Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-07-02 10:40

Nya dödsfallsrekord i Covid-19 i Ryssland tre dagar på raken - har aldrig varit så här illa

Tre dagar på raken har antalet dödsfall per capita slagit rekord i Ryssland, som verkar ha tappat kontrollen över pandemin med Covid-19 trots påstådda vaccineringar och restriktionskrav bloggen rapporterat om. Korruptionen och misstron mot regeringen gör dock att inga åtgärder verkar fungera i praktiken och trots att man har sommar skenar dödsfallen mycket snabbt nu.
Moskva
Dödsfallen per en miljon invånare stiger rakt uppåt i Ryssland just nu. Folket vägrar vaccinera sig på riktigt, efter regeringens förtalande av Västvärldens vaccin, och betalar istället runt 1700 ryska rubel för ett intyg på att man vaccinerat sig, där vaccinet Sputnik-V istället hälls ut i vasken av vaccinatören. Om Västs vaccin är fejk, hur illa är då inte det ryska vaccinet är folkets resonemang i frågan. Kremls propaganda har helt enkelt fungerat lite för bra. Ljuger man ska man vara beredd att ta oönskade konsekvenser av lögnerna.

Ryssarna anmäler sig inte heller till sjukvården om man inte är mycket svårt sjuk, eftersom man då blir belagd med en app som gör att du måste isolera dig i hemmet och skicka selfies regelbundet och på anmodan. Har du ingen smartphone får du låna en under isoleringen.

Misstron mot regeringen tillsammans med korruptionen i landet gör att pandemin nu löper amok i landet.

Ovanpå detta åker väldigt många ryssar kollektivtrafik, mycket mer än i svenska storstäder.

Dödsfallen som sju dagars glidande medelvärde spikar rakt uppåt och har nu slagit rekord tre dagar på raken. Trots sommaren med förmodat lägre smittspridning har aldrig tidigare så många dött av Covid-19 per dag i Ryssland som nu.
Sju dagars glidande medelvärde dödsfall per capita i Ryssland. Källa: Our World in Data
 

Motsvarande gäller även dagsrapporteringen som går uppåt med raketfart, utan de hack i rapporteringen som helger normalt ska innebära.

Sju dagars glidande medelvärde dödsfall per capita i Ryssland. Källa: Our World in Data

Man kan notera att dödsfallen skjuter i höjden i en fart som alltså stiger brantare än i vintras och utan tecken på att avmattas.

Samtidigt har det hållits matcher i fotbolls-EM i Ryssland, som till och med helt avskaffat de normala visumkraven för att besöka landet om man köpt en fotbollsbiljett. Frågan måste vara hur man kan släppa tillbaka fotbollsfans utan att sätta dessa i karantän efter besök i Ryssland?

Dödsfallen i Ryssland är nu bland de värsta i världen, mycket värre än de fallande siffrorna i Indien. Man får söka sig till länder på södra halvklotet där det råder vinter med ökad smittspridning för att hitta något att jämföra med.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

23 kommentarer:

 1. Om vi för ett ögonblick lämnar de med rätta nedvärderande orden om ryssland...
  Pratet om sommaren har jag svårt att köpa. I Brasiliens delar med sommar året runt är det ingen nedgång. Hur fungerar det i de andra länderna runt ekvatorn? Kan det inte tänkas ha med skolgång eller liknande att göra... Går ryssarna i skolan nu?
  Händer något annat signifikant i de länderna som har nedgång på sommaren?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Största skillnaden är nog i levnadsvanor. Skolan har lov, folk är lediga och rör sig inte lika mycket bland folk på arbetsplatsen, och värmen gör att vi är ute där vi lättare kan sprida ut oss. I dom länder där det alltid är varmt håller man sig inne, nära ACn...

   Radera
  2. Sant!
   Man håller sig inomhus!
   - gå ut!

   Ac kanske underhåller smittan?

   För smittmässigt borde deras levnadsvanor vara bättre än våra?, de träffar sannolikt mindre människor än vi och de är enormt mycket bättre än oss på att kontrollera mängden människor i affärer och liknande, samt att alla är rädda och omsorgsfulla till skillnad från här. Tonåringarna exkluderade, -precis som här. Anställda går runt och spritar handtag och räcken mm.mm.
   Arbetsplatser(kontor o.dyl. men inte JEEP tex) och gym är stängda.
   Barnen gick på lov förra veckan. Hela våren har de flesta skolbarn haft distansundervisning.

   Radera
 2. Är det vaccinerade eller ovaccinerade som dör i rasande fart?

  Retorisk fråga, pga avsaknad av pålitliga källor, men högst relevant frågeställning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl typiskt en sådan sak som kanske är lite svår att reda ut om folk fuskar och ljuger, faktiskt. Det är väl en rätt bra illustration av hur hemsk och fördärvlig korruption är - till slut vet ingen vad som faktiskt är sant.

   Radera
  2. Håller helt med, även om det verkar vara svår att vaccinera mot korruption..

   Tillbaka till sakfrågan, dödsorsak MED eller AV Covid, är ju omtvistat då man inte (utan obduktion) exakt veta vad orsaken till sista andetaget var i varje enskilt fall. Efter som vaxxregister nu finns (i EU) så kan eventuell koppling göras och det vore ju tråkigt om den statistiken drog i väg. Men det borde göras transparent, så ett informerat val kan göras av oss skeptiker som inte ställt oss först i kön.

