Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2021-07-28 06:58

Rött över hela linjen under tisdagen och onsdagsmorgonen

Alla mina index skriker rött nu på morgonen. Samtliga berörda börser föll under tisdagen och i de asiatiska tidszonerna nu på morgonen.
Mu.
Stockholmsbörsen vände lite försiktigt ner från tidigare börsrekord. OMXSPI gick -0.46% och OMXS30 -0.49%. 

I USA fortsatte det på likartat sätt med husse S&P-500 på -0.47%. Tekniktunga Nasdaq 100 föll förstås lite mer med -1.12%.

Under morgonen är det rött i Asien, även om de tidigare hårda rasen i Hong Kong lugnat ner sig lite.

ASX 200 -0.72%, Hang Seng -0.24%, Nikkei 225 -1.55% och Straits Times -0.25%.

De amerikanska marknadsräntorna föll igen och är nu de lägsta sedan början av förra veckan. Återstår att se om de fortsätter ner mer, men då antagligen kopplat till fallande börser och flykt till förmodad säkerhet. Det håller dock inte hur länge som helst, för till slut börjar särskilt teknikbolagen bli inbillat attraktiva om räntan är för låg, trots sina skyhöga värderingar.

USDSEK hittas på 8:63 och guldpriset har återhämtat sig något till 500:- SEK per gram.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar