
   Är själv efter 30 år och mååånga bilar/mil/delar/oljor mkt nöjd. Och Biltema är ju prismässigt outstanding, även om man online börjar närma sig.
   Och Biltemas syntetolja funkar utmärkt även på en dyr BMW.

   Radera
  3. Köper man från Biltema så vet man aldrig vilken tillverkare som gjort produkten, det är liksom själva affärsidén med Biltema märkta varor som till 100% tillverkas av någon annan. Motoroljor från Biltema är förstås inget undantag, dessutom så är de i princip aldrig godkända av biltillverkarna eftersom sådan licensiering kostar extra (man måste visa papper på att oljan klarat alla tester, skicka in referensprov och betala licenskostnader).

   De flesta mindre "blenders", dvs aktörer som blandar den slutgiltiga oljeprodukten och tappar den på dunk utvecklar inte motoroljor själva. Dessa aktörer köper istället vanligen in ett additivpaket från ex Afton/Lubrizol/Infineum som kommer komplett med ett "recept" hur det ska blandas för att man ska uppnå önskade serviceklassningar.

   Min erfarenhet är att man kan köpa "märkesoljor" från Tyskland för lika eller lägre kostnad jämfört med Biltema. Då brukar också oljorna vara tillverkarlicensierade och man kan också få tag på de allra senaste serviceklassningarna, det brukar ofta dröja ett litet tag innan de senaste klassningarna säljs på Biltema och liknande butiker.

   Radera
  4. Detta kan lätt utvecklas till en önnu en ny tråd om Biltemas oljor, för och emot. Vill bara säga att Biltemas oljor möter specifikationerna vilket borde räcka. Sen vill Castrol och övriga naturligtvis framhålla sin "överlägsenhet" och därigenom kunna dubbla priset mot Biltema.

   Radera
  5. Biltemas oljor är inte bra. Har fått problem med hydrauliska lyftare, ökad förbrukning etc. Dessutom är dom dyra. Billigare handla riktig märkesolja från Tyskland i 20 literdunkar även med frakten.

   Radera
 10. Skulle köpa reservlampor med våra tyska besökare till deras bil. Höll på att skämmas ögonen ur mig när jag upptäckte att Biltema bara hade rebrandade egna lampor.

  Men det dög, de såg inget behov av att köra till Mekonomen och betala dubbelt för Bosch Budget.

  Så win win.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har Mekonomen i Värmdö Köpcentrum också, men de har ganska litet sortiment. Numera är man mest där för att hämta paket, pga att de som så många andra ställen här har blivit paket-ombud. Kompisen Jar-Jar Binks servar sin bil där sedan länge och jag har inte hört några klagomål.

   Radera
 11. Enligt vad jag hört bygger Biltema sina egna lador och betalar kontant. Hyr inga fastigheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Deras käk är i alla fall billigt, kompisen Jar-Jar Binks festar loss ordentligt i deras cafeteria, medan jag avnjuter sakta min Pucko-dryck.

   Radera
 12. Håller tyvärr med herr Bloggaren att det är en skitbutik - men av exakt motsatt anledning. Mycket av det man köper håller knappt för första användningen. Det är klart, vattendunkar och dylika preppingtillbehör håller väl men kan man lita på att de inte släpper kemikalier i vattnet? Nej, Biltema var kul när det dök upp på orten för 10+ år sedan men har tröttnat på att handla tre gånger så ofta till halva priset. Föredrar grejor som håller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På Biltema får man vara lite försiktig. De har ofta två-tre olika artiklar. Ska man använda prylen en gång köper man det billigaste. Annars kan det vara värt att välja det något dyrare alternativet.

   Radera
  2. Det är inte hela världen, om de släpper ut plast-partiklar. Jag brukar vattna trädgårdsväxter med vattnet som jag tömmer från dunkarna. Jag roterar normalt inte vattnet, för det orkar jag inte. De vanliga läskedrycks-flaskorna släpper väl också ut plast-partiklar i vattnet?

