Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2021-07-22 08:33

Kraftiga börsuppgångar på onsdagen - fortsätter i Asien under torsdagsmorgonen

Gårdagen bjöd på kraftiga börsupptångar i Sverige och goda uppgångar i USA. Det goda börshumöret fortsätter i Asien under morgonen.
Dagschart OMXSPI
OMXSPI stängde på +1.70% och OMXS30 på +1.34%. Inga börsrekord, och uppgångarna kommer efter några dagar av negativa börser. Samtidigt visar det kanske att det inte är dags för någon riktig krasch ännu. Å andra sidan utmärks fallande börser av volatilitet och pendlandet mellan hopp och förtvivlan.

I USA gick S&P-500 +0.82_% och Nasdaq 100 +0.78%.

USDSEK försvagades och dollarn kostar nu 8:69 kronor, trots att räntan har stigit rejält i USA och måndagen och tisdagens dupp är återställd till fredagens nivåer. Guldpriset faller också tillbaka på svagare dollar och kostar nu bara 503:- SEK.

Uppgångarna fortsätter i de asiatiska tidszonerna. ASX 200 +0.91%, Hang Seng +1.65%, Nikkei 225 +0.58% och Straits Times +1.33%.

EQT och ABB hittas på rapportlistan idag, vilket förstås kan styra börsen tillfälligt eller dominant eller inte alls. Härligt att kunna göra så tvärsäkra uttalanden.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar