Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2021-07-01 19:08

Bloggläsarnas relationer och politik: V minst gifta - C+MP mest gifta - SD mest singlar

Utifrån årets stora bloggläsarundersökning finns det en tydlig dimension av politisk koppling till läsarnas relationsstatus. Vänsterpartistiska väljare är mest sällan gifta medan C och MP står varandra mycket nära relationsmässigt med flest gifta. SD är tillsammans med partier utanför riksdagen de som har flest singlar. Men vilket parti har minst singlar? Och hur var det med att ha bil? Och ska man läsa mina romaner om man inte vill vara singel?
Vigsel
Av bloggläsarna hade 15.7% uppgett svaret singel. Till det kommer 3.4% som identifierat sig som frånskilda, vilket inte nödvändigtvis innebär att man är singel, och 0.4% var änkor eller änkemän.

Vi kommer nu främst fokusera på de som uttryckligen identifierat sig som singlar.

Till en början så verkar det stämma att bil ökar chanserna att bli positiv svajpad i datingtjänsterna online. Bland de som inte har bil var 30.4% singlar, medan bland de som har en bil var 14.9% singlar. Om man har två bilar var endast 5.8% singlar, men det kan förstås bero på att läsare svarat kring hushållets bilar.

Det hjälper även att läsa mina böcker. Bland de bloggläsare som inte läser mina böcker var 18.1% singlar, medan endast 14.0% var singlar bland de som läser mina böcker.

Kort sagt, skaffa dig en bil och börja läsa mina böcker om du vill sluta vara singel.

Om inte annat ger ju bil dig större räckvidd på dejtingmarknaden och böckerna får dig att sluta vara bitter på nätet (iaf medan du läser) vilket nog hjälper.
Bloggläsarnas relationsstatus utifrån ålder. Linjer är glidande nioårs medelvärde centrerat runt året ifråga för gifta respektive singlar

Yngre är förstås oftare singlar, vilket också kan förklara kopplingen till att äga en bil. Andelen gifta toppar sedan som sig bör i tidiga 40-årsåldern, varefter skilsmässorna tar vid. Först framåt 60-årsåldern ökar andelen gifta igen även om de dumpade toppar vid 53 års ålder, för att sedan börja bli bättre på att bygga nya relationer. Detta mönster är antagligen rätt vanligt för befolkningen i stort och inget specifikt för bloggläsarna. Sedan ökar osäkerheten vid över 70 års ålder, där få läsare hittas.

Mest intressant för alla lättkränkta snöflingor är förstås den politiska kopplingen, där det finns tunga samband (och kom ihåg - korrelation är förstås alltid kausalitet) mellan vad man röstade på i riksdagsvalet 2018 och vad man har för relationsstatus.

Nedan finns en politiskt sorterad skala utifrån andelen gifta.
Relationsstatus och politiska åsikter. Siffror för änkor och änkemän inte utskrivna, men den intresserade bloggläsaren kan räkna ut dessa själv.

Vänsterpartisterna förkastar förstås den borgerliga institutionen äktenskapet, följt av S väljare. SD står dock närmast V politiskt på andelen gifta, men den låga andelen gifta SD har nog snarare med det faktum att göra att SD-väljare sticker ut i ärsklass som flest singlar bland riksdagspartierna.

Borgerliga partier som M, L och KD hamnar i mitten giftermålsmässigt, medan C och MP är extrempartierna, med absolut högst andel gifta - 55.4% av C-väljarna och 56.8% av MP-väljarna. Kanske kan en förklaring hittas bland att dessa oftare är trendiga storstadshipsters eller Stureplanscenter i åldern 30 - 40 år och ännu inte hunnit skilja sig? Eller så är de i själva verket smygkonservativa och småborgerliga.

Medan SD med 20.5% singlar toppar singellistan - och ju ofta verkar tillbedja den sk incel-kulturen - så är S-väljare de som är allra minst singlar. Kanske har även S-väljare en förmåga till kompromisser och förhållandet framför allt, likt S-partiets makten framför allt, och har sina principer. Om dessa principer inte fungerar är man beredd att anamma andra.

De enda som är mer singlar än SD är de haverister och extremister som röstar på på partier utanför riksdagen. Vilket också stämmer väl överens med såväl incel-kulturen, samt attityder, värderingar och åsikter som helt enkelt inte går hem hos särskilt många av motsatta könet. Man ska komma ihåg att 95% av bloggens läsare är män, så med motsatta könet avses kvinnor.

Så skaffa bil, läs mina böcker, och skaffa dig andra värderingar och sluta rösta på SD eller partier utanför riksdagen, om du vill sluta vara singel. Bäst chans när det gäller bilen var enligt den brittiska studien en Tesla, men en sportbil går också bra - Volvo, Skoda, Seat mfl sänkte chanserna att bli svajpad positivt.

47.1% av läsarna uppger att de är gifta, 26.2% sambo, 7.2% i förhållande, 0.4% änkor eller änkemän, 3.4% identifierar sig som frånskilda och 15.7% som singlar.

