Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2021-07-08 11:33

Booli: Villor i ner i pris i juni

Preliminärt och anekdotiskt faller enligt Booli villapriserna i juni.  Det är dock helt i linje med att priserna normalt faller för villor i juni och än mer i juli.
Garageuppfarten.  Nej, inte bloggarens, utan en anspråkslös garageuppfart till en villa på gräddhyllan Kullavik.
Bloggarens torp föll 1.8% i pris i juni enligt Booli, vilket sannolikt är någon kombination av geografiska områden. Boolis prisuppgifter bör ses som kvalitetsjusterade, pga detaljnivån i data och analys.

För Sverige faller normalt villaprisernra med -0.39% i juni och -0.88% i juli, för att sedan rusa med +1.98% i augusti. Så eventuellt snack om inbromsning kan avfärdas som säsongsvariation. Dock är -1.8% rätt saftigt för juni månad, så kanske håller faktiskt prisrusningarna på villor på att avmattas på riktigt?

Fast låt oss tvivla. När man  nu inte  ens ska  få bygga nytt då vi enligt EU inte längre ska få avverka skog och därtill lägger ner det mesta av svensk cementproduktion, så är det enda som kan byggas framöver luftslott.
Rustik väderbeständig relativt nyuppförd villa på gräddhyllan Kullavik. Rätt snyggt faktiskt, och antagligen zombiesäkert.

Hur har det gått med era egna värderingar från Booli i juni?
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

14 kommentarer:

 1. Skulle bli deprimerad om jag kom hem till ett hus som betongbunkern på sista bilden. Men det är ju bara min åsikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En riktigt bunker visar sin bästa sida inifrån.

   Radera
  2. "En skokartong" av betong.

   Garageuppfarten i den första bilden ser trevlig ut, där måste det vara samma grindar som jag har. Tillverkade av gjutjärnsdelar från Indien och lasersvetsade, varmförzinkade och pulverlackade i en fabrik i Polen, som bara gör grindar och staket.

   Gunnebo hade bara fula PVC-belagda kör-grindar max 4 m dagöppning, men jag har 5 m. Alla lastbils-chaffisar, som har backat in på tomten, har varit väldigt glada över det generösa utrymmet. Jag lyckades få Frentab, som drog V/A på området, att göra en extra bred infart till mig, som täcker även den lilla gång-grinden bredvid. Jag sa åt dem att skicka en räkning till mig, men den kom aldrig, kanske gillade de mitt ständiga flörtande med dem, med vinkningar och hej-rop?

   De flesta av mina grannar har helt undermåliga infarter till sina tomter, en del med bara 3 m bredd, när man får ha upp till 6 m, som jag har, med lite extra innanför väg-trumman. Bredden har betydelse! Det ska se snyggt och inbjudande ut närmast vägen, sedan kan det se ut som fan längst in, vilket det faktiskt gör hos mig, pga brist på tid och energi samt diverse omprioriteringar.

   Radera
 2. BRF dock. Men minus 10 papp här. Ingen radhusfilé, får nöja mig med stekkorv till grillningen :(

  SvaraRadera
 3. Villa i kranskommun till Göteborg: +0.52% i juni.

  SvaraRadera
 4. Villa i Örby Slott, strax söder om Stockholm: -200000 sen förra månaden.

  SvaraRadera
 5. Inte ska få avverka skog? Vad har jag missat? Eller är det biotopskyddsområde du tänker på

  SvaraRadera
  Svar
  1. CO2-lagring och inte störa fåglarna.

   Radera
  2. Fåglarna är väldigt nöjda i min trädgård, som är en djungel av gröna buskar, som har vuxit ihop till gigantiska, gröna blad-massor. De erbjuder mycket skydd från rov-fåglarna och insekter att äta. Kompisen Jar-Jar Binks har redan blivit trippel-fågel-pappa i år och i fjol, med tre kullar pilfink-ungar i sin takfot, där de har byggt sitt bo, bakom nätet. De har blivit så tama, att de swishar förbi våra huvuden och nästan krockar med oss. Bara vi inte stirrar på dem, för det gillar inte fåglarna.

   Radera
 6. Jaså nyss var det ju halal att bygga i trä då man just lagrade co2 i byggmaterialet. Så nu har det alltså blivit haram med trä som byggmaterial. Förlåt men jag hänger inte med i senaste uppdateringen av manualen

  SvaraRadera
 7. Boolis värdering kanske funkar i storstäderna, men min villa är 2 millar fel(för högt i Småland). Inte minst blir det tydligt när man ser "såhär har vi räknat" och de visar slutpris på liknande prefabricerade hus i området som alla sålts för 1 till 2 mille mindre än mitt av Boolis värderade hus.

  SvaraRadera
 8. 1,17% plus. Boende i en av skånes rekordkommuner avseende husprisökningar 2020.

  SvaraRadera
 9. Så länge som centralbankerna goes BRRRRRR så kommer alla priserna skena på det mesta i det långa loppet.

  SvaraRadera
 10. Ingen förändring på vårt hus i Helsingborg men vi har bara bott här sedan 2015. Konstaterar dock efter litet surfande att det är ont om objekt till salu som inte är nyproduktion. Det byggs ganska friskt på åkrarna i närheten.

  SvaraRadera