Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2021-06-25 14:12

Starkare bostadsprisuppgångar i maj än normalt även i Malmö - men inga rekord

Likt för Stockholm steg bostadspriserna i Malmö mer än normalt för maj månad. Dock brukar priserna stiga i Malmö i maj, men inte så här mycket. Det handlar dock inte om några rekorduppgångar i rikets tredje största stad och Nordens enda riktiga storstadsområde med sina fyra miljoner invånare.
Äntligen vänder det och går mot mörkare tider sedan sommarsolståndet i måndags. Nu är det redan flera dagar närmare till midvintermörkret, och närmare än nästa midsommar.
Valueguards kvalitetsjusterade bostadsprisindex steg för Malmö i maj.

Lägenhetspriserna i Malmö steg med +0.95% i maj, vilket är betydligt mer än säsongsnittets +0.52%. Till skillnad mot Stockholm är det dock alltså normalt med stigande priser under maj månad i Nordens enda storstadsområde, men uppgången får ändå ses som avvikande stor. Det handlade dock inte om rekorduppgångar, vilket det gjorde i Stockholm.
Lägenheter Malmö, säsongsmässig förändring en månad Data: Valueguard

Villorna steg med +1.29%, även det mer än majsnittet sedan 2005 på +0.92%.
Villor Malmö, säsongsmässig förändring en månad Data: Valueguard

Dock mindre anmärkningsvärt, men bostadsbubblan fortsätter ändå att pumpas upp även nere i södern.

Öresundsregionen förblir landets och Nordens mest dynamiska område, inklusive Nordens enda riktiga internationella storflygplats, och framöver med den nya tunneln Danmark-Tyskland med snabbtåg till Hamburg och Berlin, långt snabbare än till Stockholm även när höghastighetstågen i Sverige är klara närmare år 2050 om det inte blir några förseningar.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

 1. Mörkret faller sakta och om några timmar kan vi se en stor fullmåne vid horisonten. Strax ska vi äta jordgubbar och glass. Koltrastarna tävlar med varandra. Extraval utlyses på måndag och partierna drar ner på semestrarna.

  Glad administrativ midsommar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. "– Om vi får en tillfällig majoritet i riksdagen som tycker att ................ kan man enkelt införa det. Det behövs bara två beslut i riksdagen med enkel majoritet: efter ett ordinarie val och efter ett mellanliggande extraval. Om den populistiska majoriteten fortfarande har 51 procent efter extravalet kan de ta ett nytt beslut i riksdagen och avskaffa de grundläggande reglerna om mänskliga rättigheter och demokrati."

  Fyll i ........... med valfritt vilande från listan på vilande grundlagsändringar

  Källor:
  https://tidningenfolkhogskolan.se/det-ar-enkelt-att-avskaffa-demokratin-i-sverige/
  https://www.riksdagen.se/sv/valet-2018/pagaende-grundlagsandringar/

  SvaraRadera