Aktuellt

"Tag några öl innan du loggar in på börssidorna"

En god vän till mig tillika aktieräv berättade att vederbörande fått tipset att "ta några öl innan du loggar in på börssidorna". D...

2021-06-08 12:00

Operation Trojan Shield - 155 gripna i Sverige, 800 globalt - polisen drev falska krypteringstjänsten ANOM

Amerikanska FBI och Australiens federala polis har drivit krypteringsplattformen ANOM internt kallad Operation Trojan Shield, dit svensk polis tidigt anslöt sig. Idag frihetsberövades 155 personer i Sverige och 800 globalt när man i omfattande räder slog till mot tungt kriminella som lurats att använda den av polisen driftade och helt övervakade tjänsten.

Notera att Sverige står högst upp till höger om USA. På vänstra sidan står Australien. Det säger något om hur länge och omfattande det svenska deltagandet varit. Även om svensk polis kanske tonar ner hur stor del man varit i det hela, så greps 200 i Australien och 155 i Sverige, vilket visar att vi varit mycket aktiva och antagligen inte bara hängt med på ett hörn. Bild: Polismyndigheten

Sedan 2019 har FBI och Australiens federala polis drivit krypteringsplattformen ANOM för att helt kontrollerat avlyssna kriminella som lurats att använda den förmodat säkra tjänsten. Efter att Enrochat och Sky ECC försvann och knäcktes lyckades man få över tungt kriminella till den nya av polisen drivna tjänsten.

Totalt har över 300 kriminella nätverk anslutit sig i över 100 länder och över 27 miljoner meddelanden har skickats av 12 000 användarkonton, varav svensk polis haft tillgång till 1 600 konton sedan man anslöt sig till operationen. Totalt har sexton länder deltagit, med olika resultat i spridningen bland kriminella i landet.

600 av dessa konton har betecknats som särskilt intressanta av svensk polis och som en del av det globala tillslaget i natt har 155 frihetsberövats i insatser som berör svenska förundersökningar. Till media uppges det att 10 mord därmed ska ha stoppats i Sverige.

Globalt har 800 personer gripts i sexton länder de senaste dagarna. 38 000 kg droger, 250 skjutvapen, 55 lyxbilar och över 48 MUSD i olika valutor och kryptovalutor ska ha beslagtagits uppger Europol. Hur stor del av dessa beslag som skett i Sverige finns inga uppgifter om, utan Sverige är en delmängd av detta. I Finland greps 100.

Ett fullkomligt lysande exempel på där de kriminellas panik över att behöva använda krypterade tjänster, kombinerat med begåvåvåvåvningspotential som gör att de inte kan använda open source-system utan vill använda något lättanvänt man betalar dyra pengar för, har använts för att snärja de kriminella.

Vad man än tycker om allmän avlyssning så är detta en konsekvens av den generella avlyssningen som myndigheterna är öppna med att man genomför. Därmed har kriminella tvingats in i den här typen av tjänster.

Är man kompetent behöver man inte vara kriminell, utan kan tjäna stabila pengar och kreditvärdighet för att bli multimiljonär på bostadsmarknaden genom ett riktigt vitt avlönat skattebetalande jobb.

Sedan får vi se hur många av de 155 frihetsberövade som omgående kommer släppas av svenska åklagare och tingsrätter. Om inte annat för att häktena är fulla.

Europol uppger att relaterade tillslag kommer fortsätta de kommande veckorna, så antagligen kan det vara dålig stämning på sina håll just nu.

Sedan kan man ju fundera på vilka andra krypterade tjänster som i själva verket är myndighetsdrivna trojaner. Särskilt gratistjänster som t ex Signal. Fear, uncertainty, doubt.

Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

96 kommentarer:

 1. Wow - de tar ”it’s OK when we do it” till en helt annan nivå. Kommer också att tänka blå den gamla ”YCDBSOYA”, uppenbarligen går det bra för polisen. Skall bli spännande att se vad våra domstolar tycket.
  Återstår för polisen att implementera detta tänk på bankerna nu som ju tvättar miljarder åt suspekta typer i olika länder som slutar på -stan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Polisen kanske borde starta en uppstickarbank?

   Radera
  2. Risken är förstås att domstolarna bara frikänner för "uppsåt kan ej bevisas" osv.

