Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-06-14 08:30

Veckan inleds på plus i Asien efter positiv börsvecka - börsrekord i Sverige - dollarn stärks

Dollarn stärks samtidigt som veckan inleds positivt i de asiatiska tidszonerna. Vecka 23 som nu avslutats var positiv, och stängde på nytt svenskt börsrekord.
Dagschart OMXSPI
Veckan stängde på +0.48% efter en uppgång i fredags om +0.32% för OMXSPI, vilket också resulterade i nytt svenskt börsrekord för indexet. Storbolagsindex OMXS30 orkade med +0.32% för veckan, efter +0.47% i fredags men nådde ingen ny rekordnotering.

Även i USA blev det nytt börsrekord för S&P-500 som gick +0.19% i fredags och +0.41% för veckan.

Dollarn stärks nu och USDSEK handlas i 8:33, möjligen som ett utfall av G7-mötet. Guldpriset faller också tillbaka och är på 498:- SEK per gram nu under 500:- SEK för första gången på några veckor.

I de asiatiska tidszonerna inleds veckan positivt med ASX 200 +0.13%, Hang Seng +0.36% och  Nikkei 225 +0.74% medan Straits Times backar med -0.10%.

Det mesta talar för att Stockholmsbörsen inleder veckan positivt och om inte husse i USA bestämmer att motsatta riktningen ska gälla får vi nytt börsrekord idag.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har aldrig varit möjligt att redigera såvitt jag vet. Väldigt störigt.

   Radera
  2. Finns väl en "Radera" under kommentaren, eller är det bara jag som admin som ser den? Redigering har aldrig varit möjlig.

   Radera