Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-07-05 08:27

Blandad måndagsmorgon i Asien efter positiv börsvecka

Börserna inleder måndagen blandat i de asiatiska tidszonerna, efter att förra veckan bjöd på positiv utveckling såväl i USA som på Stockholmsbörsen.
Blandat
Veckan som gick innebar +1.53% för OMXSPI och +0.79% för OMXS30, men inga börsrekord. 

Det senare var det dock i USA där Nasdaq 100 gick +2.67% och S&P-500 gick +1.67% på veckan. Bägge indexen slog alltså dessutom börsrekord.

Under morgonen är utvecklingen nu blandad i Asien. ASX 200 +0.05%, Hang Seng -0.70%, Nikkei 225 -0.64% och Straits Times +0.24%.

Guldpriset hittas på 491:- SEK per gram och dollarn har stärkts ytterligare mot kronan och USDSEK ligger därmed på 8:56. Det är bara att konstatera att 8:20 - 8:25 USDSEK är ett stöd som verkar svårt att knäcka.

Dagen kommer antagligen domineras av den så kallade regeringskrisen, där det just nu ser ut som att Löfven får bilda sin tredje regering.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

1 kommentar:

  1. Priset på trä verkar ha rasat i nordamerika senaste månaden och är nu på mars nivåer. Kommentar på det? Tror vi det kommer rusa igen i höst eller har vi passerat peaken för den här gången?

    SvaraRadera