Aktuellt

Allt är inte en politisk handling

Allting här i livet är inte en politisk handling. Proffs kan faktiskt ha en personlig åsikt, som på inget sätt påverkar deras yrkesutövnin...

2021-06-25 11:24

Svagt nedåt på europeiska fredagsbörser medan Sverige har stängt

De europeiska fredagsmbörserna går svagt nedåt, medan handeln i Sverige är stängd på grund av midsommarblotet. Dollar och guld är stabila.
Midsommar ombord
Stockholmsbörsen avslutade den kortare svenska börsveckan starkt med uppgångar på +1.26% för OMXSPI och +1.28% för OMXS30. De amerikanska börserna stängde också positivt, om än inte lika, med +0.58% för S&P-500 och +0.64% för Nasdaq 100.

I Asien stängde nu på morgonen ASX 200 +0.45%, Hang Seng +1.40%, Nikkei 225 +0.66% och Straits Times -0.07%.

De europeiska börserna är dock lite småsura. Franska CAC 40 -0.21%, tyska DAX -0.24%, fransk-nederländska Euronext 100 -0.06% och Brexits FTSE 100 +0.09%.

Guldet ligger rätt stabilt på 485:- SEK per gram och USDSEK går på 8:46 med små rörelser för de amerikanska statsobligationsräntorna under gårdagen.

De flesta svenskar bryr sig dock inte om börsen denna dag, eftersom det trots allt är midsommar och Stockholmsbörsen är stängd. Som bekant har man som svensk ett informationsövertag i att handla svenska aktier, på grund av språket och öppettiderna, och ett underläge när det gäller utländska aktier.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

7 kommentarer:

 1. Byt vatten till potatiskoket!

  SvaraRadera
 2. Väntar med potatis sill och jordgubbar till på söndag. Det blir billigare för en redig smålänning då, ... och en smula lättare att få tag på.

  Skriv nåt kul å långt Lars.

  SvaraRadera
 3. Trevlig Midsommar Cornu! Lunchen i Värmland påminner om eran, dock med lite ädel dryck iform av OP Andersson o Utö. Sillen behöver lite hjälp!

  Nu till grannen, Hernö Gin o tonic som undertecknad ordnar innan grillen väntar.
  Alltså ytterst svenskt och traditionsenlig midsommar.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se det som informationsunderläge om aktien t ex är fransk.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 5. Är det en Hallberg Rassy? Svårt att se, men ett relativt litet centercockpit pekar på en 35-38 fots HR.

  Å andra sidan är jag ingen expert, så det kan mycket väl vara en Maxi 999 :-)

  SvaraRadera