Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2021-06-30 22:40

Sommarlästips: De tolv majestäterna av Mats Svensson

Betalt samarbete med Bokus.

I väntan på att min roman Drönarhjärta släpps i mitten av augusti kan ni som gillade min gode vän Mats Svenssons Den trettonde bomben glädjas åt att uppföljaren De tolv majestäterna nu finns som inbunden, e-bok och ljudbok, inklusive på strömningstjänsterna.
Den trettonde bomben och De tolv majestäterna
Själv har jag testläst boken och blurbat även detta omslag med "spännande och skrämmande om ett Sverige på väg mot avgrundens dystopi."

Boken utspelar sig några år framåt i tiden, men den teknik som finns i boken existerar på papper eller prototypnivå, och där påminner således boken teknologiskt om Ghost Fleet även om det mestadels är på svenskt fastland. Om nu Skåne är svenskt. Annars finns det även en hel del internationella miljöer i boken.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

9 kommentarer:

 1. Spännande, tack för tipset.

  BTW, Skåne är nog svenskt med tanke på att polisen får skydda danskar som färdas på vägen mot färjan till Bornholm mot illasinnade skåningar som kastar sten på danskarnas bilar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur vet du att det är skåningar som kastar sten, ingen är väl gripen och Skåne är ju dessutom nerlusat med stockholmare så här års.

   Radera
  2. Det är för övrigt någon ganska målmedveten människa som håller på med den där kan jag gissa eftersom det mest verkar ske då bilarna saktar in vid rondellen där man tar av till "Malmö Airport". Det är liksom mitt på landet mellan Svedala och Skurup, så det är inte några buspojkar som ställer sig på den lokala viadukten utan antagligen nån som verkligen rest dit med onda avsikter. Å andra sidan har vi ju haft den glade "trädmördaren" i Malmö som målmedvetet skadat hundratals träd av någon outgrundlig anledning. Rättshaverism eller mentalsjukdom torde ligga bakom båda historierna, det är liksom lite för konstigt för att ha andra orsaker.

   Radera
  3. Gissade att min kommentar skulle locka Ben till tangentbordet. :)

   Det som kan fastställas är att någon eller några med ospecificerat agg mot random danskar agerar med stenkastning mot danskregistrerade fordon på väg genom Skåne.

   Dock redan borgarna i Helsingborg 1710 ställde upp på Sveriges sida vid slaget vid Helsingborg. Hallänningarna fick bli fullvärdiga svenskar 1719 efter Lasse i Gatans idoga kaparhantverk för Sveriges (och Mammons) väl. Så nog finns en historia av att ställa sig på Sveriges sida.

   Radera
 2. Var tvungen att googla lite, det är alltså Snogeholms slott åt Sjöbohållet till som syns på omslaget. Kul! Såg att båda böckerna finns på Biblio så det kan ju bli kul sommarläsning kanske.

  SvaraRadera
 3. Blev tipsad om dessa även från annat håll i dagarna, så jag får nog ge dem en chans vid tillfälle.

  SvaraRadera
 4. Klart läsvärda böcker båda två. Läst dem med stor behållning.

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset! Boken beställd, semestern påbörjad.

  SvaraRadera