Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-07-14 08:30

Nytt börsrekord i Stockholm på tisdagen - men ner i USA på stigande räntor - guldet fortsätter upp

Tisdagen bjöd på ännu ett bubbligt börsrekord  på Stockholmsbörsen, men i USA föll börserna tillbaka på fortsatt stigande räntor. Den starkare dollarn drog med sig guldet. I de asiatiska tidszonerna är det mestadels negativa börser på morgonen.
Stiger också
Med en uppgång på +0.47% för OMXSPI blev det alltså ett nytt börsrekord på Stockholmsbörsen. 

I USA ville man dock inte vara rekordiga och S&P-500 föll tillbaka med -0.35% medan Nasdaq 100 var oförändrat på -0.02%. De amerikanska marknadsräntorna fortsatte uppåt och snart är hela dippen i juli utraderad. Detta stärkte USDSEK till just nu 8:65 och drog även upp guldet som just nu ligger på 504:- SEK per gram.

I Asien är det nedåt som gäller. Australien går plus med +0.45% för ASX 200, men är ju inte Asien.

Hang Seng går -0.47%, Nikkei 225 - 0.26% och Straits Times -0.20%.

Rapportsäsongen är igång i Sverige, vilket kan leda till lite ryckig börs på enskilda storbolags rapporter.

Vad gäller räntorna på svenska statsobligationer så ska räntan på den svenska 10-åringen totalkraschat, förmodligen på att regeringskrisen lösts, och dått från typ 0.34% till 0.19% enligt Riksbanken, som dock ännu inte rapporterat räntan för igår. Investing.com hävdar lite udda att statsobligationsräntan igår stack tillbaka till 0.34%, men det hittar jag inte på någon annan tjänst så det var nog sådan där IT som ligger bakom det.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Jag tror vi behöver stabilt för dyrt läge för tillgång, folk folk spenderar inte om alla vänta på "buy the dip".

    SvaraRadera