Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2021-06-15 08:24

Nytt svenskt börsrekord på måndagen - positiv tisdagsmorgon i Asien

Gårdagen levererade ett nytt svenskt börsrekord och även börsrekord i USA såväl för S&P-500 som Nasdaq 100. Den muntra stämningen fortsätter i de asiatiska tidszonerna under morgonen.
Sverige. Och Danmark.
Med en måttlig uppgång på +0.17% blev det nytt börsrekord för OMXSPI och efter +0.27% i uppgång fick vi även en rekordstängning för storbolagsindex OMXS30. I USA såg slog S&P-500 rekord tillsammans med Nasdaq 100.

Det ser ut som pessimismen från maj är sopad under mattan.

Uppgångarna kom trots stigande amerikanska marknadsräntor, vilket normalt borde sätta press på särskilt de övervärderade teknikaktierna på Nasdaqbörsen.

Dollarn hittas på 8:33 USDSEK och guldpriset marginellt upp till 500:- SEK per gram.

I Asien är det fortsatt muntert utom i diktaturens Hong Kong där Hang Seng faller med -0.65%. I övrigt går ASX 200 +0.96%, Nikkei 225 +1.08% och Straits Times +0.54%.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

2 kommentarer:

  1. Är det inte så att teknikaktierna mår bra av de olika "US satsar på hemmaplan" nyheterna?

    SvaraRadera
  2. Midsommar snart...prepare for landing

    SvaraRadera