   Radera
  3. Bank- och mutinstitut är en bra idé. Då behöver inte svenska företag skicka mutor i sunkiga plastpåsar till sina kunder. Locka med ”Snabba överföringar - inga frågor”?

   Radera
  4. Självfinansierande dessutom, först tar man saftiga avgifter, sedan griper man de kriminella och beslagtar pengarna.

   Radera
  5. Otroligt. Kriminella är de som inte duger till framgång utan att vara kriminella förvisso. Men att de är så dumma att de använder kryptotjänster med centrala servrar och dessutom ej öppen källkod är ändå rätt häpnadsväckande.

   Jag har använt Tor, och i mobilen Briar nu i säkert 6-7 år för krypterat text chat. Hur kan någon vara så dum att den inte använder Briar för text meddelanden om man vill hålla saker hemligt.

   Tor, Briar och Vera Crypt. Men berätta inte för kriminella då om dessa tre verktyg.

   Radera
  6. Haha. Interpol startar Protection Bank på Cypern et al och erbjuder fantastiska skatteskygga upplägg. Eller Interpol, det är väl nån gemensam skatteverksorganisation som skall göra det.

   Radera
  7. Berätta inte heller för de kriminella att polisen nu har rätt att installera trojaner och andra bakdörrar så att meddelanden fångas redan när de skrivs in.
   https://www.dn.se/sverige/hemlig-dataavlasning-sa-mycket-anvands-den-omstridda-lagen/

   Radera
  8. Korrekt sjunkbomben. Om du har känsligt innehåll så måste du köpa en ny telefon, kontant över disk. Den telefonen ger du aldrig någonsin ett sim kort. Sen använder du Briar på denna telefon utan sim-kort och låter den ta Wifi från din main-telefon som har sim-kort.

   Och installera Briar alltid med en .apk fil. Aldrig från nån play eller store tjänst. Helst skall du göra din .apk fil själv från source eller få hjälp med någon att göra en .apk fil av nån du litar på.

   Gör du så har du signalskydd som räcker för militära/agent sammanhang för din text chatt.

   Radera
  9. Ja, terrorister har i ca 20 år använt en gemensam mailbox, loggat in, skrivit drafts och inte skickat. Sen loggar nästa man in och läser draften och svarar med en ny draft. På så vis skickas inga meddelanden. Därav bättre bakdörrar och större intrång.

   Radera
  10. Patrik, då blir det nog väldigt säkert. Sedan kan man inte veta vad de hittat på i Android/iOS med någon liten diskret loggning eller så. Det är väl så att man får bygga sin egen telefon helt enkelt om man nu tror att någon är intresserad av ens felstavade smms.

   Radera
  11. @Cornucopia.
   DEA och IRS satte upp en falsk bank (RHM Trust Bank) under 90-talet med målet att fånga olika former av droghandlare och penningtvättare.

   Radera
  12. BD: "Vem vare som svara alla???"

   #fetafingrar

   :)

   Radera
  13. Vad bra att alla kan beskriva i detalj hur man undkommer rättvisan/rättsväsendet.
   Tack!

   Radera
  14. Detta är ju Sverige så de kommer att gå fria i alla fall - typ hälften kommer att hävda att de sysslade med något slags konstinstallation - och den andra hälften att de improviserade på ett bokmanus ihop med sin flickvän inom MSM.

   Radera
  15. @Turboprop Att hur är lika viktigt för den som vill undvika utländsk ondska. Svenska företag bjuder på otroligt mycket gratis till sina konkurrenter.

   Inte minst USA har stulit väldigt mycket hi-tech från Sverige faktiskt.

   Radera
  16. RHM Trust bank på planet money

   Episode 418: How The Government Set Up A Fake Bank To Launder Drug Money
   https://www.npr.org/sections/money/2016/03/09/469674457/episode-418-how-the-government-set-up-a-fake-bank-to-launder-drug-money?t=1623160173995

   Radera
 2. Tills alla flygfän dör.

  SvaraRadera
 3. Det är väl allmänt känt att FSB övervakar VK. Inte för jag tror att den är krypterad iof :)

  SvaraRadera
 4. Var de tvugna att döpa det till tröjan?

  SvaraRadera
 5. Varför är både brittiska och skotska flaggan med? Blir skottarna gripna två gånger?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte polisen i Skottland en egen organisation?

