Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-07-06 07:51

Blandat i Asien på tisdagsmorgonen efter att husse hade nationaldag på måndagen

Börserna i de asiatiska tidszonerna är blandade under tisdagsmorgonen, och någon vidare ledtråd om vart börsrekordets Stockholmsbörsen ska ta vägen efter att husse hade stängt för nationaldagsfirande under måndagen ges inte heller.
Amerikanska flaggan på den stängda Vallgatan i Nya York
Stockholmsbörsen slog alltså återigen börsrekord efter att OMXSPI gått +0.49% och OMXS30 +0.44%.

I USA var däremot börserna stängda på grund av den fjärde juli och nationaldagsledigheten. Dollarn är ner något och USDSEK kostar i skrivande stund 8:54, medan guldpriset kliver vidare uppåt till 495:- SEK per gram.

I Australien backar ASX 200 och går -0.56% och Hang Seng går -0.48% i Hong-Kong. I Tokyo går däremot Nikkei 225 +0.27% och Straits Times ligger på +1.31% i Singapore. Ordet blandat verkar ha blivit normaltillståndet för de asiatiska marknaderna på sistone.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Man blev lite förvirrad när ”journalisterna” på Ekonomiekot i sina sändningar rapade upp fredagens stängningskurser för USA som om de var måndagens…

    SvaraRadera