Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-07-09 08:51

Räntorna ner och nya amerikanska börsrekord under torsdagen

De amerikanska obligationsräntorna fortsatte nedåt under torsdagen och det blev även nya börsrekord i det stora landet i väster. Börserna i de asiatiska tidszonerna går blandat.
Mu.
Stockholmsbörsen föll från sina börsrekord igår, med OMXSPI på -1.32% och OMXS30 på -1.41%, men i USA blev det nytt börsrekord eter att S&P-500 stigit med +0.34%. Nasdaq 100 gick +0.16%.

Dollarn har fallit tillbaka något ill 8:61 USDSEK men räntan på den amerikanska 10-åriga statsobligationen fortsatte ned till 1.30%. Guldpriset har fallit tillbaka två kronor till 497:- SEK per gram.

I de asiatiska tidszonerna går börserna blandat, vilket nästan är standard numera. ASX 200 -0.93%, Hang Seng +0.91%, Nikkei 225 -0.63% och Straits Times +0.63%. Snygg symmetri där.

Dagens Industri rapporterar om misstänkt vänskapskorruption internt på riksbanken, där en chef och en underställd chef tydligen har någon form av oklar personlig relation, med favorisering av den lägre chefen som resultat. Detta enligt en rapport tillika offentlig handling som DI fått ut.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

9 kommentarer:

 1. I all välmening, tror du kan lägga ner börsrapporten då ingen verkar bry sig om innehållet eller rubriken (som är felaktiga). Fortsatt trevlig sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag uppskattar den, snabb överblick för oss som bara bryr oss nämnvärt om börs och finans, men det finns inte mycket att debattera i kommentarsfältet, fint så.

   Radera
  2. Uppskattar den, ger en snabb överblick för oss som inte ids gräva djupare.

   Radera
  3. S&P500 var ner 0.86% igår så innehållet stämmer inte.

   Radera
  4. Stefan kanske störde sig på att eventuellt var inte amerikanska börsen öppen igår, men att rapportera förrgårs siffror som igårs är en stolt tradition jag lärt mig från bidragsmedia. Morgonrapporten står för ca 10-15% av trafiken varje dag, och med det intäkterna, så det fortsätter jag med.

   Radera
  5. Bra med 10-15%.
   Keep carry on men se till att du hämtar från rätt databas. US var öppet igår.

   Radera
  6. Gillar också den dagliga sammanfattningen 🦍

   Räntan går ner för att accelerationen av penningmängden M2 USD gått ned från en årstakt på extrema 27,1 % i februari till magra 13,84 % i maj.

   Neutral nivå borde vara befolkningsökningen plus den inflationsjusterade tillväxten per person. Typ 0,6 + 6,4 = 7 %?

   Dubbelt upp trots en deceleration på 49 % från toppen.

   https://ycharts.com/indicators/us_m2_money_supply_yoy

   Radera
  7. Apan. Fear Greed-index CNN var 32 igår (50 neutralt). Stark safe haven demand, svag stock price strength/breadth ligger bakom detta.

   Radera
 2. Jag skulle önska lite mer diskussion i trådarna. Kanske en 'dagens fråga' - format så det blir lite mer livligt. När tror ni börsen sticker/kraschar. Guldet.bitcoin.

  Utbyte

  SvaraRadera