   Radera
 6. Kul med de här två inläggen på raken förresten, det illustrerar väl problemet, militär i orten hade aldrig kunnat uppnå den här typen av resultat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det hade nog blivit ett annat resultat. Jag ger dig rätt där!

   Radera
 7. 155 av 800 gripna i Sverige känns spontant som ganska osmickrande statistik. 20% av västvärldens grovt kriminella trängs i vår ankdam?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, notera Sveriges position på skölden. Lika prominent som grundaren Australien med sina 200 gripna. Vi var nog med från i princip start och har därmed lyckats få bättre spridning och större effekt. Av 12000 konton var 1600 svenska, så svenska polisen har jobbat aktivt med att få tjänsten spridd i svenska kretsar.

   Radera
  2. 224 i Australien, 35 på Nya Zeeland. Blir intressant statistik.

   Radera
  3. 100 i Finland med halva Sveriges befolkning och stenhård invandringspolitik. Således är svärjisarnas favvoland #3 mer kriminellt än Sverige om man tror att antalet gripna avspeglar detta.

   Radera
  4. BBC verkar dessutom bara rapportera om gripna utanför UK, inget vad jag kan se om gripna i UK. Det finns nog organiserad brottslighet i UK ändå.

   Radera
  5. Finsk polis kanske är bättre på att marknadsföra trojaner eller så kan det vara slumpen som gjort att man lyckats lansera trojanen till ett större nätverk?

   Radera
  6. AGGE, precis som Sverige alltså. Det är en social nätverkseffekt - når man kritisk massa börjar alla använda tjänsten. Vilka länder som lyckas och varför kan nog vara rätt slumpmässigt, om man inte verkligen ansträngt sig, t ex via infiltratörer.

   Radera
  7. Goda nyheter oavsett. 250 gripna i Sverige-Finland måste göra skillnad. I det här maktvakumet ska man passa på med alla mjuka åtgärder som finns för att flytta fram samhällets positioner där de här grupperna härskat tidigare.

   Radera
  8. Den nya tjänsten är alltså redan sjösatt. Vilken är det?

   Radera
  9. Endast 200 i Australien med tanke på att de har 2,5 ggr så stor befolkning som oss. Så lite osmickrande brottslingstätt här hemmavid skulle man kunna tolka det som ja.

   Radera
  10. "UPPDATERAD IDAG 14:22PUBLICERAD IDAG 13:52
   När USA startade operationen ”Trojan Shield” kunde man i ett ganska tidigt skede se att många användare hade koppling till Sverige.

   – Sveriges användare stack ut i det avseende att det var en högre våldbrottslighet kopplat till Sverige, säger Linda Staaf, chef för svenska polisens underrättelseverksamhet, till SVT."

   Radera
  11. Vad jag förstår har svenska polisen inte varit aktivt involverade, utan fått informationen som rör Sverige serverad. Sveriges befolkning är 0,24% av jordens total befolkning så en överrepresentation på ca 1200%.

   Radera
  12. Källa: svenska polisen på SVT.

   Radera
  13. Så ganska bottebetyg för Sverige. Men det hade nog flesta känn på redan. Oavsett Sverigebild sin trycks ut. Skönt iaf at dom åkt fast. Hoppas nu det faktiskt kan BLI konsekvenser av detta..

   Radera
  14. Fullt på alla Sveriges häkten och svårt få plats med allt bus. Har man lagt ner häkten i Sverige eller är det mer brottslighet/fler som åker fast?

   Radera
  15. Nu visar det sig att en av de tre mest aktiva i att sprida och göra reklam för appen bland kriminella är svensk:

   https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/PRK907/fbi-svensk-man-var-centralfigur-nar-telefonerna-spreds

   Inte jättekonstigt att många svenskar var anslutna till systemet då kanske?

   Radera
  16. #dåligstämning att vara efterlyst av USA. Liiiite annat fängelsesystem där än här om vi säger så. Och lite andra straff.

   Radera
  17. Häller med! T.o.m. kartellkungarna i Sydamerika anser ju generellt att det är "bad karma" att bli måltavla i USA och än värre utlämnad så gissningsvis så anser även svenska kriminella småpåvar det.

   Eller så är kartellkungarna så pass mycket smartare att dom faktiskt inser skillnaden mellan att vara jagad av sitt hemland och av USA.

   Radera
  18. Jag håller även med vill jag bara påpeka :-)

   Radera
  19. Ben, det är just detta jag funderade på:
   "– Sveriges användare stack ut i det avseende att det var en högre våldbrottslighet kopplat till Sverige, säger Linda Staaf, chef för svenska polisens underrättelseverksamhet, till SVT."

   Radera
  20. @John Z: Ja, det säger säkert att svenska kriminella är mer våldsamma än de mexikanska karteller som opererar i USA. 20 avhuggna huvuden på motorhuvar och sånt som får rubriker i Michoacan är ju vardagsmat i Husby.

   Eller så säger det mest nånting om vilka man lyckades lura in i systemet och inte.

   Radera
  21. Ben, Mexico var ej med i detta sammarbete så att man då ska jämföra med våldet i Mexico låter lite konstigt..

   Jämförelsen polisen gör är såklart bara med länderna som var med i detta projekt:

   The following countries participated in the international coalition: Australia, Austria, Canada, Denmark, Estonia, Finland, Germany, Hungary, Lithuania, New Zealand, the Netherlands, Norway, Sweden, the United Kingdom incl. Scotland, and the United States.

   https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/800-criminals-arrested-in-biggest-ever-law-enforcement-operation-against-encrypted-communication

   Radera
  22. Precis, det var därför jag skrev "mexikanska karteller som opererar i USA". MS-13 har t ex 10 000 medlemmar i USA varav 0 har gripits verkar det som.

   Radera
  23. @ Cornu 12:37.
   Skönt att du lägger saker och ting tillrätta, själv blev jag annars litet orolig beträffande dödligt skjutvapenvåld i vårt land jämfört med övriga EU-länder när jag tog del av Brå-rapporten härförleden. Där var det visst endast Kroatien som spelade i samma liga som vi.
   "Svärjisar" - antar att det ska beteckna de bonnläppar, som värnar om nationen och kanske röstar på SD? De var visst 1.3 miljoner i senaste valet.

   Radera
 8. 155 kriminella av 800 globalt grupna i Sverige, tycker det låter som en stor andel men beror det på,som det sägs, att svensk polis varit ledande eller är det ett mått på att vi har större problematik med (gäng)brottslighet än ändra länder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1600 av 12000 konton. 155 av 800 gripna. Svensk polis har gjort ett bra jobb helt enkelt, både med att få spridning och att gripa. En del är aldrig nöjda, är det inte bra att man griper så många?

   Radera
  2. 100 i Finland med halva Sveriges befolkning och stenhård invandringspolitik. Således är svärjisarnas favvoland #3 mer kriminellt än Sverige om man tror att antalet gripna avspeglar detta.

   Radera
  3. Ja självklart är det en fantastisk insats som polisen har gjort, riktigt bra. Dock tror jag att de som idag är allra gladast är Advokatssamfundet, för i domstolarna kommer vi inte att betala för 155 fall utan mellan 310 och 465 fall, efter att läst Smålandspostens granskning av advokatfakturor till skattespenen. De är mästare på att dubbel och trippelfakturera!

   Radera
  4. Cornu! Vad är din uppfattning om vilket land som är mest kriminellt, Sverige eller Finland?

   Radera
  5. Vet inte, vet bara att det är fler mord per capita i Finland. Kan ju finnas en koppling där.

   Radera
  6. nja, Finland har haft bättre utveckling än SE...
   https://findikaattori.fi/sv/97
   "dödades 68 personer i Finland år 2018, av dem var 51 män"

   Radera
  7. Det är rätt, om inte diagrammet i sig bekräftar att Sverige kollapsar kanske derivatan eller andraderivatan kanske är ett argument.

   Radera
  8. Bättre utveckling kanske, men 50% fler mord per capita 2018 https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate

   Radera
  9. Skulle Finland ha stenhård invandringspolitik? Fullt av muslimer där med.

   Radera
  10. Lustigt att det enda du bryr dig om är muslimer och inte invandrare generellt. Är du rasist?

   Radera
  11. Cornu: Lustigt att du inte vill inse att Sverige har grava problem med hitflyttad brottslighet, när det är så uppenbart för de flesta andra. Har ingenting med rasism och göra, bara enkla fakta.

   Radera
  12. ...källkritik , se polisens egen utläggning på SVT ikväll.

   Radera
  13. ...källkritik , se polisens egen utläggning på SVT ikväll.

   Radera
  14. Invandrare återspeglar inte ett tvärsnitt av den befolkning dom kommer ifrån. Det gör det aldrig från något land/region, förutom vid total massflykt undan tex vulkanutbrott el liknande. De personer som har lägst tröskel att röra på sig är ytterst förmögna, unga välutbildade och kriminella. Så har det varit historiskt oberoende av kultur. Kriminella är alltid lättflyttade av sin natur, då dom oftast gör sig omöjlig med sin omgivning, och behöver nya jaktmarker.

   Radera
  15. Andy, det beror nog på erfarenheter, skulle bloggaren flytta till tex Rinkeby eller liknade ort under 1 år så skulle han nog inse vad som sker i utanförskaps områdena i Sverige, enligt forskning inom psykologi så bygger man upp sin uppfatting och sina fördomar utifrån framförallt erfarenheter.

   Radera
 9. jag skulle nog hävda att nästan alla typer av anonyma VPN tjänster med mera drivs av någon form av underrättelsetjänst från något land.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Man kan fundera på varför vissa NOC tjänster är så billiga. Och varför svenska tele-operatör ändå lagt ut hela sin NOC på bolag som tar så lite betalt att man undrar hur dom går runt. Och så ligger dom i Rumänien eller Pakistan och liknande också. Men sånt köper operatörerna gärna ändå.

   Och så lägger dom de sparade pengarna från den billiga NOC'en på att säkra sig mot hackers med diverse programvara och konsulter. Jag gissar att Ryssland har fått lösenorden direkt redan via sina falska NOC'ar. Jag har skrattat och gråtit åt detta i omgångar nu i över 15 år.

   Radera
  2. Tror faktiskt det är säkrare att hoppa in i ett dataspel med kompisar och chat via spelet och spela samtidigt, svårt att tro att någon skulle ha kapacitet att övervaka allt det i alla spel som finns & samtal som lär förekomma samtidigt i spelen. Att använda en tjänst är ju att skrika ut här är jag.

   Radera
  3. Vitsen med VPN är framför allt att skydda sig mot diverse anspråk från upphovsrättsindustrin. Till det duger de bra.

   Radera
  4. Och att kringgå regionutbudsspärrar på streamingtjänster o dyl. Ntflx SE, UK, US är rätt skilda i vad de erbjuder om man säger så.

   Radera
 10. Funderade imorse på om Sveriges polis åkt snåltjuts på andra länder och att Damberg va snabb och ta åt sig äran.

  Men små indikationer pekar ju åt att svensk polis har varit aktiva och kanske tom bland de drivande, små saker som att vi har fler gripna än andra länder och som du uppmärksammande oss på att svenska flaggans placering i skölden. Ja jäklar i längden lurar du inte en polis vare sig det handlar om stort eller smått. Bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige var samordnade för de europeiska länderna, så man åkte inte snålskjuts!

   Radera
  2. Ja faktiskt. Kan inte annat än att hålla med. Vilket kan innebära att visa av mig inte omtyckta politiker i övrigt ändå kanske inte varit så fel ute med talet om snart knäcker vi gängen och annat. Kanske inte bara tomt prat då.

   Radera
  3. Patrik, tänkte samma sak angående vissa politiker, vissa av dem har ju säkerligen varit involverade på ett eller annat sätt genom att tex sett till att sammarbetet har gått att genomföra från första början. Så kanske kan Damberg med rätta ta åt sig lite av äran.

   Radera
  4. Bara en tanke men kanske höll svenska polisen Damberg et al på armlängds avstånd så de inte skulle förstöra detta och informerade när tillslagen var gjorda. Man vill ju nästan att det ska vara så...

   Radera
  5. Det anmärkningsvärda är väl att regeringen glatt tar åt sig äran av ett tillslag baserat på information, som möjliggjorts av lagstiftning i andra länder - en typ av lagstiftning, som S aktivt och ihärdigt motarbetat i vårt eget land (enligt dagens partiledardebatt).
   Risken för vår del är att tomrummet efter de gripna kan komma att fyllas av nya kriminella - narkotikamarknader är ju s.a.s. upparbetade, och antalet unga män utan fullbordad utbildning är stort i s.k. utanförskapsområden. Hindrar inte att givetvis ska dessa grovt kriminella gripas när tillfälle ges, inget snack om den saken.