   Radera
  3. Jasså?
   Jag har alltid Biltemas ringspärr som extra, om jag behöver dubbla som yrkesman. De fungerar lika bra som de dyra vi hämtar ut i yrkesbutikerna.
   Privat kör jag Wera, Ironside och Biltema. Då har jag olika vinklar mm. mm. på mina ringspärrisar. Samma sak gäller hylsor och då är det top notch att ha ett biltema-set liggandes.
   Dessutom känns det bättre att sätta vinkelslipen i en biltemanyckel el. hylsa, jämfört med en snordyr Wera lyxnyckel...

   På tal om vinkelslip. Biltemas kap och slipskivor går perfekt i en Makita vinkelslip. Välbalanserade och sprängs inte hejvilt.

   Biltemas spärrskaft med tunt skaft/handtag, är perfekt att förlänga med rör och håller för det högre momentet när jag t.ex. spänner torsionsarmar. Sjukt bra produkt.

   Biltemas tvättborstar är klockrena och billiga. Sänker tiden att tvätta bilen m. ca. 50%, jämfört med utan skaft och repar inte. Min gamla tvättborste har räckt superlänge. Köpte extra borsthuvud..."ifall det behövs", helt i onödan.

   Vissa grejer är helt enkelt både billiga och top notch. Inte allt. Även yrkesbutikerna säljer räppel, fast dyrare.

   Radera
  4. Deras spärrskaft är värdelösa. Taggar över och tappar skruvar för att trilla i bitar. Hylsorna är gjorda av smör, dom spricker och tappar kromet. Nödverktyg helt enkelt. På riktiga verktyg står det Hazet och Snapon.

   Radera
  5. Har inte sett en kromad hylsa på biltema på de 20 åren jag handlat där.

   Radera
  6. Jag köpte ett kit m det svarta tunna skaftet och deras svarta hylsor. Just för att kunna missbruka den med gott samvete.
   Vare sig förlängningsrör eller "övertygaren"(handslägga) har knäckt mekanismen, än.
   Igår stod jag och junior och bankade med släppa på biltemahylsor(som drivdon).
   Utöver den misshandeln brukar biltemahylsorna vara det jag sträcker mig efter när jag använder mutterknacken, om det inte är hjul som skall av.

   De svarta biltemahulsorna är invändigt sexkantiga, medan mitt andra stora hylskit är tolvkantigt invändigt. Bara den skillnaden gör biltemas hylsor till ett bra komplement.

   Radera
 13. Det blir Jula för mig.
  Gillar bolag som betalar skatt i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skattemedel till Svenska politiker är som att behandla diabetes med socker.
   Du kan handla på Biltema med än bättre samvete/moral.

   Radera
  2. Svärgevänner från andra sidan Östersjön gillar när det går dåligt för Sverige. Jag blir glad när det går bra för oss.

   Radera
  3. Du menar att man inte skattar här? Inte arbetsgivaravgifter, skatt för de anställdasö löner eller moms heller? Om du tänker på vinsten så lär du behöva stryka rätt många ställen vanligt folk handlar på...

   Radera
  4. Ja, varför inte handla av dom som bidrar i Sverige?

   Radera
  5. Jula gör lite högre vinst, 500 vs 400 miljoner, så betalar lite mer bolagsskatt. Färre anställda dock. Ser ut som Biltema alltså betalar mer skatt i Sverige.

   Radera
  6. Oräknat moms. Biltema betalar in mer pga momsen på den högre omsättningen. Blir bra blogginlägg.

   Radera
 14. Käck idé. Enkelt grepp att recensera en kedja som finns på många håll. Antar att bloggaren nu snart kör Rusta, Jula, ÖoB, Jysk, Mio, Byggmax, Dollar Store, osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Byggmax är ett intressant lågpris-koncept, lokalerna är billiga tält och man kan inte betala kontant. De vanligaste och mest efterfrågade produkterna finns att köpa där. Rusta och Jysk har ganska mycket billigt skräp.

