Aktuellt

Bostadsbankomaten och Finansinspektionen: Fyra av tio nya bolån går inte till bostadsköp - ökar

Finansinspektionens rapport Den svenska bolånemarknaden  visar att fyra av tio nya bolån inte gick till att köpa bostad eller att byta bank....

2021-06-11 07:46

Svagt positiv fredagsmorgon i Asien - räntor och dollar ner

Fredagsmorgonen bjuder på svagt positiva börser i de asiatiska tidszonerna, medan dollarn försvagades och den amerikanska räntan fortsatte sin kortsiktiga trend nedåt.
De asiatiska tidszonerna
Stockholmbörsen stängde svagt negativ på torsdagen med OMXS30 på -0.19% och OMXSPI på -0.04%. I USA var det dock muntert på de historiskt höga inflationssiffrorna med S&P-500 +0.47% och Nasdaq 100 på +1.05%.

De amerikanska marknadsräntorna föll till 1.45% för den tioåriga statsobligationen.
10-årsräntan i Sverige respektive USA

Rimligtvis detta som fick börserna i USA att stiga. Dollarn har dock fallit något och USDSEK är nere på 8:24 i skrivande stund. Dock verkar området runt 8:20 vara ett stöd för dollarn mot kronan, så det är väl diskutabelt om det kommer gå så mycket lägre någon längre stund.

Guldpriset stiger och hittas nu på 503:- SEK per gram, trots fallande dollar, vilket gör att man kan dra slutsatsen att inflationssiffrorna åtminstone fått fart på guldpriset mätt i dollar.

I de asiatiska tidszonerna är det svagt muntert nu på morgonen. ASX 200 +0.18%, Hang Seng +0.47%, Nikkei 225 +0.01% och Straits Times +0.00%.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

6 kommentarer:

 1. Ringhals stängd över sommaren, blir intressant att se prisutvecklingen på elpriserna. Har också noterat att portabla ac-kylare säljer som smör på alla elektronikkedjor och k-rauta och dylikt. Har själv bundet elpris i 5 år (med 4 år kvar).

  SvaraRadera
 2. Noterat att 4 personer blivit gripna på militärt skyddsobjekt i vidsel (Vidselbasen) med brottsrubriceringen brott mot skyddslagen och försök till grovt vapenbrott. Samtidigt som multinationella övningen ACE pågår i närområdet.

  SvaraRadera
 3. Noterat att 4 personer blivit gripna på militärt skyddsobjekt i vidsel (Vidselbasen) med brottsrubriceringen brott mot skyddslagen och försök till grovt vapenbrott. Samtidigt som multinationella övningen ACE pågår i närområdet.

  SvaraRadera
 4. Noterat att 4 personer blivit gripna på militärt skyddsobjekt i vidsel (Vidselbasen) med brottsrubriceringen brott mot skyddslagen och försök till grovt vapenbrott. Samtidigt som multinationella övningen ACE pågår i närområdet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi noterar även att efter att det du postade din kommentar så tryckte du back forward back. Då blir det tre postningar ;)

   Radera