   Radera
 11. En dystopisk gissning är att skjutande. sprängande och bilbrännande kommer att öka närmaste tiden. Det brukar bli så när de här ekosystemen blir störda och nya aktörer skall etablera sig. Fenomenet iakttogs redan av Dubner & Lewitt i "Freakonomics"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir det upplopp i Danderyd och Båstad i sommar när stekarna inte kan köpa sin vanliga fix menar du?

   Radera
  2. Ett exempel var de massiva bilbränderna i Västra Frölunda 2018, föregicks av att polisen gjort särskilda insatser mot brottsligheten på orten.
   Får dock inte hindra fängslanden av grovt kriminella när tillfälle ges. Observera också att siffran för Sveriges del kommer att stiga från 155 gripna, allt enligt polisen i Stockholm och Göteborg i intervju i SR P1 idag.
   @ Peter Andersson: Nej, det är inte kunderna, som kan förväntas reagera på detta sätt utan snarare de som tillhandahåller knarket och som inte uppskattar att få sin verksamhet störd.

   Radera
 12. Kan det vara infiltration i infiltrationen? Hur många "avslöjanden" går till åtal?

  SvaraRadera
 13. Tycker det är lite intressant att den som är kriminell nu inte bara måste värdera risken av att polis knäcker krypteringen i den plattform man använder. Nu måste man även funder på om det är inte är polisen som driver hela plattformen!

  Kan man hoppas att viss kommunikation nu tvingas tillbaka till att ske mer fysiskt vilket öppnar upp för lättare att övervaka (om än kanske mer resusrekrävande)?

  SvaraRadera
 14. Här går det att läsa mycket av detaljerna i motsvarande förundersökning.
  Lite intressant står det att kartellerna använder sig av specialhårdvara som bara kan kommunicera med en förutbestämd mottagare som distribueras med kurirer. Försöker någon manipulera dessa så raderar de sig själva. P.g.a. den begränsade funktionaliteten så är dessa inte intressanta för vanlig maffian som då använde Anom istället.

  https://www.documentcloud.org/documents/20799201-operation-trojan-shield-court-record

  SvaraRadera
 15. Hur kan så många poliser så länge arbetat utan att läcka detta då polisen vanligtvis läcker som ett såll, samt att kriminella har Insiders

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant tanke, har man lyckats avslöja korrumperade individer via chattarna? Om sådana finns så lär de nog med rätta vara nervösa nu.

   Radera
 16. Det är bara anmälningsbenägenheten som ökat.

  SvaraRadera
 17. Apropå sverigebilden, hur påverkas vårt internationella anseende om vi inte klarar av att döma och låsa in stora mängder grova brottslingar som har serverats på silverfat genom andra nationers polisarbete?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligen inte mycket då få länder utanför Sverige bryr sig särskilt mycket om Sverige. Iaf i den grad Sverige tycks vilja tro.

   Radera
 18. Min första tanke var; är det här presenten vi fick för att köpa föråldrade patriot av jänkarna? Kommer ju väldigt lägligt, serverat på fat från FBI..

  SvaraRadera
 19. Ja men Signal är ju open source och end to end krypterat... Var är svagheten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du kompilerat själv efter att ha källgranskat all den kod du kompilerade manuellt? 99.99% laddar ner färdig binär. 100% på iOS.

   Radera
 20. Blir spännande att se hur SCB räknar bort inflationen på knarket. Men man kan väl subsitituera med en bira.

  SvaraRadera
 21. Feta skadeståndsbelopp kommer att betalas ut till de kriminella för varje timme de suttit frihetsberövade, var så säkra. Totalt kommer miljoner av svenska skattebetalares pengar att vitt betalas ut som plåster på såren till de kriminella nätverken. Bevisningen kommer inte att hålla i högsta instans, kommer det heta. Du betalar, som vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyssnade på vår allas GW imorse och han lyfte just kostnaderna för samhället för denna operation och menade att operationer av detta slag inte är hållbart i längden. Som ofta menar han att långsiktigt metodiskt slugt ,vanligt polisarbete är den långsiktiga lösningen

   Radera
  2. Slugt ska nog vara erfernhet

   Radera
 22. Varför inte bara använda appen telegram?

  SvaraRadera