Det går förstås att titta på andra faktorer och relationsstatus, som inkomst, förmögenhet, var man bor i landet, utbildningsnivå mm, men nu valde bloggaren helt enkelt politik, bil och huruvida man läser mina böcker som jätterelevanta samband.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

23 kommentarer:

 1. Passar in, separerade vid 40 år ( tre år sedan). Hänger med utsvultna MILF:ar som lämnat sina tråkiga aggressiva män. De står på egna ben, ekonomiskt, vilket jag uppskattar. Alla är välutbildade, så inga SD kvinnor alltså. Mer åt andra hållet då.

  Bor helst själv med barnen, samt att få orkar nog med mig. Är nog vänster numera, då jag avskyr SD:s politik, som då blir dominant i en M regering på vissa plan. Personligen har jag lite att vinna på V:s politik. Jag röstar med hjärta och framåtsikt. Jag anse mig se konsekvenser alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du vill rösta på V så ska du nog titta lite bakåt också och inte bara fokusera på "hjärta och framåtsikt" :P

   Radera
 2. Jag är SD/M, är sambo med en MP och bästa vännen är V. Statistik är egentligen bara siffror. Verkligheten är mer väsentlig och där är det många fler faktorer än politik som spelar in i hur man byggt upp sitt liv :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lågutbildad helt enkelt

   Radera
  2. Utbildningsnivå är inte ett mått på intelligens.

   Radera
  3. Jo det korrelerar rätt bra för vissa utbildningar. Precis som SD-röstare korrelerar med lite lägre begåvning.

   Radera
  4. För högre utbildning, korrelerar det nog bra med intelligens! Men då treåriga högskoleutbildningar, räknas som högutbildad i dessa sammanhang! Så drar jag lite på läpparna, faktiskt! För det är bland dessa, jag stött på de största korkskallarna under hela mitt yrkesliv!!

   Radera
  5. Ja precis, jag menar PHD och uppåt. Finns bra studier som visar samband med iq där.

   Radera
 3. Jag har sambo sedan 8 år men beställde nyss Fallet ändå, kanske det kan fungera förebyggande också.

  SvaraRadera
 4. Röstar inte (längre). Gift (igen). Egna + Bonus barn som står på egna ben. Ingenjör (utan studielån). Eget företag sen ett par decennier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bransch verkar du i?

   Radera
  2. Automation. Du vet det där som ska göra oss alla arbetslösa och fria från löneslaveriet en vacker dag ;)

   Radera
  3. Kandidat eller gymnasieingenjör alltså. Förklarar lite av ovan. Nästan alla mina kollegor är F:are + PHD. Utbildning inom den nischen korrelerar starkt med IQ.

   Radera
  4. Den sista av min årgång ja. Hann påbörja 10p på Chalmers men avbröt studierna för ett längre uppdrag utomlands. Var inte lönsamt att plugga vidare, lär mig det jag är intresserad av.

   Får jag fråga Wow, var du mobbad när du gick i skolan? Du beter dig lite så. Ser ner på alla som inte är lika "fin" som du. Lite osmakligt.

   Radera
  5. Du får så gärna fråga. Jo jag var lite mobbad, p g a stor penis 😅. Nä jag har väldigt hög nivå innan jag blir kränkt. Men, nu vet vi din bakgrund 👍

   Radera
  6. Allt för att underlätta profilering...vill ju inte att skattepengar slösas i onödan.

   Och nu vet vi att det är du som är han med Kuken.

   Radera
 5. Mycket underhållande läsning. 😂 Snygga grafer!

  SvaraRadera
 6. Snygga grafer!
  Kul läsning.
  Kanske ligger lösningen på polariseringen i en ny dejting-app, eller snarare dejting sätt: "Dejta din politiska motståndare" för de där som förkastar äktenskapet?

  SvaraRadera
 7. Det var intressant att det mellan ca 31 och 53 nästan är paraboliskt upp först gifta, och sen ner.
  Skillsmässa och därefter nya kids tex?

  SvaraRadera
 8. Vore intressant att se statistik på politisk tillhörighet, inkomst, och nyttjande av datingtjänster. Min hypotes är att datingtjänster är mer frekvent nyttjade av lågutbildade låginkomsttagare, men det kan ju vara helt fel.

  SvaraRadera
 9. Så som dejtingapparna tycks vara prissatta lär de vara svårt för låginkomsttagarmän att ha någon chans. Fullt med power-ups, dyra platinumabonnemang, boosts, super-likes etc. som kostar skjortan. I alla fall för 7 år sedan när jag på den marknaden senast. Ville du få likes/svar/uppmärksamhet kostade det ju några tusenlappar i månaden om jag inte minns fel.

  Men det hade jag råd med, för jag är välutbildad, höginkomsttagare. Dock röstar jag på SD för att provocera fram en förändring (oklart om det blir till det bättre, bara det blir annorlunda!). Varit i förhållande/sambo senaste 7 åren, saknar bil och läser absolut ingenting.

  SvaraRadera
 10. Vad sent folk gifter sig. Måste finnas bra många horungar bland barnen hos bloggläsarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det samma som bastarder? Jo jag har två, men de fick andra namn. Blir aldrig gift tack o lov.

   Radera