Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-07-02 14:03

Fredag: 350 000:- insamlat till den mördade polisens gravida sambo

Dags för fredag. GP rapporterar att den privata insamlingen  till förmån för den mördade polisens gravida sambo på ett halvt dygn samlat in 350 000:- SEK. Pengarna kommer gå till begravningen, en minnesplakett vid soldathemmet på P 7 Revingehed, varifrån den mördade var veteran, inklusive i utlandstjänst i Mali.
Den tunna blå linjen

Insamlingen hanteras av den mördades nära vän Fredrik I (bloggen skriver inte ut hela namnet av integritetsskäl och för att undvika förevigade sökträffar på namnet), som är en kollega till den mördade från Försvarsmakten och P 7. 

Swish är 0700058443 till Fredrik I. Bloggen har via nära vänner verifierat att denna insamling är legitim även om den går via en privatperson.

Ett alternativ är att skicka pengar till den generella Polisskadestiftelsen, som antagligen mest kommer gå till andra poliser som skadas, även om den gravida sambon med all sannolikhet kommer kunna få ut ett belopp betydligt högre än snittbeloppet från stiftelsen.

Med det önskar jag bloggläsarna fredag.

Sedvanligt fredagsmys utgår förstås denna dag. Bloggaren kommer kanske kommentera polismordet nästa vecka, men jagar inte några gamklick just nu. Det får alla andra göra. Man måste inte springa efter alla bollar bara för att de studsar, särskilt inte när det handlar om att klickprofitera på dödsfall, inklusive för att gynna helt andra politiska syften än polisen och det demokratiska samhälle polisen är satt för att värna.

Av respekt för den mördade polisens anhöriga, vänner och kollegor är kommentarer avstängda till inlägget. Inlägget syns också i sin helhet direkt på framsidan på desktop-versionen av bloggen, utan att du ska behöva klicka extra för att läsa.

Bloggaren har donerat pengar både via Fredrik I och via Polisskadestiftelsen. Gör det du med. Det kanske kan kännas futtigt, men tillsammans med alla andra kommer varje hundralapp, femhundring eller tusenlapp göra en enorm skillnad för en gravid kvinna som just lämnats ensam och ett ofött barn som för all framtid berövats sin far. Du visar också att du ger ditt moraliska stöd, vilket är nog så viktigt. Om du nu värnar om polisen och anhöriga.

Mer information om insamlingen kan fås via Revingeheds Soldathem på Instagram eller i GP:s artikel på www.gp.se/nyheter/göteborg/vännens-insamling-efter-polismordet-350-000-kronor-på-ett-halvt-dygn-1.50529736
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

Inga kommentarer: