Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-06-28 12:19

Reklam endast för dig som fyllt 25 år

Nummer 75406 i Systembolagets beställningssortiment. Fungerar bland annat med grillat kött.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

19 kommentarer:

 1. HUNDRASJUTTIOFEM SPÄNN för en flaska! Fint om man blir bjuden men tills dess fortsätter jag med Chateau Vadeau.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppskattad present om du har preppingvänner, kan man ju prata lite runt presenten också. Men visst till vardags dricker jag Aurora.

   Radera
  2. Uhu..? Socker, juicekoncentrat och torrjäst, det är prepping det..!

   Radera
  3. Nej vid krissituation får jag klara mig utan Aurora

   Radera
  4. Alltid fascinerande med pris på viner. Samma människor som betalar max 70 kr flaskan till finmiddagen hemma har inga problem att dega 74kr för en pripps blå eller 500kr för samma flaska på restaurang.

   Ett bra riktmärke för vad man ska betala för en flaska vin är runt 200 kr. Om man inte enkom är ute efter berusningen. Under 100kr är typ som att äta dennis hot dogs till middag.

   Radera
  5. Tim, jag tycker man kan hitta rätt okej viner för runt 100-lappen. Detta kör jag med som husets vin - Golden Year Rosé, ett fynd https://www.systembolaget.se/produkt/vin/golden-year-5026801/

   Radera
  6. Det finns goda viner även för under 100-lappen, precis som att en dennis hot dog går att sluka utan problem. Men under 100-ingen börjar kvalitetsproblemen (i princip druvjuice med sprit, färgämne, smakämne och socker).

   Radera
  7. Kan för övrigt tipsa om Australiensisk viner just nu. De prisdumpar pga handelskrig med Kina som tidigare var en storkonsument av australiensiska kvalitetsviner.

   Radera
  8. Snobb. Har du ens druckit vinet? Eller killgissar du? Tänk tvärtom - klarar man inte köpa goda viner under 200kr så är man nog rätt begränsad i sina smaklökar. Lite som med bilar där - kika på Audi etron för 750kkr vs Koreanernas lyxbilar

   Radera
  9. intressant att vuxna dricker gammal jäst saft.

   Radera
 2. Varför finns Systembolaget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att de flesta vill ha det så. Många uppskattar servicen, och sortimentet trots att vi är ett så oerhört glesbefolkad land. Är man ändå inte nöjd kan man ju beställa på nätet.

   "Kunderna har aldrig varit nöjdare med vår service och Systembolaget är den organisation som har högst förtroende bland svenskarna. Tre av fyra vill också behålla Systembolagets ensamrätt på försäljning av alkoholdrycker."

   https://www.omsystembolaget.se/folkhalsa/samhalle/alkoholpolitik/sa-sager-folket/

   Radera
  2. Om systembolaget försvinner kommer vi som bor på landsbygden, dvs utanför Stockholm, Gbg och Malmö aldrig få så bra alkoholservice. Ni i storstäderna kanske kan gå till butiker som specialicerars sig på olika sorter eller regioner, men vi på landsbygden kommer att förpassas till ICAS köp tre för två av veckans erbjudande.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. @Balkångståarn, vad skulle bli bättre utan bolaget, föutom det idilogiska att kunna köpa en Statesman när och var man vill. Inte utbudet och servicen iallafall. Servicen tycker jag är av yttersta klass. Behöver man köpa en Statesman klockan 10 en söndagskväll kanske man ska fundera ett varv till.

   Radera
  5. T, lite det jag var inne på med att vi är glesbefolkade. Många vill säkert dra paralleller till Tyskland, Frankrike, Holland etc, men det känns inte relevant för polarländerna i Norr, Danmark undantaget såklart.

   Radera
  6. Japp håller med, rör inte mitt bolag. Tom jag som högerväljare väljare tycker privatisering på vissa områden gått för långt.

   Radera
  7. L? Eller röstar du på ett parti där väljarna har låg begåvning i snitt. Nu ritas kanske planen om dock…

   Radera