Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-07-16 08:56

Blandat i Asien på fredagsmorgonen - dollarn stärks mot kronan

Efter en negativ börstorsdag i Sverige och USA är börserna blandade i de asiatiska tidszonerna. Dollarn ortsätter stärkas till sin högsta nivå mot kronan sedan i april.
Stärks
Den svenska kronan fortsätter alltså att försvagas och USDSEK ligger nu på 8:67, vilket vi senast såg i april. EURSEK hittas på 10:23, CHFSEK på 9:43 men NOKSEK är under kronan på 0:98.

Dollarn sträks mot svenska kronan trots ett kraftigt ras för de amerikanska marknadsräntorna, där 10-åringen är nere på 1.31%, ner från 1.42% i tisdags. Inte direkt ett gott tecken.

Stockholmsbörsen föll igår och OMXSPI noterades på -0.58%, samt OMXS30 på -0.50%. I sammanhanget att Stockholmsbörsen sägs vara den börs som gått bäst i världen i år, så behöver man justera för valutorna, och då är frågan om vi gått lika bra.

Även i USA föll börserna. S&P-500 noterades på -0.33% och Nasdaq 100 gick -0.71% trots raset i räntan.

För stunden verkar det alltså segt på börserna.

Guldet tog en paus i sin återhämtning och hittas trots starkare dollar på 508:- SEK per gram.

I de asiatiska tidszonerna gick börserna blandat under morgonen. ASX 200 +0.17%, Hang Seng +0.35%, Nikkei -0.98% och Straits Times +0.39%.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Climeon -21% så här långt idag. Bloggaren hade väl aktier där men jag antar att dessa sålts av?

    SvaraRadera