   Radera
  3. Om du vill ha ett hyfsat färskt exempel på skillnad i statistik när man jämför antalet döda AV covid, respektive MED covid (dvs. ett positivt PCR-test) så kan du kika på ett fall i Portugal.

   Enligt SICO i Portugal (informationssystem för hantering av dödsintyg) har det konstaterats att det mellan 2020-01-01 till 2021-04-18 dött totalt 152 personer AV covid. Detta kan jämföras med siffan 17 000 som presenterats av den portugisiska regeringen.

   (Länk: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/portugal/)

   Personen som ligger bakom detta påstående heter Andre Dias vars blogg går att finna på följande länk:
   https://andre-dias.net/

   OBS: Känsliga läsare varnas! Dias retorik följer INTE massmedias narrativ. Ni är förvarnade!

   Hursomhelst, på hemsidans FAQ beskriver Dias sig som en person med "bakgrund inom epidemiologi" och ger därefter en djupare beskrivning på exakt vad denna bakgrund innefattar.

   Kan vara totalt skitsnack, kan vara sanning - vem vet. Men intressant är det i alla fall. Något att gräva i för de som mot förmodan känner sig manade.

   Radera
  4. Ja det är väl känt att ju fler som testar sig desto högre "smittade" skrivs till statistiken, inte nödvändigtvis för att dom är allvarligt sjuka.

   Testnings frekvensen torde även dala i samma takt som folket vaccinerar sig, därmed så justeras de officiella siffrorna över "smittade" ned i samma takt.

   För varför testa sig när man (hoppas man) är imun?

   Statistik är ett spännande ämne.

   Radera
 3. Ryssland är ett jävla helvete alltså. Man uppskattar att 4% av alla män mellan 30 och 40 år är HIV-infekterade. Kan ni fatta det?

  https://www.interfax.ru/russia/686276

  Om man nu misslyckats så kapitalt avseende en numera välkänd och helt förebyggbar sjukdom, hur kan man då tro att man ska lyckas med en ny sjukdom?

  (Och nej, det är inte marginaliserade grupper som bögar och knarkare som får HIV i Ryssland. Hälften av smittspridningen sker genom heterosexuella samlag).

  Ja, jag har tjatat om detta tidigare, men det är ett väldigt tydligt bevis på hur misslyckat det ryska samhället är, tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, just det där är en epidemi som pågick för fullt nästan i tysthet innan pandemin.

   Radera
  2. Givetvis är det inte bögar som får HIV i Ryssland; några sådana existerar ju inte där. Det har ju ledarna slagit fast för långe sedan.

   Radera
 4. 3-4 personer per dag per milljon människor... Man måste säga att de håller väldigt bra statistik som lyckas fånga så små siffror och dessutom med så litet slumpbrus att det går att se tydliga trender.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misstänker du att de alltså ... ljuger?

   Radera
  2. .,eller så är det ett medvetet drag i den pågående psyopen mot Väst för att få oss att vaccinera oss snabbare

   Radera
  3. Tänk på att det där kan ju vara de fall som officiellt fångas in. Det kan ju alltid finnas ett mörkertal också.

   Radera
 5. Ja, man tycker synd om folket som får dras med en sådan ledning. Om inte ens läkare är villiga att ta vaccinet, då är det sannerligen något skumt ...

  https://www.dn.se/varlden/anna-lena-lauren-kafeerna-i-moskva-ar-tomma-men-vi-far-ingen-qr-kod/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaccin skepsisen (alltså spruta eller ej för egen den) är förekommande även bland Svensk vårdpersonal, även bland läkare . Förvisso anekdoter i den egna bekantskapskretsen, men det tycks finnas en oro.

   Radera
  2. Men det är storleksskillnad. Skillnad på om säg 5 av 100 eller 50 av 100 är skeptiska eller vägrar.

   Radera
  3. Än så länge är det inte tvingande , ens om vården. Dock så blev en bekant ställd inför ultimatum att ta ett sommarvik inom äldreomsorgen men då var hen tvungen att vara vaccinerad. Inget krav ställdes dock på att visa intyg/bevis utan var bara ett uttalat faktum. Befintliga anställda kan inte tvingas, men det går att ställa krav vid nyanställning utan att anses vara diskriminerande.

   Radera
 6. Jag har en ännu bättre konspirationsteori - det är vodkatillverkarna i Rysslands oligarkier som medvetet pushar dåliga siffror till allmänheten - ju jävligare allting blir (eller ser ut att vara) desto mer sprit får de sälja till folk som känner att det börjar bli dags att ge upp. Som västerländsk marknadsföring - fast precis tvärtom!

  SvaraRadera
 7. En annan anledning till att ryssarna är skeptiska kan ju vara att man avråder från alkoholförtäring under en period av 2 månader efter vaccinering. Det kan bli lite komplicerat för den ryska folksjälen.

  SvaraRadera
 8. Med bara 4 döda per miljon och dag ligger Ryssland på cirka en tredjedel av nivån i Sverige när vi hade det som värst. Inte helt jämförbart dock med tanke på framsteg i behandling och att några ryssar faktiskt låtit sig vaccineras.

  SvaraRadera
 9. Vad är den officiella siffran på vaccinerade i Ryssland? Och de har väl havererat statistiken lite som de vill innan eller nog mest inte testat för Corona ens på uppenbara fall. Så AB någon anledning har någon tyckt att det börjar bli dags, kanske vill få upp viljan att vaccinera sig om antalet fall ökar även officiellt

  SvaraRadera