Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-06-20 12:12

Regeringen + C erbjuder hyresmarknadens parter att själva besluta att införa marknadshyror - annars blir det lagstiftning - "oseriöst" enligt V

Regeringen eller snarare S+C erbjuder nu hyresmarknadens parter att själva senast till september förhandla fram att införa marknadshyror. Om så inte sker kommer man lagstifta om det sqmma. Det hela är ett försök att undvika att regeringen fälls i morgon måndag. I Twitter-förhandling kallar V:s partiledare Nooshi Dadgostar det hela oseriöst.

V

S+C försöker alltså blåsa V för att undvika en regeringskris just nu, och skjuta den på framtiden, men Dadgostar (V) är inte fullt så lättlurad. 

Dadgostar:

"Bra att parterna förhandlar. Men om regeringen håller fast vid punkt 44 kommer det leda till marknadshyror. Det blir en förhandling under hot där hyresgästerna förlorar. Det här är oseriöst och politisk teater för att förhala processen. Ta ansvar för landet och stryk punkt 44." - Nooshi Dadgostar (V)

Tilltaget bör väl närmast ses som en förolämpning mot V, där man säger att antingen blir det marknadshyror eller så blir det marknadshyror och på något vis försöker låtsas att man gått V till mötes. Därmed kan man skylla allt på V om regeringen faller, och att "vi sträckte faktiskt fram en hand".

Bara det att Dadgostar sköter förhandlingarna via Twittere säger väl en hel del om läget. 

Men i svensk politik gäller inget längre än tills det inte längre gäller. Så innan omröstningen i morgon hinner någon part backa, eller som det heter "tar ansvar för Sverige".

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

76 kommentarer:

 1. Inget verkligt underlag för förhandling mellan Hyresgästföreningen och fastighetsägarna om fastighetsägarna bara har att avvakta deadline och därefter blir det som fastighetsägarna vill per automatik?

  Dvs antingen går Hyresgästföreningen i förhandlingar med på fastighetsägarnas krav eller så införs dessa efter förhandlingarna per automatik.

  Typ som att förhandla med Sovjet, antingen gick man fredligt med på Sovjets krav eller så blev det som Sovjet ville ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hyresgästföreningen har ett äss i ärmen i form av att ge fastighetsägarna en sänkningsspärr på bostadsbeståndet som byggts sedan 2006 med presumptionshyror. I takt med att dom ska in i bruksvärdessystemet 15 år efter produktion så är nog många fastighetsägare nervösa för att hyrorna kan sänkas av hyresnämnden.

   Fastighetsägarna skulle kunna svälja att en sänkningsspärr införs mot att fri hyressättning vid nyproduktion läggs på is. I praktiken innebär det att ett stort bestånd får garanterade intäkter och att all nyproduktion framåt kan fortsätta med presumtionshyror utan 15-årsgränsen.

   Radera
  2. …hyresgästföreningen får i det systemet behålla sin makt eftersom presumtionshyra kräver godkännande från dom,

   Radera
  3. Hyresgästföreningen förhandlingskort är givetvis att om förhandlingarna brakar samman och man tvingas till lagstiftning så faller regeringen och inga reformer görs.

   Radera
 2. Dadgostar går ifrån klarhet till klarhet. Vore det val idag så skulle jag röstat på V. Såg att de även liknande tankar angående fastighetsskatten. Gillar tanken på att den är progressiv. Sen kanske gissa saker inte är så genomtänkta i deras politik. Som bonus vore det trevligt ifall L o Mp åkte ut, då deras politik inte verkar förankrad i verkligheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Liknande tankar om fastighetsskatten?
   Att den ska vara enhetlig i landet ?

   Radera


  2. "Hittills är det bara Vänsterpartiet som fastslagit hur de vill förändra fastighetsskatten. De vill införa en extra fastighetsskatt på 1,5 procent på den del av taxeringsvärdet som överstiger fyra miljoner kronor och där den kommunala fastighetsavgiften finns kvar i botten. Samtidigt inför Vänsterpartiet en begränsningsregel på fyra procent av inkomsten."

   https://www.villaagarna.se/debatt/fastighetsskatt2/fastighetsskatten-kan-bli-den-stora-valfragan-2022/

   Radera
  3. Det är exakt samma argument bakom fastighskatt och marknadshyror. Effektivisera nyttjandet av bostäder genom att göra det dyrare så att man bor så litet som möjligt för att frigöra bostäder åt de som har behov av större.

   Radera
  4. Ett argument av flera kanske samstämmer, men olikheterna är enorma. Det förstår du nog.

   Radera
  5. Wow
   Berätta gärna varför det är rimligt att jag ska skatta mer, men populära hyresrätter ska vara billiga ?

   Radera
  6. Du får nog vara tydlig din argument annars är det lätt att båda drar outtalade slutsatser utifrån sina egna värderingar utan att just dessa nämns.

   Radera
  7. Turbo, vet inget om din situation. Men de flesta har väl köpt för att bo. Vid skatteväxling får de flesta lägre ska på lönearbete. Bra fördelningspolitiskt, sen slipper vi viss spekulation samt stäver bostadsbubblan. Sverige är ett skatteparadis när det gäller fastighetsskatt redan.

   Radera
  8. Ja, de flesta köper för att bo så ditt argument om spekulation går bort på villor iaf. Om jag utgår från Mälardalen då kostar sketna radhus över fyra miljoner och lär få taxeringsvärden där efter, varför ska vanliga människor straffskattas för det?

   Man lär ju vara en ond människa om man vill straffskatta en brevbärare som bor i radhus i typ Huddinge. Just bara för att brevbäraren bor.

   Radera
  9. Spekulationen är såklart vanligast på bostadsrätter, vilket är nästan uteslutande det som byggs. Brevbärare i sitt sketna radhus, taxerat till 5M? skulle därmed få en fastighetsskatt på runt 24 000kr, ifall hushållet taxerar över 600k per år. Låter inte så farligt. Men visst, 1,5% är kanske lite väl mycket. Jag kan tänka mig 1% för att inte orsaka att "bostadsbubblan" smäller.

   Radera
  10. Nä brevbärarens ekonomi smäller istället. Och brevbärarens familj får bosätta sig i något hyresområde istället.
   24k är mycket pengar i en arbetar familj som redan lagt dina besparingar i kontatinsatts, men om du inte tycker det borde väll fri hyresättning vara bra?

   Radera
  11. Varför ska jag betala skatt för mitt boende överhuvudtaget? Vinst vid försäljning är väl ok men inte under tiden jag bor där-

   Radera
  12. Varför skulle brevbärarens ekonomi smälla av en extra utgift på 1250kr/månad? Samt lite skattesänkningar på det (fast där är nog jag och V oense). Är det vanligt att sketna radhus är taxerade till 5M?

   Kanske sjunker värdet på huset med 10-20% i och med förändringen, och därmed taxeringsvärdet. Så brevbäraren kanske inte är den stora förloraren.

   Är du brevbärare? Eller är detta bara en snyftspekulation för att de som sitter på kåkar för över 20M ska slippa fastighetsskatt? Jag lutar åt det senare. Änkan i sin 30M villa med låg pension kan alltså bo kvar, då 4% taket träffas.

   Radera
  13. Mikael, skatt på vinst vid försäljning ser jag gärna skrotas. Skatt på inflation känns korkat. Fastighetsskatt känns dock logiskt. Eller vill du plocka bort all form av skatt på fastigheter?

   Radera
  14. Om 1250x2 inte är mycket så måste du ju vara jätte för fri hyresättning, med tanke på nyttan den gör.
   Bara en sosse kan se det som något bra att människors bostäder minskar 10-20% i värde.
   30 milj villor är ovanliga, skatten för varken till eller ifrån för de rika. Denna skatt är för att förstöra för arbetande medelklass.
   RIP de familjer som köper boende idag.
   Wow, är det du som hette "iblandekonomi" förut ?

   Radera
  15. Nej, iblandekonomi har jag inte hetat.
   Kan du förklara multipeln 2 här, förstår inte den. Spelar ingen roll ifall brevbäraren lever ihop med en partner eller ej (samma 1250kr), då det är fastigheten som beskattas. Varför skulle det vara en katastrof för brevbäraren menar du?

   Varför är det förresten bra ifall villor ökar med 20% per år?, vilket idag är ökningstakten.

   Nej, jag är inte för fri hyressättning. Marknaden löser inte allt. Finns många tydliga exempel på detta, jag ger några exempel;
   - Friskolor på gymnasiet - John Bauer, Engelska Skolan etc.
   - Stafetten i sjukvården
   - Privata skolor, förskolor där riskkapitalister står som ägare.
   - Privata HVB-hem, drunknade visst en 5 åring förra veckan p g a ta-da vinstmaximering
   - Järnvägar, kika på hur billigt det är att åka tåg i England t ex
   - Ökade klyftor -> ökad segregering. Fundera på vad marknadshyror gör där
   - Kärt barn krypto - marknaden löser allt när en tweet ifrån Elon gör en ett antal miljoner rikare/fattigare ;)

   Åter till brevbäraren och hens familj, tror inte det påverkar alltförmycket. Byts Thailandsresan mot Svemester så ligger de plus redan där.

   Radera
 3. Jag upprepar mig, nästa val kommer det bli S+SD och statsminister Löfven kommer att säga att "vi tar ansvar".....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag inte, till skillnad från vissa andra partier så har S en tydlig ideologi som de inte kan frångå. S kan per definition inte regera med SD så länge SD står längre högerut än Moderterns och för en politik för höginkomsttagare snarare än arbetare och tjänstemän (oavsett vad de säger. Deras politiska beslut visar sanningen)

   Radera
  2. Håller inte alls men om SD, att de skulle stå långt högerut. Tror det handlar mycket om att de tvingas till det för att framstå som relevanta. Helst skulle de ju köra någon repris på sosse politik från 60 talet eller något sånt. De skulle kunna leva med invandring på den nivån utan problem och välfärdsstaten finansierad med skatt.

   Radera
  3. Tror inte att SD skulle våga stöta sig med sina företagarväljare och näringslivspengarna som numera rinner i strid ström till partikassan. SD har på senaste tid blivit ett näringslivs-parti.

   Radera
 4. Välkomna till det parlamentariska läget efter 2022. C och V pratar inte med varandra utan skickar lappar till varandra via Stefan lövfen.

  Undrar hur det ut om M, KD, SD får majoritet? Har de något de är eniga om, utom att de är mot regeringen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligtvis skattesänkningar på arbete och ett migrationsstopp framtvingat av SD. Gissningsvis så kommer dom (paradoxalt) trots skattesänkningar lägga mer pengar på välfärden (SD vill detta starkt), motiverat genom mindre bidragsfusk och mindre pengar på migration.

   SD är ju "alternativ-sossar", dvs dom vill ge mer pengar till välfärden och vanligt folk, men genom skattesänkningar på låga inkomster och migrationsstopp istället för skattehöjningar.

   Radera
  2. SD lovar ju allt till alla (förutom personer med fel bakgrund) men vi får se om Kristersson är så kåt på makten att han går med på att sänka ekonomin på lång sikt för att uppfylla Sverigedemokraternas löften.

   Radera
 5. På tal om Twitterförhandlingar gör MP:s främsta företrädare Tovatt allt för att säkra partiets utträde ur riksdagen: https://twitter.com/LorentzTovatt/status/1405225077021548550

  Man får i skrivande stund 2,5 gånger insatsen på att Miljöpartiet får under 4% nästa riksdagsval. Känns allt mer lockande för varje dag som går!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har väl lärt sig av den där moderate skäggdvärgen? Han beter sig ju som ett usse på Twitter var eviga dag med partiets tysta godkännande?

