Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-07-09 13:37

Fredagsmys: Litterärt radhus till salu i Trollhättan - på litteraturhistorisk mark

Dags för lite fredagsmys. Och mycket mysigare än att hus där säljaren har god litterär smak är till salu, på litteraturhistorisk mark, mycket nära där herr författaren bodde under åren han kanske läste flest böcker om året?
Lustigt nog har jag inga användbara foton på Trollhättan i min bildbank. Här är åtminstone ett foto på Kobergs slott, en anläggning som finns med i mina romaner Stjärnklart, Stjärnfall och Stjärndamm.
Det handlar om ett radhus i Sandhem i Trollhättan, några hundra meter från där författaren hade sitt första egna boende på Stamkullevägen i åldern 18 - 22 år, vilket också var den period där jag kanske plöjde mest böcker och t ex började snöa in på tidiga Tom Clancy. Så vi snackar litteraturhistorisk mark. Nej, jag är förstås ironisk, min produktion kommer inte ge några som helst påverkan på litteraturhistorien, men det är alltid kul att reta snöflingor som tar allt jag skriver på blodigt allvar och blir upprörda över vad de tror är uppblåst ego och självbild.

Oavsett är detta radhus, med kundvagnsavstånd till legendariska ICA Jätten - Trollhättans Största ICA-Butik Innan Konceptet Maxi Kom På 90-talet (TM) - som byggt denna kropp i dess unga dagar -nu till salu till ett pris på endast 1 975 000:- SEK. Eller om man så vill 2000:- SEK i månaden efter ränteavdrag vid full belåning.

För lite drygt 4000:- inklusive drift får man alltså 132 kvadratmeter yta att bre ut sig på, inklusive tre sovrum. Och uppenbarligen god litterär smak.

Visning är nästa torsdag den 15:e juli. På vägen dit kan ni kasta ett öga mot Stamkullevägen 13, där jag bott på vindsvåningen 1988 - 1992.

Med det önskar jag alla läsare ett riktigt trevligt fredagsmys!
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

  1. Hade nyligen besök hemma av en fotograf som tog bilder inför en kommande försäljning. Glömde tyvärr att ställa fram mina Wilderängböcker och missade därmed chansen till extra exponering via denna blogg.

    Å andra sidan kanske man vill undvika alla kopplingar till bloggen med tanke på de vanligt förekommande artiklarna om förestående bostadskrasch och annat elände.

    SvaraRadera
  2. Glömt att nämna att Trollhättan är en fantastisk stad att bo i om man gillar att köra i 60 och cirkulationsplatser.

    SvaraRadera