Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2021-06-28 10:13

Presskonferens med Stefan Löfven - inget extraval

Beskedet på presskonferensen är att det blir talmansrundor och inget extraval.

Statsministern håller just nu presskonferens om regeringsfrågan. Besked väntas om talmansrundor alternativt extraval. I fallet talmansrundor kan det rent av presenteras ett förslag till regeringsunderlag om man mot förmodan lyckats förhandla fram något sådant över midsommarhelgen, vilket dock ter sig osannolikt. 

Rosenbad är passande nog under ombyggnad, inte bara regeringen
Löfven inleder med att skryta över regeringens prestationer i en något knackig sändning, som antagligen har en viss belastning. Bloggen har fått ladda om strömmen flera gånger. Flera minuter in håller Löfven fortfarande på och skryter, och skuldbelägger Vänsterpartiet för situationen. 

"De röstade bort regeringen utan att ha ett eget regeringsalternativ."

Löfven påpekar att det är oklart om det finns en majoritet för en högerregering ledd av Kristensson (M).

Löfven har begärt sig entledigad som statsminister men avfärdar extraval, och att det inte är för landets bästa. Därmed blir det talmansrundor och inget extraval, och Löfven (S) "står till förfogande" och är "beredd att axla ansvaret" för att leda landet i en ny regering.

"När Vänsterpartiet lierar sig med de högerextrema." Så var det med den saken enligt Löfven, som också brukade ordet "offerkofta" vid frågor från journalisterna. Det är kul när Löfven inte längre kan följa manus.

Mellan raderna kan man tolka detta som att S vet att ett extraval leder till en högerregering med stöd av eller inkluderande SD, men om man fortsätter med det aktuella parlamentariska läget så har S i alla fall en chans att sitta kvar vid makten istället för att låta aktuell opinion bestämma. Samtidigt får man sitta kvar som övergångsregering med viss makt över pandemihanteringen, så man kan prata om att man tar ansvar, räddade Sverige osv. Sist tog det fyra månader att bilda regering. Varje månad som talmansrundorna tar, desto meningslösare blir det med ett extraval.


Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

107 kommentarer:

 1. Det är en pressträff, den lägre formen av presskonferens...

  Så antagligen inget besked, utan lite fler floskler och försök att sätta press på VPK, Bondepartiet och Folkpartiet.

  SvaraRadera
 2. Löfven kommer f.ö. inte ge sig förrän sent ikväll. Han har till 23.59 på sig.

  Makthungern hos S är ju så uppenbar...

  SvaraRadera
 3. Lövet inleder starkt, sittande regering har verkligen lyft landet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det spännande. Magdalena sa för en vecka sedan att det ekonomiska läget är väldigt dåligt och nu har dem lyft landet rejält.

   En otrolig bedrift som aldrig tidigare skådats...

   Radera
 4. Tydligen ligger S bakom Northvolt fabriken, det kände jag inte till innan den här pressträffen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. kastar man in pensionsfonderna i projektet ?

   Radera
 5. Summerat här så här långt, regeringen har inte gjort något fel, dom är så jävla bäst, Vänstern är dumma och högern vid makten kommer innebära demokratins omedelbara upphörande i Sverige (obs - kan innehålla spår av ironi).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, Regeringen har lyckats med allt och inte misslyckats med någonting, Löfven är i klass med Bagdad-Bob, lever i en alternativ verklighet. S har under åratal misslyckats med att ha Sveriges bästa för ögonen.. Allt är VPK:s fel... inte S eller regeringens?

   Undrar om Löfven inte är släkt med Trump...

   Radera
  2. Ja alltså, det är anmärkningsvärt hur lite självkritik Löfven ägnar sig åt. S verkar tycka att allt är alla andras fel och redan i sandlådan (där politiker i allt relevant verkar bekväma) fick man lära sig att det aldrig är ens fel att två träter.

   Radera
  3. Bähäää de andra är dumma, de låter inte mig bestämma- Måste jag ta andra på allvar och lyssna på dem? Löfven framstår som värre än en 4 åring som inte får godis i affären.

   Radera
  4. #47 Jag har en 4 åring och hon gnäller bara ett par minuter när hon inte får godis. Löfven höll på i minst en halvtimme!

   Radera
  5. @ Sniffmeister-spot on, jag tar korrigeringen som en man och accepterar att jag inte längre vet hur kort tid en 4-åring gnäller.... mina barn är numera myndiga så min minnesbild är lite svag.

   Radera
  6. Instämmer, det var ett jävla märkligt sätt att stå och babbla om hur bra man är i en kvart innan man kommer till saken.

   Radera
  7. Löfvén är väl släkt med Bidén? Samma drag av demens.

   Radera
 6. Talmansrundor. Det trodde jag på till 40%. Lite överraskad. Jag tror att det är ett misstag av Löfven. Chanserna för en borgerlig regering har ökat något i mina ögon.

  SvaraRadera
 7. Hur väntat som helst. Kunde avgått för 1 vecka sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, varför vänta en vecka? Han och S hoppades på att någon annan skulle rädda honom...

   Radera
  2. Skulle tro att taktiken är att förhala mest för att en ev borgerlig regering inte ska hinna uträtta något. Inför valet är nog ett av S bra scenarier en borgerlig regering med SD som inte hinner genomföra något.

   Radera
 8. Får uppenbara "David Brent"-vibbar... undrar hur underhållande en dokusåpa från rosenbad skulle bli...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på vapenstölder så finns ju ett bättre underlag till dokusåpa än för "gift vid första ögonkastet"

   Radera
 9. Det kan ju vara så att det redan finns en framförhandlad lösning ihop med Mp, C och V. Gången är ju i det fallet att Löfven måste avgå och en ny statsminister väljas/tolereras av Riksdagen efter talmansrunda. Så att begära entledigande är första steget i en sån process, och meddelar han sen talmannen att ett regeringsunderlag är klart får han första frågan från denne och så är saken klar.

  Hur sannolikt detta scenario är med tanke på att inget i den vägen har läckt ut (än) är förstås en annan sak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den frågan besvarades med att där inte finns något framtaget och att Löfven avvaktar.

   Radera
  2. Fast det behöver väl inte riktigt vara sant, iofs. Men det är ju bara spekulation.

   Radera
  3. Menar du att politiker kanske far med osanning? 😮

   Radera
 10. Ni ser ju hur mycket politiker fullständigt skiter i folkviljan. Sossarnas argument för att INTE utlysa nyval är alltså pandemin. Trots att USA lyckades genomföra ett sådant, trots att alla riskgrupper är vaccinerade 2 gånger och trots att man kan poströsta så är ändå pandemin argumentet. Politiker vill absolut inte höra folkets röst om dom vet att folket inte tycker som dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Slösa aldrig bort en bra kris".

   Tror "Vi tar ansvar" och "Pandemi" sades 50 gånger... Sen att Svenska folket inte vill ha extraval? Flera undersökningar tyder på att det påståendet är direkt felaktigt!

   Radera
  2. Ja, bevare mig väl att låta väljarna säga sitt.... Hur skulle det se ut? Att på känt S maner säga att "svenska folket vill inte se ett extraval", detta överförmyndare-beteende från S, vänta bara Statsmedia kommer spinna på denna vinkling att S är det enda alternativet, landets bästa...jomenvisst, godnatt... Löfven har fått sparken 2 ggr nu.

   Radera
  3. Så j-vla dåligt. Fy. Nu förstår jag vad denna pandemin går ut på. Bara att utnyttja och blåsa upp en kris för att sitta kvar vid makten. Värsta scenariot är att det aldrig bli val igen pga pandemin. Ett slags evigt krigstillstånd.

   Radera
  4. Valet 2022 då? Vad spelar det för roll att en stor skara människor går in i samma lokal en gång, när samma människor trängs på samma köpcentrum flera gånger i veckan????

   Radera
  5. Fattar inte aversionen mot extraval - är det inte läge att skaka om alla klossar och se hur utfallet blir?

   Radera
  6. Som "kartellbildningens mästare" tror jag att MP inte vill ha ett extraval. S+C kan klara det, de två-tre andra partierna (om man utgår från att L "tar sitt förnuft till fånga" ur regeringens synvinkel) vill nog inte bränna upp partistödet i förväg. Men som sagt, är ni ledsna över detta besked så är det ett val i Svenska Kyrkan i september där nästan samtliga riksdagspartier också är med.

   Radera
  7. Är alla journalister sossar? Hörde inte en enda kritisk fråga om argumentet pandemi emot extraval. Men kyrkovalet då? Folk åker väll kollektivt och handlar på Ica eller riskgrupper är ju vaccinerade, poströstning???

   Radera
  8. Snillen spekulerar... Anledningen som Löven anger för att pandemin ligger i vägen för extra valet är inte att det skulle bidra till smittspridning utan att extra valet innebär väldigt lång tid utan en handlingskraftig regering. Och tittar man på opinionsundersökningar så kvarstår sannolikt problematiken med att bilda en regering efter extra valet. Nu kan man ju tycka att det är ett dåligt argument men att låtsas som att det handlar om något annat som man sedan angriper känns ju duktigt pajigt. Allra helst när man sedan tar nästa steg och börjar yla om sin favoritkonspirarionsteori baserat på detta hittepå.

   Radera
  9. sKiTeR i fOlKvIlJaN... Alla länder har demokratiska spelregler, varje representant, enskilt eller i grupp, har att följa dessa för att skaffa sig inflytande i politiken. Don't hate the player, hate the game, i detta fall i så fall att regeringsformen (är det va?) ger utrymme för två olika alternativ. Inte att ett parti väljer det alternativ som de anser ger dem mest inflytande.

   Radera
  10. Ome. Det är ju just de, han gör ju INTE som spelreglerna säger. Ja visst är det möjligt med fler talmansrundor men han säger ju själv att läget är likadant som 2018 och att det är låst. Om inte pandemin varit så hade han utlyst extraval, ett argument mot extraval hade då varit obegripligt. Talmansrundorna är inte vad situationen och spelreglerna annars hade sagt, utan han vet att väljarstödet nu är ett annat och att borgarna tar hem det, efter att C och L gjort nått dom inte gick ut med innan valet så är således många röstare lurade, detta är icke rättvist spel

   Radera
  11. Vad snackar du om? Självklart är nya talmansrundor till för att sondera möjligheter till en ny eller samma regering givet exakt samma mandatfördelning som tidigare. Löv'en gör exakt det spelreglerna säger att han kan göra. Annars hade han inte kunnat gjort det utan att bryta mot dem. Och ja, såväl centerpar

   Kul att du glömde räkna upp moderaterna och kristdemokraterna som partier som har valt att gå ut och samarbeta med partier som de hade lovat att inte samarbeta med. Var du lika upprörd över hur väljarna blev lurade när Kristersson och Busch öppnade upp för det samarbetet under de senaste talmansrundor också?

   Och nej, att det brunblåa-blocket skulle vinna ett extra val är långt ifrån givet. Opinionsundrsökningarna visar på ett ganska dött lopp.

   Radera
  12. Lättare med valfusk med en pandemi.

   Radera
  13. Går väl inte att fuska med val i demokratiska länder? ;-)

   Radera
  14. Om det nu var ett problem att ha Extraval så varför släppte man på restriktionerna idag...?

   Radera
  15. För svenska folket är det ju en enorm ansträngning med extraval. Ja, man bli tvungen att lägga hela 3 minuter på väg ut från ICA Maxi på att rösta. Vem har lust med det?

   Radera
 11. Men en högerregering är inte möjlig genom talmansrundor (kanske genom extraval?)? C kommer aldrig att byta sida (SD). Något jag missat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att Centerns aversion mot kommunister, trots att de har tagit livet av hundratals miljoner, är ganska låg. VPK har väl fortfarande idolbilder på Stalin och Lenin i sina partilokaler.

   Jämfört med SD då...

   Radera
  2. Som sagt: min bedömning är att C byter sida är uteslutet (0%). 60% av C föredrar V före SD (3%).

   Men C kommer inte heller att budgetförhandla med V. Störst chans är att V nu i fortsättningen lägger sig platt.

   Radera
  3. @Greenious. Hahaha. Var det inte du som gnällde över brunsmetning förut?

   Radera
  4. "it's ok when we do it"

   Radera
  5. Man röstar emot regeringen, inte för den. Således räcker det med att några lägger ned sina röster eller är borta.

   Radera
  6. Normalt sett så får man förutsätta att det röstas enligt partilinjen i en sådan helt avgörande "vinna-eller försvinna-fråga". Men C har ju en ledamot som inte vill rösta på Löfven. Jag kan inte bedöma hur sannolikt det är att Lööf kan få henne att ändra sig. Men skulle tro att arbetet pågår ...

   Radera
  7. Beträffande sjukdom så har tydligen talmannen en del att säga till om. Norlén försöker nog i det längsta se till att samtliga är på plats vid en omröstning.

   https://www.riksdagen.se/sv/sa-funkar-riksdagen/ledamoternas-arvoden-och-villkor/narvaro-franvaro-och-ledighet-i-riksdagen/

   Radera
  8. Och om en ledamot är sjuk ("ledig"), så borde man väl få kalla in en ersättare.

   Radera
  9. Det finns kabevesha som vilde och sen någon från s som inte kan närvara pga hon är häktad (eller nåt), inte heller hennes ersättare.

   Radera
  10. Ja, omöjligt att det hänger på något sådant är det kanske inte. Men partierna gör säkert sitt yttersta för att det inte ska hända, och tar tillvara alla lagliga möjligheter som finns. Kanske inte helt omöjligt att det ändå händer efter all annan röra och oro som varit/pågår ...

   Radera
  11. Ett viktigt tillägg är ju att det är osannolikt att samtliga hos L skulle rösta enligt partilinjen. L är ju väldigt splittrat internt.

   Radera
 12. Ni som klagar på uteblivet val: Ni glömmer att det blir kyrkval i Svenska kyrkan i september, ett val där nästan alla riksdagspartier ställer upp. Ni som bor i Härnösands stift kan f.ö. rösta på statsministerhustrun om ni vill att detta politiska power-couple ska fortsätta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha. Vilket skämt, kejsaren är naken. Vem har kommit på den ytterst dåliga bortförklaringen att skylla på pandemi? Så man kan bygga ett narrativ att den som orsakar ett nyval är ond

   Radera
  2. Både SD och KD satt i det kyrkopolitiska systemet innan de kom in i Riksdagen, du får partistöd etc. som i vanliga politiska församlingar. Förvisso inte samma storleksordning på summorna, men många bäckar små etc. På mig verkar det som att Alternativ för Sverige dragit den slutsatsen och att det är därför de ställer upp i september.

   Radera
  3. Intressant, nu verkar det ju lite vettigare att ställa upp i val för den värdelösa organisationen.

   Radera
 13. Talmannen har fyra försök på sig. Med lite stake i honom, har vi den första omröstningen om en ny regeringsbildning i morgon tisdag. Därefter en om dagen, till dess att det lyckas eller misslyckas. Då kan vi få ett besked senast på fredag, om en ny regering eller ett extraval.
  Dags för Andreas Norlén att göra sig förtjänt av lönen.

  SvaraRadera
 14. Maskineriet tuggar på. Behövs folket alls egentligen, ja annat än att finansiera alla excesser ?

  (Retorisk fråga)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får rösta en gång var fjärde år för att se till så att folkviljan ska genomföras i parlamentet. Men jag antar att du tyckte att svenska folket röstade fel förra gången så då vill du att vi ska rösta om tills det blir rätt för att det ska vara demokratiskt...

   Radera
  2. Nej jag tycker det är rätt uppenbart att representativ demokrati inte fungerar så bra om "alla ska ta ansvar"

   Radera
  3. Vad menar du med "ta ansvar"?

   Radera
  4. Delat ansvar....ingens ansvar

   Radera
  5. Fortfarande väldigt svårt för mig att förstå vad du menar.

   Radera
  6. "Alla ska ta sitt ansvar" innebär defacto att det alltid finns någon (annan) att skylla på och det är alltid är någon annans fel att ingen tog "sitt" ansvar.

   Svensk offantlig verksamhet i praktiken

   Radera
  7. Nu kan ju väljarna själva bestämma var de vill lägga skulden och vem de vill utkräva ansvar ifrån så jag ser inte det som ett demokratiskt problem att någon skyller ifrån sig.

   Radera
  8. Nej företeelser som "offerkofta" och "skylla ifrån sig" , "någon annan får lösa det", "inte mitt problem", är barnsliga beteenden som i grunden leder till ett totalt moralförfall i ett samhälle som tappat tron på sig själva, tex bara jag får mitt vaccin , så jag kan ut och resa, jag har minsann suttit hemma så jag måste åka . Att jag fortfarande kan smitta andra ovaxxade/oskyddadde m.m (som ska passa upp mig på resan) det är faktiskt inte mitt ansvar.

   Radera
  9. För att vara mer konkret så förespråkar jag modellen som Schweiz har, med få förtrondevalda representer med nödig kompetens för avsedda uppgiften, där konsensus inte kan nås, tillfrågas folket som får säga sitt i en mikro-folkoomröstning, som är bindande och inte vara vägledande

   De förtroendevalda har heller inte sin primära försörjning från det allmänna utan har jobb vid sidan om.

   Radera
  10. Att ett beteende är barnsligt är inte samma sak som att det är odemokratiskt. Jag håller dock med om att det är barnsligt att skylla ifrån sig (även om jag förstår att det är svårt att ensamt bryta det beteendet, ex om sossarna i regeringen skyller på moderaterna i regionen bli det svårt att bara ta det utan att bli straffad av väljarna). Dock tycker jag inte att det gör att systemet inte fungerar bra. Vi väljare har ju som sagt både ansvar att se igenom politikernas dimridåer och makten att utkräva ansvar där vi anser att det ligger.

   Angående systemet i Schweiz så måste jag säga att det verkar fungera bra för dem. Det är dock inte ett system jag skulle föredra här. Men preferenser är olika, inget fel i det.

   Radera
 15. Löfven övertygade inte. Pressad och vag. Visst, svårt val. Men tycker inte att han argumenterar övertygande. Inte statsmannamässigt. Uppenbarligen svårt pressad. Kanske man dock kan förstå. Men ändå ...

  SvaraRadera
 16. Kan talmansrundorna om de misslyckas försena extravalet? Starta tremånadersklockan om? Dvs konspiratoriskt lagda kan få vatten på sin kvarn att detta ska ta sådan tid att extravalet blir meningslöst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svarar mig själv här. Enligt texttv så kan talmansrundorna hålla på tills nästa ordinarie val.

   Radera
  2. Fast Norlén har väl sagt att några typ 4 månader blir det inte tal om. Tvärtom.

   Jag tror inte på någon långbänk, utan talmansrundorna bör vara över på ett par veckor, får man hoppas. Och sedan är vi då framme vid ett extraval, om rundorna misslyckas.

   Radera
  3. Det var fritt från minnet. Här i länken nedan mer exakt vad han sa:

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/talmannen-kommer-inte-tillata-att-det-tar-lika-lang-tid-som-sist

   Radera
  4. Ja men teoretiskt kan det hålla på tills nästa ordinarie val, så extravalet slår inte in med automatik i september nu.

   Radera
  5. Jovisst, om Norlén går på tvärs mot vad han uttalat så går det ju. Men han verkar vara en man som står vid sitt ord. Så jag tror på (eventuellt) upp till 4 relativt snabba rundor. Om han frångår det han sagt så skulle jag tycka det var ytterst märkligt. Då tror jag att jag slutar följa all politik.

   Radera
 17. Intressant att så många vill se ett extraval givet att ev valvinnare knappt får ett år vid makten (om ens det?). Är det några brinnande politiska frågor som faller innan hösten, ex Las-förändringar och marknadshyror?

  Eller är det helt enkelt frågan om att man vill städa lite på den politiska arenan och hoppas småpartierna på båda sidor av blocken ska ramla ut?
  Spännande att se i vilket fall om talmansrundor leder till något, om någon vill ta ansvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror faktiskt att det är den vanliga gnällhögern som vill gnälla på sittande regering oavsett beslut. Kombinerat med anti-demokrater som låtsas bry sig om demokratin för att undergräva densamma medelst diverse konspiratoriskt resonemang som utmåla vårt politiska system som odemokratiskt (givetvis för att bana väg för ett nytt system som passar deras ideologiska föreställningar bättre)

   Radera
  2. @ Mopongo Det går att tolka ditt inlägg som ett folieinlägg, men skall man välja att tolka det annorlunda så har vi demokrati och utkomsten nu kan ju bli extraval med en annan mandatfördelning, det är väl inte odemokratiskt? Din sista mening förefaller mig vara folierelaterad-det känns som om din folie iaf skyddar dig från verkligheten.

   Radera
  3. @47. Jag var kanske otydlig. Att vilja ha ett extra val är givetvis inte odemokratiskt. Att påstå att beslutet att inte gå till extra val odemokratiskt i sig och att det är första steget mot att använda pandemin för att ställa in alla val i framtiden är dock ett exempel på att medelst stolliga konspirationsteorier undergräva förtroendet för det svenska demokratiska systemet.

   Radera
  4. @ Mopongo, vi är därmed överrens

   Radera
  5. @Mopongo Det svenska politiska systemet har varit dåligt sen start och alla som påstår något annat är hjärndöda sossar som tror att hela världen har samma system.

   Radera
  6. Trevligt, konstruktivt och väl underbyggt inlägg. Alltid lika fantastiskt med människor som kategoriskt avfärdar alla politiska meningsmotståndare som hjärndöda. Tack för ditt deltagande.

   Radera
 18. Efter att ha lyssnat nu på diverse s.k. partiledare/språkrör så kan jag också konstatera att alla partier tar stort ansvar för allt men problemet är att inga andra partier tar ansvar utan bara är dumma [sic!].

  SvaraRadera
 19. Om 51% av rösterna i ett val läggs på ett parti som vill avveckla demokratin är det fortfarande demokrati. S beter sig som vilka socialister/maktgalna som var som helst i världen. Någon annan ska alltid betala. Det är alltid någon annans fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, så enkelt är det väl inte riktigt. Om jag är rätt påläst, vilket långtifrån alltid är fallet, så för att avskaffa demokratin så behövs det väl en del pill i grundlagarna, åtminstone om man ska göra det rätt och redigt. Minns jag rätt kräver grundlagsändringar 2 omröstningar som ska utfalla med fördel för ändringen med enkel majoritet (har jag för mig) och så ska det väl vara ett riksdagsval däremellan. Sen var det något om 9 månader till riksdagsval men det kommer jag inte ihåg.

   Men visst om man har över 50% under den perioden så visst då gäller det att man kan fippla med demokratiska principer och grundlagar.

   Radera
  2. Min klass fick den frågan när jag läste Statsvetenskap på universitetet. Majoriteten i klassen ansåg att beslutet var demokratiskt men vår lärare (lektor) höll inte med. Jag kan dock inte komma ihåg hans argument... Tror hela den ganska hätska diskussionen mynnade ut i att det spelade i grunden ingen roll om det var demokratiskt eller inte då man efteråt inte hade demokrati i alla fall. Jag personligen vet jag, höll dock inte med om den åsikten.

   Radera
  3. Brasklapp: Extraval räknas , som om samma maktfördelning skulle komma till makten igen efter ett sådant så kan ett vilande beslut om grundlagsändring klubbas igenom. Nu blev det ju inte ett extraval på sittande regerings begäran men kan likväl bli framöver. Intressanta frågan blir om Talmannen kommer fram till att samma konstellation ska fortsätta styra fram till nästa ordinarie val, att det räknas som "två på varandra följande" omröstningar med mellanliggande val, alltså "Talmannens val"....

   Radera
  4. @Stefan, att extraval räknades visste jag faktiskt inte, Tack!

   Radera
 20. En gång i tiden gick S omkring med en rund liten plåtbit med texten ”Rör inte min kompis” undrar vad det var för!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Plåtbit? De där märkena var i vit plast, om jag inte minns fel.

   Radera
  2. Jag vill minnas att det var en vit platshand som gällde vid "rör inte min kompis". Däremot var "atomkraft - nej tack!" en gul, rund plåtbit med en strålande röd sol som log med hela ansiktet om jag inte minns fel.

   Radera
  3. Inte ens Solen lyckades man avveckla...

   Radera
  4. Kanske tänker du på några av ungmoderaterna som under en kort period uppträdde med knappen "Rör inte min neger"?

   Radera
 21. Efter att läst lite kommentarer så får vi inte glömma att Sverige fungerar i allt väsentligt med eller utan regering, blir påmin av mina utländska kollegor nästan varje dag. Det kommer att lösa sig, men visst hade vi haft mindre (miljö)problem utan MP.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är för vi har den Djupaste av alla Stater i det här landet....

   (sarkasm)

   Radera
 22. Då vet vi alltså att det är Norlén som är styrd av ödlemänniskorna från Atlantis eftersom han inte mindre än två gånger får uppgiften att tota ihop en regering. Har nån sett Norlén vaccineras, eller är han kanske en kallblodig amfibie som inte påverkas av coronaviruset? Det skulle också förklara att han är perfekt klädd i kostym även i den starkaste 30-gradiga värme: Han är helt enkelt växelvarm och trivs i terrarietemperaturer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaccin? Aliens har syra som blod.

   Radera
  2. Hmmm, ödlemänniskor? Erkänn, det är Jane Badler du är ute efter, hon är väl i din målgrupp?

   Radera
  3. Åh fasen, det är han som är ödlan alltså. Jag blir lite ledsen för oaktat vilka partisympatier man har så tycker jag han skött sitt ämbete med den äran. Han har ju faktiskt som talman haft lite att stå i och mer verkar det bli.

   Dessutom är han ju en man av viss bildning juris doktor som han är vilket säkert kommer till sin rätt nu även om jag vill minnas att det var i affärsrätt han doktorerade.

   Radera
 23. S har länge finansierat sitt parti med spel och dobbel [Its OK when we do it(tm)]

  Undrar om de köpt in sig i kaktillverkare också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tänker på kakkonsumtionen under talmansrundorna? Kanske han skulle ta inspiration från HM knugen och servera starkt istället.

   https://www.facebook.com/Kungahuset/photos/a.154267631298824/4344741675584711/

   Radera
 24. Tre helt meningslösa tomma sonderingsrundor följer nu. Därefter en fjärde runda och alla säger nej till allt som vanligt. Så precis kvällen innan sista rundan skall återkopplas till talmannen så faller någon konstellation på plats som vi övriga dödliga ser som ett jasså som de borde haft intelligensen att landa in långt tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nooshit Deathstars plan alltså. Blir nog bra, trots pandemin som ingen märker av längre. Förutom Svemestern då för kreti och pleti gruppen. Vi andra får såklart hjälpa medelhavsländerna. Anti-vaxxer pengar för PCR-tester kan ju gå till ökad integration win-win

   Radera
 25. Jag tycker är lite märkligt att våra folkvalda kan underkänna det valresultat som väljarna röstat fram. Är man inte nöjd med folkviljan så kan man genom att inte komma överens med varandra underkänna ett ett demokratiskt utfört val. Tummetottdemokrati!

  Vår demokrati bygger ju på att Ni väljer företrädare en bestämd valdag för fyra år framåt, det är allt Ni har rätt att göra. Då de kan de folkvalda arbetsvägra gentemot deras chef, folket, och underkänna chefens gemensamma beslut, nä de borde vara tvingade att lösa uppgiften och komma överens.

  SvaraRadera
 26. Vore detinte bäst om regeringen helt enkelt förde en politik som kunde accepteras av riksdagen, istället för att försöka göra precis allt till en idologisk fråga.

  SvaraRadera