   Radera
  2. Herregud,
   -Ok Märta du får bli bostadsminister men Morgan är den som tar frågorna och besluten.
   Som när Åsa var vice statsminister på pappret men i inte i verkligheten.

   Radera
 6. Har idag lyssnat till två presskonferenser i rubricerat ämne.
  Försr ut Statsminister Löfven och C´s partiledare Lööf som presenterade en modell där parterna, d.v.s. Hyresgästföreningen, Fastighetsägarna och Allmännyttan (glöm för all del inte att Allmännyttan kontrollerar ett antal hyresrättslägenheter om cirka dryga miljonen ... d.v.s. 25% mer än vad Fastighetsägarna kontrollerar) och dessa parter erbjuds att i regelrätta förhandlingar komma till uppgörelse i frågan.
  Om parterna ej kan komma till uppgörelse förhandlingsvägen kommer Regeringen att, med utgångspunkt i dels det föreliggande Betänkandet och Remissinstansernas svar därpå, att utarbeta en Proposition att föreläggas Riksdagen under innevarande mandatperiod och därmed i enlighet med Regeringsformen låta Riksdagen som främsta företrädare för att all Offentlig Makt utgår ifrån Folket besluta om lagstiftning i frågan.
  Klarare än så kan det inte formuleras och mer demokratiskt än så kan det inte bli.

  Därefter kom V´s partiledare Dadgostar till tals och underkände den ordning som Regeringen och C presenterar och i och med det så underkänner Dadgostar och V den parlamentariskt demokratiska ordning enligt vilken Sverige regeras och förvaltas.
  Samt kommer därmed genom misstroende mot Statsministern att öppna för en högerreaktionär Regering.

  Jag håller inte längre V för ett seriöst och ej heller demokratiskt parti!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så om fastighetsägarna draggar i förhandlingen så blir det så som fastighetsägarna vill iallafall. Inga drivkraft för kompromisslösningar.

   En Potemkinkuliss klädd i fina ord.

   Radera
  2. Abbe: Det är Riksdagen som i sådant fall fäller avgörandet ... inte fastighetsägarna!

   Och absolut ingen Potemkinkuliss utan ett paradexempel på realpolitik!

   Radera
  3. Chefen stöder S, en sån överraskning.

   Radera
  4. Cornucopia: Chiefen stöder det Parlamentarisk Demokratiska styressätt som framgår av Regeringsformen.
   Samt finner det beklämmande att V inte gör detsamma och att man samtidigt aktivt medverkar till ett ej osannolikt tillträdande av en högerreaktionär Regering.

   Radera
  5. Du stöder alltså om regeringen fälls på måndag. Bra.

   Radera
  6. Sittande S regering, med det svagaste demokratiska underlaget historiskt förlorar en misstroendeomröstning och får avgå ett år före ordinare riksdagsval.

   Chief Karlsson
   "Detr kändes nästan som en statskupp"...

   Radera
  7. Men chiefen, vem vill ha marknadshyror? Den demokratiska ordningen torde väl lika mycket kräva att V strävar efter att få inflytande över politiken i enlighet med SINA väljares åsikter?

   Radera
  8. "Politisk teater" klockrent utryck, som även Chiefen borde fundera på.

   Eller som Attefall utryckte det "Du får förhandla om att införa fria nyproduktionshyror innan 1 sept annars inför vi det. Är det sådant som kallas att förhandla under galgen?"

   Radera
  9. Herregud... Alldeles för varmt för grönköpingska. Skriv så man förstår chiefen.

   Varför är det odemokratiskt med misstroendeomröstningar? Det är väl ett verktyg lika gott som ett annat.

   Radera
  10. Cornucopia: Semantiskt finlir ... att jag inte i sak stöder det faktum att Regeringen faller står inte i motsättning till att om så blir fallet jag stöder den parlamentariska ordning som möjliggör detta! ... Det kallas Demokrati rätt in i kaklet!

   Radera
  11. Ben Dover: Inte heller jag är anhängare av Marknadshyror men inser att verkligheten ibland är eländig, exempelvis mandatfördelningen i Riksdagen, och därför innebär att vissa mediciner måste sväljas hur illa dom än smakar.

   V handhar sin ställning som oppositionsparti som dom behagar och jag behagar göra min tolkning som den framgår i mitt inledande inlägg.

   Radera
  12. Ehuru följer sålunda att i morgon överlägger den parlamentariska församlingen huruvida förtroende föreligger eller ej för Regering Löfven II.

   Detta i god svensk demokratisk anda och att ifrågasätta V:s agerande och samtidigt göra anspråk på ett socialdemokratiskt patos finner jag häpnadsväckande!

   Ehuru härmed signatur Chief K:sson?

   Radera
  13. Då kan vi se fram emot en glädjens dag i morgon, och fira vår demokrati som visar sig fungera.

   Radera
  14. Rickard Ohlin: Helt korrekt konstaterat att nuvarande Regering är en utpräglad minoritetsregering och därmed mandatmässigt en av de svagaste jag kan påminna mig ... Av den anledningen då att jag håller Stefan Löfven för en av de mest kompetenta Statsministrar vi någonsin haft givet det faktum att han med de givna förutsättningarna under så lång tid lyckats hålla ihop en fungerande Regering och bedriva politik.

   Jag har ingenstans nämnt Statskupp ... Det får stå för dig om du så anser.

   Radera
  15. Sven-Erik: Jamen ser mam på! ... Du kan ju också skriva begripligt!

   Radera
  16. En av de mest kompetenta Statsministrarna... Är der 1 april idag, eller befinner jag mig i Nordkorea?

   Radera
  17. Chief: emedan Sverige har proportionella val måste vart parti agera i just sina väljares intresse. Detta oavsett partiets parlamentariska andel. Jag håller inte med i din bedömning av detta agerabdesom "oseriöst" ehuru det är spelets regler. Alternativet torde vara att så småningom bli irrelevanta så som Folkpartiet. Som den afroamerikanske populärmusiken och poeten 50 cent skaldade: "don't hate the playa, hate the game".

   Radera
  18. Chiefen, det är ett berömt citat av Marita Ulvskog. Skrivet i ironi.
   Tyvärr är inte dina inlägg det.

   Radera
  19. För övrigt, har det inte slagit er att V agerar som de gör för att knäcka Jöken.
   Troligen blir det extraval och då kommer V få reellt inflytande.

   Radera
  20. Ben Dover: I all vänskaplighet och respekt i övrigt kan jag ge dig en point om det gällde en normal situation (eller vad vi nu skall kalla det) ... men detta är i alla fall för min del ingen normal situation utan det rör den bland alla frågor i svensk politik enligt min mening angelägnaste frågan ... nämligen Herr Åkesson och hans parti samt dessas möjlighet att ingå i ett högerreaktionärt regeringsunderlag eller än värre ingå i en sådan Regering.
   Skulle så bli fallet till följd av det nuvarande lägger jag hela ansvaret på V.

   Och det hela desto mer beklämmande eftersom jag i alla tider hyst sympati för stora delar av V´s partiprogram och även lagt min röst där i fler än ett riksdagsval.

   Radera
  21. Rickard Ohlin: Citatet är mig inte obekant men mildras något av att Ulvskog vid den tiden endast var några och tjugo och ej påbörjat någon politisk karriär.

   Radera
  22. chief karlsson, du skriver "nämligen Herr Åkesson och hans parti samt dessas möjlighet att ingå i ett högerreaktionärt regeringsunderlag eller än värre ingå i en sådan Regering."

   Så var sossarnas plan att det ordinarie riksdagsvalet skulle ställas in och demokratin avskaffas? för att folk röstar fel / på SD?

   Eller, vad är skillnaden mot att bara ha det ordinarie valet? Mindre risk att folk röstar fel då? SD kommer få mindre stöd om ett år efter coronakrisen då invandringen ökar igen?

   Jag förstår inte.

   Radera
  23. Chief: Vilket ansvar har Löfven? Hur lyhörd har han varit? Även om jag aldrig röstat på V så kan man ställa sig frågan hur rimligt är det att ett parti som är större än C (9.6% mot 9.4%, SVT/Novus 3 maj-6 juni 2021) ska ha noll verkligt inflytande? Man kan inte bara stänga dörren till ett parti på nästan 10%. Det borde Löfven ha insett. Han räknade förstås med att V som vanligt skulle vika sig - men uppenbarligen inte den här gången.

   Radera
  24. Chief: JÖK var en jävligt dålig idé då, om man inte såg till att kolla om vänstern kunde tänkas släppa igenom den. Dom borde kanske kollat? Eller så kan dom skita i förslaget bara, centern får 71 punkter istället för 72, alla glada. Annars kan ju Annie testa att fälla regeringen...

   Radera
  25. Chief: lev i verkligheten, att förhandla utan att ha ett verkligt mandat för det är en Potemkinkuliss.

   Linder på Hyresgästföreningen uttalade sig idag att det är positivt att det nu föreslås förhandlingar, men det borde vara med ett mandat för det också. Dvs på riktigt utan Potemkinkuliss.

   Radera
  26. SF: Må så vara att du inte förstår ... Jag förstår inte riktigt heller vad det är du egentligen säger och menar i din replik.

   Det enda som är av vikt är att konstatera att en svensk Regering kan inte ställa in ett riksdagsval eller avskaffa demokratin på grund av att Regeringsformen ej så tillåter.

   Men därmed inte sagt att om visst/vissa partier ernår majoritet i Kammaren och enligt det regelverk som styr ändringar i Grundlagarna så kan sådana partier förvisso ändra på det sakernas tillstånd. Att S skulle initiera sådant förfarande kan mellertid ses som fullständigt uteslutet.

   Radera
  27. Abbe: Och det är i slutänden fortfarande så att det blir Riksdagen som avgör om parterna ej kan komma till consensus.

   Radera
  28. Observer: Jag har full förståelse för ditt argument men så fungerar Parlamentarismen med partiväsen. Partier gör upp om samarbete och andra hålls utanför ... så har det varit så länge jag kan minnas ... exempelvis under de perioderna med borgerliga och Alliansregeringar då landets största parti hållits utanför ... ingenting egendomligt i det.

   Radera
  29. Chief; Hyresgästföreningen ser inte att de fått mandat att förhandla. Då är det inte rätt förutsättningar. En kuliss.

   Radera
  30. Ben Dover: Att JÖK med ingående parafernalia inte är någon höjdare är jag förste man att skriva under på ... Men det är den som Regeringen i alla fall om inget annat inträffar dom närmsta 12 timmarna och 10 minuterna har att förhålla sig till!

   Radera
  31. Chief, vi har redan konstaterat att du och jag har två helt olika uppfattningar om politiken i landet. Jag har uppfattningen att regeringen misslyckats med mycket av sitt uppdrag Kriminalitet, Energipolitik, Migration, Skola (PISA-fusket), Covid osv. Din bild har varit den motsatta.

   Om jag inte missminner mig så lyfte du VPK:s nya ordförande till skyarna när hon valdes och nu anser du henne och hennes parti vara odemokratiska. I sak kan jag hålla med dig att kommunister är odemokratiska, men de har blivit valda demokratiskt i valet 2018, likaså de övriga partiernas ledamöter, så det gör de iaf demokratiskt valda.

   Skulle Löfven nu avgå frivilligt eller bli bortröstad så är det demokratiskt, även så att han på något sätt sitter kvar vid regeringsmakten efter att VPK av någon anledning ändrar sig. Försvarsminister skulle kunna använda militären för att säkra S maktapparat (vilket jag finner föga troligt-men ett värsta scenario iaf), något mellanting är att en folksamling i riksdagskammaren faller på FHM:s rekommendationer varvid ingen röstning pga smittoskäl kan genomföras.

   Om regeringen Löfven varit kompetent så hade denna situation aldrig uppstått, dvs de har inte lyssnat på VPK, så återigen är regeringen inte vuxen den uppgift de har. Den enda uppgiften Löfven har haft är att säkra makten framför allt för S-de har offrat sin egen politik, hur bra det har gått ser vi ju allihop.

   Not - ja, jag vet att VPK numera kallar sig V, men det tar ju iaf 2 ytterliggare generationer politiker innan jag kan tänka mig plocka bort deras ränder...


   Radera
  32. Chief: Ok. Men då får också S vara beredd att ta konsekvenserna av statsministerns medverkan i en regering som ger V noll inflytande.. Kl 10.00 i morgon ser det ut som att det avgörs om statsministern tvingas avgå. Eller kanske extraval. I demokratins namn. Ingenting egendomligt i det.

   Radera
  33. #47: Helt riktigt observerat att jag knöt sora förhoppningar till Dadgostar som ny partiledare för V. Dessa har kommit på skam. Mer finns inte att tillägga i den saken.
   Dina spekulationer om vad Försvarsministern eller FHM skulle tänkas hitta på finner jag närmast surrealistiska.
   Vi är ense om att våra åsikter är diametralt motsatta.

   Radera
  34. Observer: Självklart är det så!

   Radera
  35. Kryptofascisten och sosse-sekteristen chief karlson förnekar sig inte. Han går helt i spinn och häver ur sig massiva haranger med märkliga meningsbyggnader, ålderdomliga akademiska uttryck samt slumpmässiga versaler på ords första bokstav som gör det hela snudd på oläsligt när larmet ljuder i "rörelsen". Skarpa repliker svamlas bort eller vänds mot skribenten. Resonemanget känns bekant och… utländskt. Trumpism. Sveriges svar på Internet Research Agency lurar i gliporna.

   Ser fram emot extravalet. Fan, jag kanske också ska rösta V. Äras den som äras bör, liksom.

   Radera
 7. Det blir nog något slags avtal den här gången också.

  Midsommaröverenskommelsen?

  Eller jätte-MÖK'en som vi kommer att kalla den 💩

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får nog lägga MÖK på minnet. Det lär bli sena dialoger ikväll och i natt.

   Radera
 8. Min teori är att S och V har gjort upp hela detta spektakel i förväg för att slippa marknadshyrorna genom att pressa C.

  SvaraRadera
 9. Vilken vänstersväng i kommentatorsfältet, lite förvånande måste jag säga…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testa 8chan, där brukar finnas en hel del höger-material inklämt mellan all porr och gore-videos.

   Radera
  2. Det är vänstern som ställt till detta med sin JÖK så nu får de reda ut detta. De kunde valt nyval för tre år sedan så hade väljarna fått avgöra frågan. Tror ingen förutom MP varit nöjda med upplägget.

   Radera
  3. Nja, vänstern är ju inte med på JÖK utan det är ju C + L som skrivit i en massa festlig skit som vänstern inte accepterar och därför kan fälla regeringen. Så nä.

   Radera
  4. När uppåt 30% av svenska väljare röstar på icke-beröringsbara partier så blir det trassligt.

   Kan tycka att vi ser demokrati utföras i nuläget oavsett vad Stefan och Annie tycker om det. Har de inte klart bakåt får de skylla sig själva att hittat på JÖK som inte har stöd hos majoriteten.

   JÖK byggde på att inte söka majoritetsstöd men trixa igenom ändå. Nu slår råttfällan igen i demokratisk ordning.

   Radera
  5. "icke-beröringsbara"? Det enda Kristersson utesluter i dagsläget är väl att SD får ministerposter?

   Radera