Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-07-29 08:47

Börserna stiger i Asien under torsdagsmorgonen - svagare dollar

Under morgonen har börserna i de asiatiska tidszonerna stigit. Dollarn försvagas mot kronan på utebliven amerikanska räntehöjning men guldet håller emot.
Stiger


Det blev ingen amerikansk höjning av centralbanken Federal Reserves styrränta. Dollarn försvagas mot kronan på detta besked och kostar nu 8:58 USDSEK. De amerikanska marknadsräntorna steg marginellt, runt en punkt för de längre räntorna, men var orörda på de kortare tidsintervall som särskilt kunde påverkets av en styrreäntehöjning.

Stockholmsbörsen steg, men nådde inte börsrekord. OMXSPI +0.26% och OMXS30 +0.25%.

I USA var S&P-500 oförändrat på -0.02%, men teknikbolagen i Nasdaq 100 gick +0.41%.

Under morgonen är det upp över hela linjen av de asiatiska index bloggen följer.

Trots nya nedstängningar utan plan på hur man ska få slut på strategin med stenhårda lockdowns down undder gick Australiens ASX 200 +0.52%. Det pratas om att den största staden Sydney kan behöva vara i hård lockdown tills jul, men om det finns någon substans i det eller om det är folket som resginerat är en annan fråga.

Hong Kong fortsatte rekylera upp efter den kinesiska diktaturens tillslag mot IT-bolagen och stängde på +2.92%. Nikkei 225 gick +0.73% och Straits Times +0.84%. En bra dag att äga mycket tillväxtmarknader alltså, som annars gått relativt sett dåligt den senaste tiden.

Guldpriset hittas på 501:- SEK per gram och håller därmed emot försvagningen av den amerikanska dollarn på räntebeskedet. Som sig bör. I amerikanska dollar är guldpriset nu 1818 USD per troy ounce (31.1 gram).
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer: