Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2021-06-05 19:55

Unlock: Även göteborgarna har tröttnat på Wuhan-pesten

Även göteborgarna har på allvar tröttnat på Wuhan-pesten och antagligen tiotusentals hade under den tidiga lördagskvällen dragit ut på stadens gator, krogar och torg. Bara på paradgatan Kungsportsavenyen rörde det sig tusentals personer och uteserveringarna var inte bara fulla, utan hade även köer. Några foton nedan.
Avenyn från Bältesspännarparken

En närmast otrolig syn med livemusik och entrékö till Grindstugan vid Trädgårdsföreningen

Krogköer på Avenyn vid La Gondola, Bellora och fd Lipp

Likt för Stockholm är det bara att konstatera att om pesten inte kommer tillbaka efter eller under den här sommaren är den nog borta som pandemi. Eller så ändras derivatan på smittspridningen rätt snart.

Foton tagna vid 18-tiden med upp till 135 mm telezoom på halvformatskamera, alltså motsvarande 200 mm. Teleobjektiv kan få personer att se ut att vara närmare varandra på bild än i verkligheten, men det var verkligen fullt med folk och kvällen var fortfarande ung. Detta är första helgen med öppna krogar till 2230, och med det antagligen den lönsammaste kvällen på länge för många.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

10 kommentarer:

 1. Var det uteserveringarna eller gästerna som var fulla hahahahha OK folks jag hittar ut själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 😂 den här bloggen vore inget utan dina kommentarer (talar för mig själv, även om jag verkligen uppskattar Lars böcker)

   Radera
  2. Ben. Tidigarelägger du dina sommarrave till 22.30 eller måste man vänta till 03.00 innan du öppnar portarna?

   Radera
  3. Östergren:

   Efter midsommar ungefär innehåller jag så pass stora delar av det periodiska systemet att tiden helt upplöses som koncept; något "stängningsdags" finns då inte och festen ambulerar då som ett slags mongoliskt nomadläger bland grönsaksodlingarna på Söderslätt dygnet runt. Lite som ett "Burning man" om Christer Pettersson arrangerat det kan man säga.

   Radera
  4. Ch stavningen hade jag missat. Ben, du är nog rätt skarp ändå.. Jag vinner dock lätt mot dig i armbrytning.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. *Skynet has entered the chat*

  https://www.mic.com/p/we-might-have-ai-powered-murder-drones-to-worry-about-now-a-un-report-suggests

  SvaraRadera
 3. Nu är Ben Dover på hugget. Alltid uppskattat.

  SvaraRadera
 4. Kan bara instämma. Var nere i Göteborg
  I onsdags för att göra en skelettröntgen på Sahlgrenska. Passade på att besöka centrum och Buttericks för inköp av kinesiskt blingbling till kommande studentfirande. Inte ett spår av någon pandemi (mer än på Sahlgrenska där det var krav på handsprit och munskydd). I övrigt var Göteborg som vanligt med mycket folk i butiker, restauranger och kollektivtrafik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så har det varit sen pandemin började typ.

   Radera