   Radera
  2. Rusta har Flüggers färg. Den är väldigt bra och billig i Rustamärkta burkar. Placerar sig mycket bra i test och prisvärd. Målat hemma med den och den täcker väldigt bra.

   Radera
  3. Jag brukar köpa Flüggers färg, vi har en "Flügger färg"-butik på Värmdö marknad och de ger mig 20% rabatt genom medlemskapet i vägföreningen. Det är en bra affär med mycket kunskap. Jag hade ingen aning om att Rusta säljer det, jag trodde att det mesta var billigt skräp på Rusta. Jag brukar köpa pool-klor där eller på Biltema.

   Radera
 15. Så, vad var det du impulsköpte för 3000:- ?

  SvaraRadera
 16. Jag måste säga att män går in i en butik för att köpa en specifik sak (annars går dom inte till butiken) går och köper saken och går ut.
  Detta gäller i alla fall mig. Skulle någon gång kunna köpa något extra som jag har glömt bort att köpa och när jag ser saken så kommer jag ihåg (lite glömsk kanske alzheimer :-) )
  Rent generellt handlar jag extremt lite på biltema.

  1: De är inte så billiga som de vill påstå
  2: kvaliteten är inte särskilt bra.
  3: Personalen är oftast ganska otrevlig om man ställer en fråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skriver också listor, men håller inte med om kvaliteten. Nej, de är inte speciellt billiga och ofta ganska otrevliga. Men grejerna är bra och finns nästan alltid hemma. Biltema ligger dessutom nära och har bra öppettider.

   Radera
  2. jag har biltema ,jula,bauhaus ,rusta,öb,ikea ... väldigt nära så det kan vara en anledning att jag inte handlar mycket på biltema

   Radera
 17. Åk till K-rauta. Mycket manligare. (+1 för de som läste kommentaren med finsk brytning) Kjamiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finsk brytning blev jättepopulärt på universitetet, när jag pluggade där. En stor del av de inlämnade labbrapporterna var skrivna med finsk brytning, även studenter från Iran, Ryssland och Sri Lanka lämnade in rapporter med finsk brytning och åkte fast för plagiering. Eftersom avdelningen hade en kass ekonomi, blev även de underkända och plagierade rapporterna senare godkända.

   Radera
 18. Biltema-produkter kan vara både himmel och helvete. Älskar deras sortiment och handlar för säkert 10 000 kr där per år. Mina äldsta verktyg kommer från Biltema som fortfarande levererar utbyteskol till de flesta maskinerna. Med förbättrad ekonomi köps det allt mer märkesverktyg, men borrmaskinen för 129 kr har fungerat utmärkt i över 20 år!

  SvaraRadera
 19. Bra fika på Biltema. Prisvärt. Blir alltid räkmacka o kaffe efter handling.

  SvaraRadera
 20. Det är dock skillnad på biltemavaruhus. T.ex. Breddens, kungsängens och Norrtäljes är bra mycket trevligare än de i Veddesta och Botkyrka. Ofta handlar det om trång placering i varugångar, skabbigt café utan trevlighetskänsla och ej serviceminded personal. Åker ofta en omväg för att ta ett ”trevligt” varuhus där man slipper en armbåge i kön eller hostning i ansiktet.

  SvaraRadera
 21. Min 30 -åriga borrmaskin från Biltema funkar fortfarande. I många år min enda borrmaskin, numera har jag också kompletterat med liten borrmaskin med batteri.
  Det enda jag hört om som dåligt från Biltema är väl elcyklarna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också hört att de uppladdningsbara batterierna i deras elcyklar inte håller laddningen särskilt länge.

   Radera
 22. Du glömde den största LEX:en av de alla: Lex PostMord

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbar man på Posten, kan man drabbas av Post-covid.

   Radera
 23. Var där i veckan och kom undan med 100% dyrare då jag köpte två brandvarnare istället för 1. :P

  SvaraRadera