Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-07-23 08:04

Nytt börsrekord i Stockholm under torsdagen - svaga börser i Asien under fredagsmorgonen

Börsen slog nytt rekord i Stockholm under torsdagen. Dollarn faller tillbaka något och i de asiatiska tidszonerna är det svagt på börserna under fredagsmorgonen.
Börsrekord!
Med uppgångar på +1.40% för OMXSPI så noterade Stockholmsbörsen återigen börsrekord. Storbolagens OMXS30 steg bara +0.77% och nådde inte upp till rekordnivåer.

I USA var det positivt, men ljummare, med NASDAQ 100 +0.66% och S&P-500 +0.20%. Dollarn har försvagats något och USDSEK ligger på 8:69. Guldpriset är kvar på 504:- SEK per gram. Den amerikanska tioåringens ränta föll tillbaka till 1.27% från 1.30%. Den svenska tioåringen hittas på 0.146%.

I de asiatiska tidszonerna går börserna blandat under morgonen. ASX 200 +0.01%, Hang Seng -1.15% och Straits Times -0.17%. Får ingen ticker för Nikkei 225, så jag antar att Tokyo är stängt.

Bolagsrapporter från Skanska, Kindred, Bilia, Nordnet och SCA ska under morgonen och kommer kanske dominera utvecklingen. Eller inte.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar