Aktuellt

Medianlönerna ökade med 2.2% till 32 400:- SEK i månaden år 2020

Medianlönerna steg med 2.2% under 2020 och Mediansvensson hade därmed en månadslön på 32 400:- SEK. En sjuksköterska hade 36 400:-, en polis...

2021-07-01 09:51

Covidbevis.se uppe och fungerar igen

De EU-omfattande bevisen om vaccination mot Covid-19 via tjänsten covidbevis.se är nu uppe och fungerar igen efter att tjänsten gått ner av överbelastning när den drog igång 09:00.
Tydligen har inte Kronans Apotek rapporterat in min första spruta för sju veckor sedan
eHälsomyndighetens tjänst klarade inte av den initiala anstormningen, men verkar nu återigen fungera.

Det vore intressant att höra om någon lyckats få ut några bevis, mitt högst anekdotiska test visar att jag inte är vaccinerad alls, trots att det var sju veckor sedan första sprutan. Kanske rapporteras det inte in av Kronans Apotek förrän bägge sprutorna är tagna, eller så har man helt enkelt som privat utförare glömt att rapportera in. Rimligtvis kan det finnas länder som accepterar att man fått sin första spruta, vilket i så fall borde kunna ge ett Covid-bevis som visar detta. Eller så är det inte så.

Om sex dagar får jag facit på om rapporteringskedjan fungerar, när gårdagens vaccin och andra spruta ska vara inrapporterat. Dock ska man eventuellt först klassas som säker efter 15 dagar, så kanske är det först den 15:e juli jag kan få facit på om tjänsten fungerar.

Är det någon som tagit en eller två sprutor som fått ut något bevis än? Är det någon som tagit vaccinen via Kronans Apotek och som fått ut bevis?

Tillägg: Utifrån svar verkar det som att Kronans Apotek inte rapporterat in. 
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

47 kommentarer:

 1. Yes, fick mitt bevis på 1 av 2 sprutor.

  SvaraRadera
 2. Fick min första spruta för mindre än två veckor sen, men jag loggade in och det är tydligt redovisat på sajten.

  SvaraRadera
 3. Vem vet förresten, kan man fejka 100 000 covidtester så kan det ju finnas nån käck entreprenör därute som injicerar folk med koksalt, tar ersättningen och springer när bluffen uppdagas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, det är det nya efter friskolorna. Bara ta skattepengarna och pysa, påhejat av Liberaler och andra nissar ;)

   Radera
  2. Vilka friskoleägarna har flytt med skattepengar utan att leverera avtalad tjänst?
   För övrigt så är vaccinationsföretagen ackrediterade så det skulle bli svårt, men förmodligen inte omöjligt.

   Radera
  3. John Bauer med 10.500 elever kursade t ex 2013. Eleverna blev satta på bar backe så att säga.

   "Den tidigare huvudägaren Rune Tedfors (född 1946) hade genom den skattefinansierade skolpengen blivit mångmiljonär, och granskningen visade därtill på ett stort antal brister inom skolverksamheten."

   https://sv.wikipedia.org/wiki/JB_Gymnasiet

   Radera
  4. Eleverna som går på friskolor får i regel bättre betyg för samma kunskap.
   Det finns säkert anekdot som visar på motsatsen. I regel är riskkapitalister inte så lämpade att driva skolor helt enkelt. Det bästa vore förstås ifall staten drev skolorna.

   https://www.su.se/arkiv-nyheter/nyheter-l%C3%A4rarutbildningar-arkiv/friskolor-s%C3%A4tter-h%C3%B6gre-betyg-%C3%A4n-kommunala-1.387980

   Radera
  5. Här har du ett annat nyare exempel.

   "Orsaken till att Skolinspektionen återkallar godkännandet för skolan är att Korallens Friskola AB inte har ekonomiska förutsättningar att följa de förskrifter som gäller för verksamheten."

   https://www.skolinspektionen.se/om-oss/press/pm/skolinspektionen-stanger-korallens-friskola-i-osterakers-kommun/

   Radera
  6. Joakim, lågbegåvad eller är så har du kanske sovit bakom en sten. Mycket märklig kommentar ifrån någon som valt privata skolor hursomhelst

   Radera
 4. "There is consensus among Member States on the use of such certificates for medical purposes, such as to ensure proper follow-up between a first and second dose, as well as any necessary subsequent booster. Member States are working on developing vaccination certificates, often using information available in immunisation registries."

  Vem bestämmer om/när ev. "boosters" behövs?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stryk "när", tolkar det nu som att "booster" kommer följa.

   Radera
  2. ..dvs var 8:e månad cirka. Så länge nuvarande vaccin ger "skydd"

   Radera
  3. Vetenskapligt utfall kanske? Tror inte man vet hur väl vaccinet står sig över tid än så länge. mRNA-vaccinerna Pzifer/Moderna lär nog stå sig bättre, då mutationer kommer att ske, speciellt i 3:e världen. Själv så räknar jag med regelbunden påfyllning. Precis som för TBE, som jag kan rekommendera att man vaccinerar sig emot. Inte kul att bli en grönsak.

   Radera
  4. Japp, den som lever får se hur ofta det kommer "behövas". Grattis till deltagandet i världens största empiriska experiment. I andra länder fick man ju åtminstone något för besväret, en öl tex.

   Radera
  5. Experiment? Ni anti-vaxxers är chanslösa på Tinder. Det kommer sluta med att ni inavlas och dör ut. Evolutionen är brutal :)

   Radera
  6. Experiment i följsamhet av flocken, blind lydnad.

   Ja evolutionen är brutal, antigen är det ni som börjar insjukna i nya mystiska sjukdomar framhäver eller så är det vi som står vi pall.

   Jag har åtminstone mitt val kvar, du har gjort ditt.

   Radera
  7. För mig var det enkelt aktivt val, tillhör dessutom inte flocken i grupp 4 utan riskgruppen. Ditt val blir väl hemester och social distans för att undvida smittas av B.1.612.2 (delta)

   Radera
  8. Så länge det är ett övervägt, informerat och frivilligt val så har du mitt stöd, tyvärr verkar inte alla göra det.

   Jag är inte rädd för leva som vanligt och semester utomlands lockar definitivt inte i dessa tider, har några få platser kvar att besöka på min bucket list men har inte bråttom, så har inget emot att gå barfota i gräset medans solfarmen generar coins.

   Radera
 5. Fungerar klockrent. Dose 1 of 2/Dos 1 av 2 - Comirnaty - 2021-05-21.
  Blir intressant att se när morgondagens dos 2 kommer in i respasset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli kul att få svar från Kronans Apotek om hur man gör nu när de inte rapporterat in och man har utlandsresa köpt och inbokad.

   Radera
  2. Tillgodopresentkort på apoteket? Nä allvarligt, det där måste de få ordning på tycker man ju. Kul med bokad resa. Själv så har jag tröttnad på hemester, så jag har också bokat upp lite utlandsresor. Kul när man lyckas med planeringen av den sena semestern v29-32 och intyget kommer v28.

   Trist barnen inte är vaccinerade, så man nöja sig med att åka iväg med flickvännen/särbon.

   Radera
  3. Wow, du har nog missförstått en del. Bara barnen tar ett enkelt test så får de följa med.

   Radera
  4. Missförstod tja man kan ju vrida på det där. Att jag hellre åker med MILF:en. Kostar inte ett sådant där test runt 1000kr förresten?

   Radera
  5. Sen vill jag inte riskera ytterligare en långtidscovid med min yngsta. Var verkligen inte särskilt festligt, utredning pågår faktiskt fortfarande. Han insjuknade i November så det är tveksamt han fortfarande har antikroppar. Dock sänkt immunförsvar.

   Radera
 6. Den private aktören som gav mig den första sprutan missade registreringen i NVR vilket gav en del strul. Bad om uttag för några veckor sedan för att dubbelkolla mina uppgifter. Personal på NVR ringde personligen (!) tillbaka med återkoppling. Covidpasset laddades ned idag utan problem och kommer prövas skarpt nästa vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevlig resa. Återkom gärna med rapport. Vilket land åker du till?

   Radera
 7. 2 av 2 registrerat. Funkar.

  SvaraRadera
 8. Nån som har koll på om man får resa / bila Danmark - Tyskland i sommar med bara första vaccinsprutan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tilläggsfråga, räcker det i så fall att ha med sig lappen man fick vid första vaccinationen? Kan ju vara värt att laminera den...

   Radera
 9. Jaja, vardagens små förargligheter. I värsta fall får du väl vaccinera dig igen. Som bonus borde det bli ännu bättre skydd då.

  SvaraRadera
 10. Min första vaccindos är registrerad, men det framgår inte att jag tidigare testat positivt. Var det inte tanken att det också skulle vara med? Tänker att jag har "fullt" skydd, men man kan inte se det från covidbeviset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I det här läget har de bara lagt upp vaccinationer uppger de. Övriga bevis kommer senare.

   Radera
  2. Tack, verkar stämma. Sökte runt lite bland Frågor & Svar: "E-hälsomyndigheten arbetar för att även ett bevis på negativt covid‑19‑test och ett bevis på tillfrisknande ska ingå."

   Radera
 11. Har inte testat positivt någon gång pga lyckades hålla mig undan Wuhanpesten. Tagit två sprutor, nr 2 10 juni. Allt korrekt återgivet i mitt covidbevis.

  SvaraRadera
 12. Jahapp... Verkar ju fungera sisådär:

  Dos 2/2 finns med, men inte dos 1. Udda. Enligt myndigheten ska man kontakta dem om någon av doserna inte finns med. Att kontakta dem på telefon är totalt meningslöst har jag nu fått erfara. Mail har de inte svarat på.

  Lovande.

  Man har bara haft ett halvår på sig att förbereda detta och naturligtvis fungerar det bara till viss del...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också bara 2 av 2 men tolkar det som om att jag är fullvaccinerad. Jag menar står det 2 av 2 då tolkar jag det som om att jag måste även fått dos 1 och därmed är fullvaccinerad. Lite svårt att få dos 2 innan man har fått dos 1, menar jag, särskilt när de är samma innehåll.

   Radera
 13. Inga problem att komma in 08:59 imorse.

  Och ja, jag fick med bägge doserna (två veckor sedan tvåan).

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Ben Dover: Jag tror du kan skriva något roligt på ovanstående kommentar.

   Radera
 14. Jag fick dos 1 den 18/6 på Nötkärnans drive-in vid Slottskogen i Göteborg. Har loggat in med bankid för att se, men inget registerat på covidbevis.se ännu.

  SvaraRadera
 15. Funkar bra, fick spruta två i måndags, syns redan. Läste in beviset i Freja Eid-appen, då har jag både legitimation och bevis på samma ställe!

  SvaraRadera
 16. Dos 2 ej registrerad trots att den togs för tre veckor sedan (av Kry i Sthlm). Fick en dålig känsla vid vaccinationstillfället att den som satt vid datorn och skulle registrera gjorde något helt annat...

  SvaraRadera
 17. Osannolikt dåligt att de inte lyckats få till att ha med de som har antikroppar. Förresten, tror det är avsiktligt att de drar benen efter sig med det för att de vill pressa folk att vaccinera sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antikroppar finns inte ens på kartan. "Tillfrisknandebevis" skall man kunna få enbart om man lämnat först positivt och sedan negativt PCR-test.

   Radera
  2. Jo, på kartan finns det:

   "Antibody testing is not recognised, though this may change after the system is launched."

   Frågan är varför det inte finns med från start?

   Radera
 18. Fick bara med första dosen i covidbeviset. Min andra dos fick 15/6.
  Har försökt att ringa i hela dag. Upptaget hela tiden. Hur skall man gå tillväga för att lösa detta? primalpraktiken som vaccinerade mig, skriver på sin hemsida att det lönlöst att kontakta dom.

  SvaraRadera
 19. Loggade in 08.39 utan problem via mobilt bankid och skrev ut beviset för mina två doser vaccin. Senaste dosen fick jag 19/6.

  SvaraRadera