Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-07-22 09:30

Göteborg enda svenska platsen på Times topplista över världen 100 bästa ställen

Sveriges framsida mot världen, Göteborg, placerar sig som enda svenska plats på Times lista över världens bästa platser 2021. Anledningar som listas är evenemang med anledning av 400-årsjubileumet för staden, Jubileumsparken (hört talas om den?) och att det öppnats över ett dussin nya restauranger och barer under coronakrisen.
Göteborg
Det kryllar onekligen av utländska turister och bilar med utländska nummerplåtar i och runt Göteborg just nu - brittiska, nederländska, tyska, danska, norska, franska och allt vad det heter. Times lista över världens 100 bästa platser 2021 är dock bara två dagar gammal, så den har nog inte påverkat.

Anledningar som listas är utställningar och evenemang med anledning av stadens 400-årsjubileum, Jubileumsparken mitt i ett industriområde på Hisingen, den nya Hisingsbron och att den tillåter allmänheten att gå och cykla över älven (precis likt Göta Älvbron, som håller på att rivas), samt att det öppnats över ett dussin nya restauranger i stand under coronakrisen.
Göteborgs stora sevärdheter utpekade

Specifikt listas Dugges Pils med sin öl och småmat, samt Monopolet, beläget mitt i arbetsplatsen Västlänken på totalt otrendiga byggarbetsplatsen Gullbergsvass, dit ingen hittar, inte ens med taxi pga veckans trafikomläggning.
Vägen till Monopolet

Man får förmoda att Monopolet fått en Bra Hyra (TM) med tanke på att typ alla affärer och restauranger som låg på Gullbergsvass (typ alla fyra) gått i konkurs på grund av Västlänkenbygget, inklusive anrika Holmens Herr (som iofs bara genomgick rekonstruktion, dvs konkursskydd) som legat där så länge bloggaren kan minnas (dvs 40+ år).

Man kan konstatera att om byggarbetsplatsen Göteborg hamnar på Times topplista över världens 100 bästa ställen, så måste läget vara helt katastrofalt i t ex Stockholm. Mina kondoleanser till stockholmarna.

Källor
Time time.com/collection/worlds-greatest-places-2021/
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

12 kommentarer:

 1. New York Times 2016, plats 9 på topp 100 destinationer i världen. Gissar att det hade med Wallander och sån skit att göra.

  https://www.svd.se/new-york-times-ak-till-skane

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skåne är topp tio alla tider. Utom på hösten som sträcker sig mellan november och mars ungefär.

   Det enda vi har för mycket av är Stockholmare och det enda vi har för lite av är fjällen.


   Radera
 2. Med ställen menas alltså städer?

  Skulle lätt kunna rada upp 100 ställen som inte är städer enbart i Sverige som jag håller högre - vilken skogsglänta som helst i Norrland under augusti med utsikt över ett norrsken t.ex.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De säger själva att det är en lista med platser som ger nya spännande upplevelser, och inte bara städer kollade bara snabbt på den men någon bro är med själv om jag fattade rätt och Antarctica..

   Radera
 3. Den gamla devisen "alla vägar leder till Hisingen" var lika fyndig som sann. Det verkar inte mindre rörigt nu.

  SvaraRadera
 4. Är det ungefär som diverse säljare ringer och vill ha med en i olika företagskalendrar och events på egen bekostnad?

  SvaraRadera
 5. Kriminalitet, dålig luft, kaotisk trafik, Västlänken, korrupta politiker, pisstunneln mellan centralen och Nordstan, skräpiga gator, NoGo-zoner i alla väderstreck, mängder av tiggare.

  Men de kanske glömde bort allt detta; en trendig hipsterkrog slår ju allt annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde Golden Days i uppräkningen. Den måste med.

   Radera
 6. Fantastisk kvalitetsjournalistik från NYT. Jubileumsparken är lika färdig som jubiléet den ska byggas till. Men detta förklara de tyska turister jag såg irra omkring bland byggnadsmaterial, skräp och avspärrningar för ett par veckor sedan. Journalister här hemma är f ö lika välresearchade. GP hade en lista på 10 badställen att besöka i sommar varav ett var "Pöl Harbor" som är stängt pga nämnda bygge och kajförstärkningar och därför ligger en bit från nuvarande kajkant och bakom byggavspärrningar. Man får väl se om det blir klart till firandet 2023. GBG är världssämst i stadsplanering!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Times.

   Förklarar varför ingen j-l hört talas om jubileumsparken...

   Radera